Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MFBOT - błąd

wkrychu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym prosić o pomoc w odnalezieniu przyczyny błędu. Jakiś czas temu zakupiłem raspberry pi 3 model b i postanowiłem spróbować jak mfbot będzie sobie radził na owym urządzeniu. Miałem wtedy zainstalowanego raspbiana na raspberry i wszystko działało dobrze bez większych problemów aż do pewnego momentu. Bot działał wtedy 24/7 bez żadnych problemów i postanowiłem zmienić kartę microSD w celu zwiększenia dostępnej pamięci. Po zakupie przystąpiłem do instalacji raspbian'a według instrukcji znalezionej w internecie, po zainstalowaniu przystąpiłem do pobrania mfbot'a i potrzebnego do jego działania "mono". Po wszystkim przystąpiłem do wrzucenia pliku acc.ini przez ftp na raspberry i uruchomiłem bota, przez pierwsze ok. 15 min bot działa normalnie aż do pewnego momentu, w którym zaczyna wywalać błąd za błędem. Treść tego błedu to: https://pastebin.com/Gx98MKpu

Podejrzewam że błąd oznacza iż pozycja, na której znajduje się moja gildia jest zbyt duża, dodam że podczas używania starej karty microSD byłem w innej gildi, dużo wyżej w rankingu. I próbowałem wiele razy przeinstalować system i robić wszystko według poradników lecz za każdym razem to samo. Bardzo proszę o pomoc albo chociaż informacje czy błąd leży po stronie bota czy jest to wina nieprawidłowej instalacji.

Instalując mono postępowałem według tej instrukcji: http://www.mono-project.com/download/#download-lin-raspbian

Wersja bota: MFBot_4650_Konsole_ARM32

System: linux raspberrypi 4.9.59-v7+ 

• Aive zmienił(a) tytuł na MFBOT - błąd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...