Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam Opinii] Czy ta maszyna nadaje się na serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Maszyna z hosteam, ECO 2 za 29,00.

Parametry:

Pamięć: 30 GB

Procesor: 2,53 GHz

Zasoby: 50%

RAM: 1 GB

Ta maszyna nadaje się na serwer? Stałby na niej sam serwer TS3 oraz chciałbym wiedzieć ile maksymalnie utrzyma użytkowników bez większych lagów.

Opublikowano
Przed chwilą, KamilKosiakPL napisał:

1 GB Ramu trochę słabo, zależy czy masz boty czy nie. 

Sam serwer teamspeak3, wszystko inne na innej maszynie.

Opublikowano

Nadaje, utrzyma 350+ osób. Może też dużo więcej, zależy jak bardzo inne serwery obok twojej maszyny będą przeciążane. Jak będzie godzina szczytu na każdych serwerach i powiedzmy będzie 400 osób to wywali, ale jak na innych serwerach będzie mało osób i nie będzie godziny szczytu to wytrzyma nawet te 400, może też i więcej (to był tylko przykład)

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
1 godzinę temu, muchomor321 napisał:

Nadaje, utrzyma 350+ osób. Może też dużo więcej, zależy jak bardzo inne serwery obok twojej maszyny będą przeciążane. Jak będzie godzina szczytu na każdych serwerach i powiedzmy będzie 400 osób to wywali, ale jak na innych serwerach będzie mało osób i nie będzie godziny szczytu to wytrzyma nawet te 400, może też i więcej (to był tylko przykład)

Dobrze, dziękuję bardzo za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie, czy ta maszyna jest z Polską lokalizacją?

Opublikowano
3 godziny temu, Czopekens napisał:

Dobrze, dziękuję bardzo za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie, czy ta maszyna jest z Polską lokalizacją?

Wszystkie serwery Hosteam są zlokalizowane w Polsce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...