Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Android] Metin Mobile

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O Projekcie

Spoiler

Witam, od jakiegoś już czasu tworzyłem grę "Metin 2" na telefony z androidem ale zawsze odrzucałem projekt ze względu na to że nie do końca byłem przekonany jak to wyjdzie oraz na formę jaką miała ta gra przyjąć, tworzenie gry w 3D jest trudne i czasochłonne i wymaga umiejętności graficznych których niestety nie posiadam, więc postanowiłem że to będzie gra typu Idle bądź Kliknij i graj, takie tytuły zdobywają coraz większą popularność wśród ludzi. Grę tworzę na silniku Unity 3D jest on prosty w obsłudze i darmowy, kilka gier mam już stworzonych i wydanych w Google Play więc jakieś tam doświadczenie mam :)

Trochę wstępnych informacji o grze

Na początek screen przedstawiający ogólny wygląd gry oraz Status Postaci.

Spoiler

update_1.PNG

System zdobywania poziomów czy też przydzielania statusów postaci jest taki sam jak w Metin 2 przy wielu aspektach zmieniałem niektóre rzeczy, cały czas myślę czy wprowadzać Umiejętności wiem że to jest podstawa w Metin 2 lecz sam jeszcze nie wiem w jaki sposób miało by to się odbywać i jak to zmieścić na małym ekranie ;D lecz myślę że to kwestia kilku rozwiązań

Ekwipunek

Spoiler

leak_0.PNG

W ekwipunku jak można zauważyć na obrazku że trochę uprościłem, najdłużej chyba spędziłem na projektowaniu ekwipunku i w takiej postaci myślę że będzie on dość prosty i przyjazny. Podzieliłem ekwipunek na 3 Grupy : Zbroje, Bronie, Akcesoria. Zredukowałem też ilość przedmiotów żeby nie było masę nie potrzebnych.

Co do broni to na każde 4 Klasy Postaci będą po 10 (Oprócz Klasy Sura) (+ 11 Broni kompatybilnych z 3 klasami) Broni, czyli wychodzi po 1 broń co 10 Poziomów Postaci

Myślę że to będzie optymalne. Zbroje, Hełmy oraz inne akcesoria dodam wszystkie ze względu nie dużą ilość, chciałbym jeszcze dodać że będę się wzorował na Metinie z 2008/09/10 roku w którym nie było tych wszystkich przedmiotów, kostiumów, wierzchowców itp. chociaż jeśli uznam jakiś element z tych nowszy wersji to na pewno go dodam.

Jeśli chodzi o Wartości Ataku broni to niektóre Miecze takie jak : Mecz Pełni Księżyca, Ostrze z Czerwonej Stali, Miecz Żalu czy inne będą posiadały tak zwane Zmienne Wartości Ataku i będzie można je zmieniać za pomocą Zaczarowania Przedmiotu.

Miasta, Zdobywanie doświadczenia, Potwory

Spoiler

update_4.png

Te wszystkie rzeczy czyli Potwory, Zdobywanie Doświadczenia oraz Miasta po trochu usprawniam/optymalizuje wszystko będzie podobne jeśli chodzi o liczby.

Co do dropu przedmiotów to się jeszcze zastanawiam ale mniej więcej to będzie wyglądało tak :

np. Dziki Pies 

Będzie dropił przykładowo bronie do 10 levelu ale nie dla wszystkich klas tak samo będzie z pozostałymi mobami

Dokładniej wszystko opiszę jak już będę miał większość ukończone.

Myślę że wszystko opisałem tak jak chciałem, na razie jest to wczesna wersja i na pewno trochę się zmieni. Postaram się zrobić kilka testów może już na Google Play ale nie wiem.

Nie planuje mikrotransakcji. Item Shop będzie polegał na tym że w grze będzie się zdobywało Smocze Monety poprzez oglądanie reklam i za nie będzie można kupić jakieś przedmiotu typy zaczarowanie przedmiotu itp.

Aktualizacja #1

Spoiler

- Dodałem umiejętności Dla Wszystkich klas, muszę je tylko zbalansować.

Spoiler

up01.PNG

up02.PNGup03.PNG

Jak widać na powyższych zdjęciach, jest ograniczenie aktywowania Umiejętności tzn. nie można aktywować więcej niż 2 Umiejętności jednocześnie, lecz prawdopodobnie finalnie tak nie będzie. Z tego powodu iż Umiejętności będą pobierać +- 100 PE więc to dodatkowe ograniczenie będzie zbędne, a na start dostajemy 260 PE w przypadku klasy Wojownika. Poziom umiejętności zwiększamy do 17 Poziomu klikając + przy danej umiejętności, Gdy zdobędziemy 17 Poziom Umiejętności to przechodzi na M1 i tu już będziemy musieli czytać ksiązki Umiejetności. 1 Książką zwiekszamy o 1 Poziom = M2, M3, M4 i tak aż do M10 Wtedy przechodzi ona na G1 i Czytam wtedy Kamienie Duchowe aż do G10+ = P

- Kolejną zmianą/Dodaniem są przedmioty, a mianowicie Dodałem prosty system ulepszania przedmiotu od +0 do +9 i koszt ulepszania to 10,000 Yang za każdy Poziom z Szansą 70%, jeśli mamy Zwój Błogosławieństwa to szansa wynosi wtedy 99% 

Spoiler

up04.PNG

Sam system raczej już nie ulegnie zmianie, jedynie cena ulepszenia.

To są najważniejsze rzeczy które zmieniłem teraz pracuję nad systemem dropu przedmiotów oraz ciągle usprawniam grę.

Dodałem również system Rankingu Online który będzie w grze, ciężej chyba będzie z zabezpieczeniami :)

Aktualizacja #2

- Udostępniam Wersję Alpha gry Metin Mobile lecz na razie nie na Google Play.

[Link]

Metin Mobile Alpha 0.0.1

Bardzo bym był wdzięczny za opinie oraz za zgłaszanie błędów

Wkrótce bardziej zaktualizuje post

Wersja Alpha Metin Mobile

- 30 Poziomów do zdobycia[będę zwiększał stopniowo]

- Podstawowy ekwipunek dla każdej klasy [Broń +1 oraz 10 Średnich Czerwonych Mikstur]

- 2 Mapy [Miasto 1 i 2] oraz Miasto Handlowe

Do końca tego roku będę starał się poprawić drop przedmiotów oraz naprawię błędy.

Opublikowano

Jestem świadom tego że ta pewna firma zaatakowała by mnie od razu gdybym wypuścił grę do internetu. Więc będę zmuszony do zmiany grafik czy też nazw. Lecz z drugiej strony patrząc na gry w serwisie Google Play i to jaki jest spam gier typu Case Simulator (Symulator otwierania srzkrzynek znanych z cs'a) lub symulatory związane z FIFĄ (Sam taki stworzyłem xD) Chociaż są to większe firmy od GF, chociażby taki Valve i z tego co wiem to zablokowali jedną bardzo znaną aplikację (Ale po kilku miesiącach wyszła nowa/ta sama tylko z numerkiem 2) chyba że GF jest wyczulone na takie coś i blokują każdą aplikację tego typu. To jest tylko moje zdanie.

Opublikowano
Dnia 24.11.2017 o 15:52, bizo97 napisał:

Nie obawiasz się, że Cię pewna firma zaatakuje z automatu?

Dnia 25.11.2017 o 10:26, mavix123 napisał:

Jestem świadom tego że ta pewna firma zaatakowała by mnie od razu gdybym wypuścił grę do internetu. Więc będę zmuszony do zmiany grafik czy też nazw. Lecz z drugiej strony patrząc na gry w serwisie Google Play i to jaki jest spam gier typu Case Simulator (Symulator otwierania srzkrzynek znanych z cs'a) lub symulatory związane z FIFĄ (Sam taki stworzyłem xD) Chociaż są to większe firmy od GF, chociażby taki Valve i z tego co wiem to zablokowali jedną bardzo znaną aplikację (Ale po kilku miesiącach wyszła nowa/ta sama tylko z numerkiem 2) chyba że GF jest wyczulone na takie coś i blokują każdą aplikację tego typu. To jest tylko moje zdanie.

W prywatnych serwerach łącznie siedzą setki tysięcy złotych, które mogłoby iść do kieszeni gfu/webzenu, gdyby tylko interesowali się nielegalnymi serwerami. Co z nimi robią? Nic.

Nawet jeśli wypuścisz tą grę nie masz się o co bać, bo i tak nikomu nie będzie chciało się nic robić w sprawie jednej, marnej (bez obrazy dla autora) aplikacji.

74f31dbf1675f.jpg

• 5 miesięcy temu...
  • Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...