Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w grze - Classicmt2

leon044

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Wrociłem do gry Metin2 a dokładnie na serwer ClassicMT2. Niestety w grze a dokładniej w dt na piętrze z metinami mam duże lagi... To nie jest tak że na innych mapach nie mam lagów ale lagi w dt uniemożliwiają mi chodzenie na ripera...

Coś o Lapku:

Procesor: Intel Core i7-4710HQ CPU @250Ghz - 8 wątkowy 

RAM 8 GB

Windows 10 64 bitowy 

Karty graficzne: Intel HD Graphcs 4600 oraz NVIDIA GTS 860 M 4 GB

Internet 500 Mb upload 20 Mb

Ustawienia w Grze: 800x600 32b 

Kamera bliżej

Mgła - jest do wyboru gęsta, srode, światło - mam gęsta

Grafika: GPU oraz CPU - mam GPU

• Aive zmienił(a) tytuł na Lagi w grze - Classicmt2
Opublikowano

Ogólnie to ten serwer z tego co wiem jest dosyć zlagowany, więc nie wiem, czy te porady cokolwiek zdziałają, ale spróbuj. Winą laptopa to raczej nie jest - sama jeszcze rok temu grałam na słabszym i nie miałam aż takich lagów w DT. W każdym razie spróbuj zagrać na pełnym ekranie, wyłącz nazwy moobów i wyłącz linię czatu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Aive napisał:

Ogólnie to ten serwer z tego co wiem jest dosyć zlagowany, więc nie wiem, czy te porady cokolwiek zdziałają, ale spróbuj. Winą laptopa to raczej nie jest - sama jeszcze rok temu grałam na słabszym i nie miałam aż takich lagów w DT. W każdym razie spróbuj zagrać na pełnym ekranie, wyłącz nazwy moobów i wyłącz linię czatu. 

to mam wyłączone, jedynie nie próbowałem na pełnym ekranie grać

Opublikowano
20 godzin temu, leon044 napisał:

to mam wyłączone, jedynie nie próbowałem na pełnym ekranie grać

od zawsze wiadomo,że gra w oknie laguje. włącz pełny obraz i wyłącz nazwy-pomoże na 100%.tylko nie bierz pelnego ekranu na tych 800x600 przypadkiem.

Opublikowano

Sorki za odkopanie tematu, zmieniłem ustawienia gry na:

WIDTH    1280
HEIGHT    720
BPP    32

oczywiście pełny ekran, nazwa wyłączaona, czat również i po około20/30 min na mapkach ponownie zaczyna mnie ścinać tak że nic się nie da zrobić... Jak sprawdzić której karty graficznej używa komp do metina? Zmieniałem w ustawieniach karty graficznej żeby gre odpalał na mocniejszej ale chyba to nie działa... 

Jaką rozdzielczość polecacie? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...