Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to się jeszcze opłaca...

Dusher

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Misiaki i experci w dziedzinie komputerów. Mam takiego gwoździa. 

Za cenę litra wódki dobrej ( dosłownie ) mam okazję nabyć taki oto w sumie starszy i archaiczny sprzęt : 

AMD Athlon x4 860K 4 x 3,7 GHz 4MB Socket FM2+

Płyta : Asus A68HM-K

1TB Seagate 7200 RPM 

8192MB  DDR3 1600MHz - nie wiem jakie :P ale są :P 

Sapphire Radeon R7 250 2GB

SilentiumPC Vero L1 500W

I teraz moje pytanie - czy to się opłaca. Ale w kwesti grania w LOLa, Diablo 3, path of exile, dotę czy csa. Ogólnie starsze i mniej wymagajace tytuły głównie mmo / sieciowe /jakieś sieciowe rpgi. Czasami w metina :P 

Nie pytam w kontekście wieśka 3 czy destiny 2 bo tego raczej na tym nie odpali od tego mam drugi pc -  ale właśnie pod kątem starszych sieciowych tytułów które ciągle jeszcze stoją. Moja kobita chciała sobie sprawić coś "taniego" , najlepiej używanego. W cenie 150 zł jej kumpela zaoferowała jej to. 

Więc doradźcie experci czy to się uda czy lepiej tą wódkę wypić samemu / z nią ;p Czy próbować złożyć coś samemu za około 700-800 zł co będzie w ów tytułach / grach bardziej wydajne ( o ile coś takiego da się z używek albo nówek sklecić ) . 

Z góry dziena za zainteresowanie i chęci. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Za wódkę? Za wódkę ja bym brał.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Myślę, że nie ma się nawet co zastanawiać. Ten Athlon to nie ten stary na np. AM2, ale jeden z nowszych na FM2+. Już nawet pomijające tego procka, płytę główną i kartę to sam RAM, zasilacz i dysk jest wart ponad 500 złotych

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano
1 minutę temu, miszkurkam napisał:

Myślę, że nie ma się nawet co zastanawiać. Ten Athlon to nie ten stary na np. AM2, ale jeden z nowszych na FM2+. Już nawet pomijające tego procka, płytę główną i kartę to sam RAM, zasilacz i dysk jest wart ponad 500 złotych

Wiesz mojej babie chodzi strikte o te kilka tytułów - czyli d3, poe, cs, lol... przepychamy się czasami miedzy moim pc bo ja chce grac, ona by pograła... a fundusze na nowy sprzęt niestety niw w tym roku ;p Wiem że karta kiepska, ale cała reszta. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano
17 minut temu, Dusher napisał:

Wiesz mojej babie chodzi strikte o te kilka tytułów - czyli d3, poe, cs, lol... przepychamy się czasami miedzy moim pc bo ja chce grac, ona by pograła... a fundusze na nowy sprzęt niestety niw w tym roku ;p Wiem że karta kiepska, ale cała reszta. 

Jak już mówiłem - bierz i się nie zastanawiaj.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano
Przed chwilą, miszkurkam napisał:

Jak już mówiłem - bierz i się nie zastanawiaj.

No już wziąłem ;p tylko musze po to zajechać bo moja prawka nie ma xD Dzięki ludziki za pomoc ;) Nie jestem super expertem więc zawsze lepiej popytać :)

7812818616.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...