Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wejściem na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Postawiłem serwer dla znajomych, ja i koleżanka mamy minecraft premium, natomiast grają z nami jeszcze dwie osoby na non-premce. Serwer jest ustawiony tak by wchodzić mogły także osoby bez premki. I tu zaczyna się problem, na serwerze jest White-List, dodałem wszystkie nicki, i ja normalnie logując się z launchera premium mogę na serwer wejść. Osoby bez premki też nie mają problemu. Jedynie koleżanka nie może wejść bo wyskakuje jej że nie ma jej na WL.

Uprzedzam pytania nick do WL wpisałem poprawny. Dodam że kiedyś także miałem podobny problem, i ja sam nie mogłem wejść na takowy serwer dopóki byłą white list. Czym to może być spowodowane? I czy da się to jakoś naprawić? 

Serwer stoi na silniku Spigot wersja gry 1.12

Cześć...

Opublikowano

Spróbuj offnąć WL i zmienić online-mode na false moze się uda a jak nie to spróbuj reinstal zrobić

.

Opublikowano

Zeby dodac kogos do WhiteListy osoba musi byc chociaz raz na serwer. Wylacz whiteliste niech wejda na serwer i ich dodaj i wtedy mozesz wlaczyc whiteliste

Opublikowano
46 minut temu, SirCiastko napisał:

Zeby dodac kogos do WhiteListy osoba musi byc chociaz raz na serwer. Wylacz whiteliste niech wejda na serwer i ich dodaj i wtedy mozesz wlaczyc whiteliste

Nie trzeba nic takiego robić. Aby dodać kogoś do whiltelist wystraczy wpisać /whitelist add <nick>

Opublikowano

wgraj najnowszego paperspigota

https://ci.destroystokyo.com/job/PaperSpigot/

jakby nadal nie działało zrób white-liste za pomocą jakiegoś pluginu lub powiedz koleżance żeby zmieniła nick na inny.

gdyby jednak nadal nic nie działało > podaj timingi

/timings on
/timings paste

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano
8 godzin temu, MAROSKiNG napisał:

Nie trzeba nic takiego robić. Aby dodać kogoś do whiltelist wystraczy wpisać /whitelist add <nick>

a wlasnie ze trzeba

Opublikowano
19 godzin temu, MAROSKiNG napisał:

Takie coś nie zadziała gdyż non-premium ma złe uuid i jest ten błąd od dawna. Aby kogoś dodać musi najpierw wejść na serwer przy wyłączonej whiteliście a dopiero później trzeba go dodać i ją włączyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...