Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Router TP-LINK 2 problemy

NemiYT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z zalogowaniem na stronę routera z tego co się dowiedziałem ip to "192.168.1.20" jak wpisuje to pisze że nie ma takiego adresu (Router TL-MR3420 CHYBA Dostawca: WikNet)

2: Raz na jakiś czas nie wiem czy to wina Dostawcy czy routera ale: raz na jakiś czas trzeba restartowac router bo "blokuje Wi-Fi" w takim sensie że się z nim nie da połączyć i wszystkie osoby rozłącza tylko nie te co mają przez Ethernet!

Jeste pomocny ( ͡° ͜ʖ ͡° )

ale nie zawsze ( ͡° ͜ʖ ͡° )

Opublikowano

To chyba czy na pewno ?  Instrukcji obsługi nawet nie przeczytałeś bo w niej jest  IP 192.168.0.1 lub 192.168.1.1 albo jak we wszystkich tpinkach  http://tplinkwifi.net

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Instrukcja Obsługi to zło. 87ffb738668b8da182aef8f7f6b9eb8e.png

Hmm.? Mam podłączone przez Ethernet, jak wiem na moim PC (teraz uzywam laptopa bo PC juz nie mam) wszystko działało dobrze

Opublikowano

Zresetuj router, wejdź w ustawienia (IPv4) karty sieciowej tej z kabelkiem, w adresie IP wpisz: 192.168.1.21, maska domyślna i brama 192.168.1.20, powinno pójść.

Opublikowano

już wszystko dobrze, tylko z tym rozłączaniem :/

Opublikowano
Dnia 24.11.2017 o 21:48, Marchwj napisał:

Zresetuj router, wejdź w ustawienia (IPv4) karty sieciowej tej z kabelkiem, w adresie IP wpisz: 192.168.1.21, maska domyślna i brama 192.168.1.20, powinno pójść.

Tplinki nie używają takich masek i bram, jak już to bramka powinna kończyć sę 1 albo 100 e zależności od ustawienia DHCP. Ale w masce to przegiąłeś, poducz się zasady maskowania adresów że maska nie jest adresem IP !  Prawidłowa to 255.255.255.0 albo 255.255.255.128 w zależności od ustawień i połączeń w sieci.

Opublikowano

Co ref ?  Nie potrafisz skonfigurować routera i poprawić adresów czy co ? Przeczytałeś przynajmniej manual jak ustawić router, tam wszystko dokładnie pisze. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...