Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z lagami

xavierxcreper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od niedawna borykam się z problemem w csie, otóż zaczęło się tak:

Gram sobie w CS, na nowym d2 120 fps (4:3 1024x768, wszystko na low, vsync off, karta graficzna na ustawienia wydajności [laptop]) i wszystko fajnie. Następnego dnia (to był dm, na dmach zawsze fpsy były takie same jak na mm)- szok. Na duście nawet! 20 fps, podskoki do 50, lecz rzadko. Na innych mapach typu mirage- też dm- 40fps. Na mmach podobnie, czasami są mecze, żę mam normalne fpsy (oprócz d2), olecz to tylko czasami i muszę grać na tych 20-40 fpsach.. No ok, bo trochę odbiegłem od tematu. Otóż mam bardzo wysoki nie wiadomo z jakiej przyczyny var, który wzrósł w ciągu jednego dnia, bo nigdy z nim wcześniej nie miałem problemów. Z varem <1 mam często podczas mm ok. 3-4 w podskochach nawet do 40 gdy np. się strzelam, na dmach to nie wspomnę, oscyluje w granicach 10-20... Grać się nie da. Sterowniki zaaktualizowane. System (8.1) zaktualizowany. Skanowałem laptopa avg, ccleanerem i nic nie pomogło. W czym może tkwić problem? Moje parametry startowe to -high -mat_queue_mode 2 -threads 2 -nojoy -heapsize (te dla 4gb ramu, wszystko piszę z pamięci, bo jestem na innym pc) -noforcepamms (czy jakoś tak) -noforcemaccel (czy jakoś tak). Czytałem, że usunięcie -high niby pomaga, ale w moimk przypadku to pogarsza sprawę niż polepsza. Moja specyfikacja: i3 4005u, 4gb ram, r5 m330 i powiem, że dysk (1tb) nie jest jakoś zaśmiecony (jakieś 150gb jest zajęte- nie wiem czy ta informacja się przyda, lecz napiszę). Pozdrawiam i proszę o pomoc.

@ps co do configu to w configu jedyne co mam to celownik, zmniejszenie drgań scopa, bind na usuwanie krwi i throwjumpa oraz cl_forcepreolad (bodajze 0- pamietam ze zmienialem bo mi sie mapy nie chciały wczytać)

//

• ToshiKatsu zmienił(a) tytuł na Problem z lagami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...