Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kawały O Informatykach Top

Cad0s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ToP Kawały

Poranek. Ponury jak chmura gradowa programista wchodzi do kuchni na śniadanie po nocy spędzonej przy komputerze.

Żona jak to żona, natychmiast zauważyła, że coś nie w porządku:

- Co się stało Maniuś, program nie zadziałał?

- Zadziałał.

- No to może się wieszał?

- Chodził jak burza!

- Więc czemu jesteś taki ponury?

- Zdrzemnąłem się na Backspace.

Administratora systemu powołano do wojska. Stoi głuchą nocą na warcie i nagle widzi majaczącą w ciemnościach sylwetkę.

- Hasło! - woła admin.

Odpowiada mu cisza.

- Hasło! - woła ponownie admin.

Znowu cisza.

- Hasło! - wola raz jeszcze.

Po trzykrotnym wezwaniu bez odpowiedzi admin ściąga z ramienia kałasznikowa. Krótka seria, sylwetka upada.

- User unknown. Access denied...

- Czym różni się informatyczka mężatka od informatyczki panienki?

- Prawami dostępu.

Dawno, dawno temu był sobie młody człowiek, który obiecał sobie zostać wielkim pisarzem. Mówił: "Chcę pisać rzeczy, które będzie czytał cały świat, rzeczy, które poruszą ludzi aż do głębi, rzeczy, które będą sprawiały, że będą krzyczeć, płakać, zwijać się z bólu i wściekłości!"

Teraz pracuje on dla Microsoftu pisząc komunikaty o błędach.

- Co robi izraelski serwer SQL-owy?

- Odpowiada zapytaniem na zapytanie.

Przychodzi facet do sklepu zoologicznego i przygląda sie zwierzakom na wystawie. W miedzyczasie wchodzi inny klient i kupuje małpe z klatki obok. Facet slyszy cene: 5 000 USD.

- Czemu ta małpa taka droga?

- Ona programuje biegle w C... wie pan... szybki, czysty kod, nie robi bledów... warta jest tej ceny.

Obok stała druga klatka, a tam cena: 10 000 USD

- A ta małpa czemu taka droga?

- Bo ta małpa programuje obiektowo w C++, może też pisać w Visual C++, troche w Javie... wie pan... tego typu. Bardzo przystepna cena.

- A ta małpa? - pyta facet wskazujac na klatke z cena 50 000 USD

- Taaaa? Nigdy nie widziałem, by coś robila, ale mówi, że jest konsultantem.

Tato, jak przyszedłem na świat?

- No dobrze mój synu, kiedyś musieliśmy odbyć tę rozmowę:

- Tata poznał mamę na chatroomie.

- Później tata i mama spotkali się w cyberkafejce i w toalecie mama zechciała zrobić kilka downloadów z taty memory stick'a. Jak tata był gotowy z uploadem zauważyliśmy, że nie zainstalowaliśmy żadnego firewalla. Niestety było już za późno, żeby nacisnąć "cancel" albo "escape", a i opcję "Chcesz na pewno ściągnąć plik?" już na początku wyłączyliśmy w ustawieniach. Antywirus twojej mamy już od dłuższego czasu nie był uaktualniany i nie poradził sobie z taty robakiem, więc nacisnęliśmy klawisz "Enter" i mama otrzymała komunikat: "Przypuszczalny czas kopiowania 9 miesięcy".

Informatyk widzi w zoo Gnu. I się dziwi dlaczego jest w zoo, a nie w tar.gz.

Nie programuj w święta - bug się rodzi

Przedwczoraj policja zamknęła napisy.org , wczoraj hakerzy zamknęli policja.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...