Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aparat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam takie pytanie mam s7 edge i czy można jakoś zmienić w opcjach żeby ostrość i jasność aparatu były łapane tak punktowo jak w iPhonie czy jest tylko opcja ogólnej ostrości ?

Opublikowano

5 godzin temu, MalyBlondi napisał:

jasność aparatu da sie zmienic ale łapanie ostrosci nie, taki masz aparat.

Z jakim iphone chcesz porównywać? 

Czyli nawet za pomocą żadnych programów nie można tego zmienić? bo chodzi mi o to żeby nie była łapana ostrość nie wiem jak to nazwać "całego otoczenia" tylko punktowe, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi 

Z tego co widziałem każdy iphone miał tak, że jak było zdjęcie powiedzmy lampa czyli duża jasność a obok dla przykładu granatowa ściana to jak kliknęło się w miejsce gdzie znajduje się lampa to ekran się ściemniał a jak kliknęło się w ściane ekran się rozjaśniał 

Opublikowano

Rozmiem o co chodzi, wyostrzony element rozmyte tło? 

W iphonach od 7 plusa jest podwójny aparat, który robi to świetnie.

W samsnugach Note 8 dopiero ma podwójny aparat.

każdy telefon tak będzie robic jeżeli ma dobry aparat w s7 powinny wychodzić ladne te zdjecia - nie da sie tego regulować jest to indywidualna sprawa telefonu jak łapie focus. 

Nie masz tak, ze jak klikasz na jakis punkt na ekranie podczas zdjeciu telefon łapie ostrość albo przynajmniej próbuje? 

Kończ waść, wstydu oszczędź

Opublikowano
5 godzin temu, MalyBlondi napisał:

Rozmiem o co chodzi, wyostrzony element rozmyte tło? 

W iphonach od 7 plusa jest podwójny aparat, który robi to świetnie.

W samsnugach Note 8 dopiero ma podwójny aparat.

każdy telefon tak będzie robic jeżeli ma dobry aparat w s7 powinny wychodzić ladne te zdjecia - nie da sie tego regulować jest to indywidualna sprawa telefonu jak łapie focus. 

Nie masz tak, ze jak klikasz na jakis punkt na ekranie podczas zdjeciu telefon łapie ostrość albo przynajmniej próbuje? 

Nie właśnie nie o to mi chodzi. 

w s7 zdjęcie są mega ale może nie sprostowałem chodzi o przednią matrycę która ostrość i jasność zbiera tak ogólnie, że tak powiem na całym obrazie a ja właśnie chce żeby dany element był wyostrzony a reszta rozmyta i w zależności od jasności, nie wiem czy nie mylę pojęć i nie jest to ekspozycja 

Opublikowano
20 godzin temu, pat531 napisał:

Nie właśnie nie o to mi chodzi. 

w s7 zdjęcie są mega ale może nie sprostowałem chodzi o przednią matrycę która ostrość i jasność zbiera tak ogólnie, że tak powiem na całym obrazie a ja właśnie chce żeby dany element był wyostrzony a reszta rozmyta i w zależności od jasności, nie wiem czy nie mylę pojęć i nie jest to ekspozycja 

Nie wiem w takim razie, nie potrafie Ci pomoc przez forum, musiałbym to zobaczyc.

Ale z tego co mowisz, przynajmniej tyle co rozumiem, to nie dasz rady tego zmienic, taka jest specyfika aparatu

Kończ waść, wstydu oszczędź

Opublikowano
Dnia 28.11.2017 o 20:47, MalyBlondi napisał:

Nie wiem w takim razie, nie potrafie Ci pomoc przez forum, musiałbym to zobaczyc.

Ale z tego co mowisz, przynajmniej tyle co rozumiem, to nie dasz rady tego zmienic, taka jest specyfika aparatu

A no oki i tak dzięki za pomoc i chęci :D

Można zamknąć 

• tripipi zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...