Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Składanie PC

RasJamalLuta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaki posiadasz budżet na kupno? 4050zł
Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? w tym tygodniu
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Zasilacz Corsair RM750X 750W; Chłodzenie procka SilentiumPC Fortis 3 v2; Ram 2x4GB Patriot Viper 4 DDR4 2400MHz; Monitor 1920X1080
Do czego ma służyć komputer? Gry, ogólny użytek
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nie mam tego w planach ale nie wykluczam tej możliwości
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Płyta główna ATX z chipsetem 1151, minimum 2 wejścia PCI Express x16
Czy części mogą być używane? Nie

Zacząłem składać sobie PC od zera i w specyfikacji sprzętu napisane są podzespoły, które już mam 'w planach'. Z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano
19 godzin temu, RasJamalLuta napisał:

Zacząłem składać sobie PC od zera i w specyfikacji sprzętu napisane są podzespoły, które już mam 'w planach'. Z góry dziękuje za pomoc

Czekaj, bo trochę śmietnik zrobiłeś..

Czyli to

19 godzin temu, RasJamalLuta napisał:

Zasilacz Corsair RM750X 750W; Chłodzenie procka SilentiumPC Fortis 3 v2; Ram 2x4GB Patriot Viper 4 DDR4 2400MHz

Dopiero zamierzasz kupić, a nie posiadasz?

A co z monitorem? Najpierw piszesz w "posiadanych" podzespołach, że go masz, niżej, w pytaniu czy ma być w zestawie monitor piszesz, że nie, a na końcu, że to co "masz" to są dopiero plany..

Zatem zrobiłeś taki śmietnik, że w sumie to nie wiadomo co Ty do końca masz, czego nie masz i co obejmuje budżet..

Opublikowano

Budżet 4050zł (wolałbym nie przekraczać za bardzo max 100zł ale tylko w ostateczności)
Posiadam monitor i zasilacz, chłodzenie procka i ram mam w planach zakupu, lecz jest to poza budżetem (obudowa również)
Prosiłbym o poradę jaką Płytą główną, Kartą graficzną i Procesorem zakupić.

Opublikowano

Zasilacz masz tego Corsaira? No trochę bez sensu zakup, bo 750W jest tutaj kompletnie niepotrzebne.

Monitor oczywiście posiada wyjście cyfrowe?

Obudowę jaką masz bądź masz w planach kupić?

Co do pamięci to od razu podpowiem, że średni wybór, można kupić szybsze kości.

Opublikowano

Co do zasilacza - wiem, pewnie spokojnie starczyłoby 550W-600W ale racji tego, że dostałem tak jakby w prezencie to zostawie ten
Monitor posiada wejścia Cyfrowe DVI-D oraz HDMI
Obudowa to Bitfenix Shinobi 2xUSB 2.0; 2xUSB 3; 2x wiatrak 120mm z przodu obudowy i jednym z tyłu.
Co do ram chciałbym coś dobrego, ale jednocześnie w miare taniego (żeby 8gb ramu kosztowało 500zł i mniej)

Opublikowano

Ta obudowa to też średni wybór za te pieniądze jakie kosztuje.

Dobra, to zróbmy inaczej. Zasilacz masz, monitor masz. Ile masz kasy na resztę? Zakładam, że jakieś 4500 na pozostałe podzespoły?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...