Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z polskimi znakami...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam swiezo zainstalowanego notepad ++

i gdy wejde np do locale_interface i otworze zawartość to zamiast polskich znaków mam łamańce itp

chodzi mi o to: CHANGE_PASSWORD_CONFIRM    PotwierdŸ nowe Has³o

w ustawieniach mam: autodetect character encoding

a w new document mam mac ansi

to samo mam w innych plikach moze ktos pomóc?

Opublikowano

Spróbuj odpalić ponownie locale_interface wejść w opcje format w pasku narzędzi, a następnie wybierz kodowanie UTF-8 jeśli nie pomoże to napisz do mnie na gadu-gadu.

Opublikowano
1 godzinę temu, Sheila^^ napisał:

Spróbuj odpalić ponownie locale_interface wejść w opcje format w pasku narzędzi, a następnie wybierz kodowanie UTF-8 jeśli nie pomoże to napisz do mnie na gadu-gadu.

Niestety, co prawda pokazuja mi się polskie znaki już w plikach ale w grze dalej mam krzaki

Opublikowano
Przed chwilą, Sheila^^ napisał:

Za niektóre elementy w grze odpowiada również locale_game może i tam masz zdupczone kodowanie?

wiesz co w locale_interface mam linijke z Rozpocznij w mieście tam zamiast ś jest znaczek dziwny ale w grze widać poprawnie Rozpocznij w mieŚcie

jeżeli próbuje w ANSI napisać Ć to pomimo naciskania skróto pojawia się literka C

Opublikowano

Tak baj te łej - Widzę, że przegląda temat " ( Paszka ) " ten wielki developer Metin2, który pokazuje jak dodawać rzeczy do metina samemu używając poradników.

Spróbuj tak, skopiuj treść poprawną z kodowaniem UTF-8 w nowy czysty dokument także, który ma nadane kodowanie UTF-8, a następnie usuń poprzednie locale_interface po czym stwórz nowy plik locale_interface.txt nadaj mu losową treść z polskimi znakami, po czym zamknij plik i otwórz go ponownie, jeśli kodowanie nie ulegnie zmianie wklej zawartość poprawnego locale_interface i zapisz dokument, spakuj pliki i sprawdź.

Opublikowano

Problem rozwiązałem, problemem był pakiet językowy mojego Windowsa 10. 
Musiałem w rejestrze zmienić bodajże 2 wartości.

Posłużyłem sie w google frazą: Brak polskich znaków językowych w ANSI

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...