Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poleci ktoś anime ?

puszkaa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymagam:
-główny bohater ma być chłopakiem
-żeby było dużo dobrych walk
-żeby akcja nie działa się w czasach teraźniejszych
-najlepiej żeby były jakieś supermoce
-żeby główny bohater od początku był mocny nie musi być jak OPM ale żeby nie był jak np. naruto na początku 
i to tyle

Opublikowano
  • FMA:B,
  • Fate/Zero (chociaż tutaj głównym bohaterem jest mężczyzna, a nie chłopak i ogólnie odstaje od typowych shounenów dla nastolatków, więc może się nie spodobać),
  • Fairy Tail,
  • D-Gray Man też powinien siąść,
  • Shaman King,
  • Code:Breaker (krótkie anime i głównym bohaterem teoretycznie jest nastolatka, drugim głównym bohaterem jest chłopak),
  • Ao No Exorcist (nie pamiętam za cholerę Rina, teoretycznie był silny, ale próbował uczyć się kontroli).

Ciężko wejść mi w klimat, bo większość shounenów właśnie na tym polega, a "mocny główny bohater, ale nie tak mocny jak Saitama" to beznadziejne kryterium. 

QtiV6xY.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja tam śmiało też polece solidny tytuł, bardzo dobry i oryginalny na swoj sposob jakim jest - Magi

Głównych bohaterów de facto jest trzech, no i np.  taki Alibaba nie jest wcale jakiś op, ale potem jego umiejetnosci są juz konkretne. Poza nim mamy też morgiane ktora jest takim badassem troche no i aladyna. Aladyn ma ogromny potencjał jesli chodzi o jego siłe, na początku serii po prostu jeszcze go w pełni nie odkrył. Jedną z częściej pojawiajacych się postaci na ekranie jest też Sindbad,  on juz jest naprawde silny. Generalnie polecam to anime, jest dużo dobrych walk, jest to shounen tak jak chciałeś zapewne, świetna fabuła, nie jest jakaś prostolinijna i przewidywalna jak na przyklad w bleach, to anime ma tez barwny swiat, swietnie wykreowany, z jakims ciekawym pomysłem na siebie. Nie dzieje sie to w czasach terazniejszych tylko w alternatywnej rzeczywistosci. Są supermoce. Nie raz się tez usmialem przy tym anime. Nie jest też wcale dziecinne jak mogloby sie wydawać, bywa brutalne i na sowj sposob dojrzale, zwlaszcza jesli oglądasz uważnie to mozesz też wysnuc ciekawe wnioski co do rzeczywistości, moze troche przesadzam, chodzi mi  w kazdym razie o to ze nie jest to pusta bajka bez wartości - jest naprawde przemyślana i nie jest płytka

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Bleach - Główny bohater z dobrą charyzmą, swoje moce zdobywa przypadkiem żeby uratować bliską osobę i potem wychodzą z tego konsekwencje z którymi musi sobie poradzić. Bardzo dobra fabuła przez pierwszy arc, późniejsze skupiają się bardziej na walkach ale i tak jest miodnie, dodatkowo nie ma za dużo głupich walk za pomocą czarów tylko skupiają się na mieczach tzw. Zanpaktou który każdy ma inne specjalne umiejętności. Mnóstwo dobrze rozwiniętych, charyzmatycznych postaci, wiele epickich walk i zajebisty soundtrack. Wiele osób mówi, że to Anime ssie ale ja uważam inaczej i jest to dla mnie najlepsze anime, a głównie dlatego że nie ma dużo takich "śmiesznych" rzeczy jak to bywa w anime tylko jest bardziej poważne i podchodzi jak pod jakiś dobry serial akcji. Gorąco polecam. Anime już się skończyło na pewnym arcu, potem poleciała manga w ostatnim duużym arciem i teraz fani czekają od dawna na kontunuację anime. Dodatkowo wychodzi film pełnometrażowy na podstawie tego anime i być może to będzie szansa na powrót anime i dokończenie całej serii jeśli film wypali. 

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...