Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z zalogowaniem wielu kont

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Zacznę od tego, że nie wiem nawet od jakiego czasu występuje taki błąd aczkolwiek Gdy wejdę do gry dwoma kontami (czasami wejdę czasami nie) nie wiem od czego to zależy, nagrałem specjalnie film żeby wam pokazać o co chodzi. Błąd ten występuje czasem po bezpośrednim zalogowaniu się drugim kontem,czasem przy wylogowaniu postaci.

Link:

Za jakość itp sorry ale nagrywałem na szybko bez żadnych obróbek.

teraz tak: syserr/syslog ch1:syserr syslog

syserr/syslog auth:syserr syslog

syserr klient: czysty.

Jak mam wrzucić jeszcze jakieś pliki to piszcie.

syserr

syslog

Opublikowano
SYSERR: Nov 10 11:38:38 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Data too long for column 'command' at row 1 (query: INSERT DELAYED INTO command_log (userid, server, ip, port, username, command, date ) VALUES(58880, 999, '25.47.4.29', 1, 'Terenzo', 'b jestem w grze, wszystko pięknie lecz:', NOW())  errno: 1406)

Wejdź do navi do bazy log i edytuj tabelę command_log i zwiększ wielkość kolumny command na około 100 lub 250

• Ups... zmienił(a) tytuł na Problem z zalogowaniem wielu kont
Opublikowano

19 godzin temu, ( Paszka ) napisał:

SYSERR: Nov 10 11:38:38 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Data too long for column 'command' at row 1 (query: INSERT DELAYED INTO command_log (userid, server, ip, port, username, command, date ) VALUES(58880, 999, '25.47.4.29', 1, 'Terenzo', 'b jestem w grze, wszystko pięknie lecz:', NOW())  errno: 1406)

Wejdź do navi do bazy log i edytuj tabelę command_log i zwiększ wielkość kolumny command na około 100 lub 250

Edytowałem, lecz stało się znów to samo... syserry:

Ch: syserr syslog

Auth: syserr syslog

syserr

syslog

Opublikowano
5 godzin temu, Dlugopis1212 napisał:

Edytowałem, lecz stało się znów to samo... syserry:

Ch: syserr syslog

Auth: syserr syslog

syserr

syslog

Ale wyłącz channele i db.. 
Bo w tych logach jak byk widzę, że nie wyłączyłeś serwera.
Czasami proces się zawiesi i polecam komendy:
killall -9 game
killall -9 db

Po wylogowaniu proszę zamknij serwer i wtedy daj tutaj logi dobrze?
Ponadto nie dajesz komendy /etc/rc.d/netif restart bo jak widzę serwer na VirtualBoxie.
Jeśli to są czyste pliki i zaczynasz przygodę z metinem to mam coś czego nikt nie ma i nigdy nie będzie miał no i udostępnię to dzisiaj to możesz poczekać.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano
1 godzinę temu, kamil2321 napisał:

Ale wyłącz channele i db.. 
Bo w tych logach jak byk widzę, że nie wyłączyłeś serwera.
Czasami proces się zawiesi i polecam komendy:
killall -9 game
killall -9 db

Po wylogowaniu proszę zamknij serwer i wtedy daj tutaj logi dobrze?
Ponadto nie dajesz komendy /etc/rc.d/netif restart bo jak widzę serwer na VirtualBoxie.
Jeśli to są czyste pliki i zaczynasz przygodę z metinem to mam coś czego nikt nie ma i nigdy nie będzie miał no i udostępnię to dzisiaj to możesz poczekać.

Więc tak: Pliki są terenza,aczkolwiek już nie czyste bo mase rzeczy w nie włożyłem ^^ co do mojego zaczynania z metinem to akurat po części prawda bo robię to pare miechow dopiero, kolejna sprawa logi/syserry są wrzucone bezpośrednio po tym błędzie dlatego nawet nie wiem czy to coś robi. ale ok, wywołam błąd i wyłączę serwer i wrzucę wtedy jeszcze raz.

Opublikowano
3 godziny temu, Dlugopis1212 napisał:

Więc tak: Pliki są terenza,aczkolwiek już nie czyste bo mase rzeczy w nie włożyłem ^^ co do mojego zaczynania z metinem to akurat po części prawda bo robię to pare miechow dopiero, kolejna sprawa logi/syserry są wrzucone bezpośrednio po tym błędzie dlatego nawet nie wiem czy to coś robi. ale ok, wywołam błąd i wyłączę serwer i wrzucę wtedy jeszcze raz.

Luzik :P  

Jak masz dalej problem zapraszam na gg :D 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...