Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wydarzenie dzienne

TreeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mp6MaHL.jpg

Wydarzenie Dzienne

To wydarzenie, które może odbywać się w wybrany przez Ciebie dzień, lub codziennie o ustalonej porze.

Przed rozpoczęciem wydarzenia wysyłane są 4 komunikaty informujące graczy o nadchodzącym wydarzeniu.

Gdy gracze pokonają bossa dziennego(Grinch w paczce wraz z mapą) pojawia się komunikat z informacją
o osobie, która go pokonała. Wszyscy uczestnicy zabawy znajdujący się na tej mapie otrzymują pakiety VIP na ustalony czas.

Wszystkie powiadomienia wraz z godziną i minutą rozpoczęcia wydarzenia są prosto konfigurowalne.
Nie polecam ustawiania minut 1 - 9 jako czasu rozpoczęcia, na czacie zostaną podane bez poprzedzającego zera.

@NoName#2
Aby to poprawić w DailyBoss.cpp zmień 

LC_TRANSLATE["ANNOUCEMENT_LINE_3"] = "TODAY! About %d:%d he will be on Daily Boss Map.";

na:

LC_TRANSLATE["ANNOUCEMENT_LINE_3"] = "TODAY! About %02d:%02d he will be on Daily Boss Map.";

Co jakiś czas będę wrzucał tu systemy, które przygotowałem i tak leżą na dysku, lepiej wrzucić dla Was niż je skasować.

FrRT1pY.png

System wyposażony jest również w skrypt umożliwiający wejście na mapę.
Czas podany w dialogach jest pobierany bezpośrednio z czasu ustawionego ze stałych w kodzie powyżej.
Jeśli ustawisz wydarzenie tak, aby występowało jedynie w jeden dzień tygodnia, to zwój
informujący o możliwości wejścia na mapę będzie pokazywał się wyłącznie w ten dzień.

TX0KHt6.png

Wszystkie dane dotyczące mapy, bossa i pakietów VIP możesz ustawić w tym samym miejscu.

SKkI6Bn.png35FJRqf.png

Jeśli chcesz, aby wydarzenie odbywało się wyłącznie w wybranym dniu - nie ma problemu,
zmień wartość stałej i wybierz w jakim dniu chcesz je aktywować.

Y9RfAhK.png

http://www70.zippyshare.com/v/N3OY5zwj/file.html
https://www.virustotal.com/#/file/91e74bab2c2fab4f3046b7d4e7ff1f31432730d5adce1de863a9866303025bbc/detection

Daily_Boss.zip

Opublikowano

Tylko zerknąłem, ale kod ładnie wygląda, szanuje. 

Ps. "Nie polecam ustawiania minut 1 - 9 jako czasu rozpoczęcia, na czacie zostaną podane bez poprzedzającego zera." o co Ci chodziło z tym? :O mam nadzieję, że nie o %02d zamiast %d?

Opublikowano
2 minuty temu, NoName#2 napisał:

Tylko zerknąłem, ale kod ładnie wygląda, szanuje. 

Ps. "Nie polecam ustawiania minut 1 - 9 jako czasu rozpoczęcia, na czacie zostaną podane bez poprzedzającego zera." o co Ci chodziło z tym? :O mam nadzieję, że nie o %02d zamiast %d?

Na czacie pojawi się np. "18:1" zamiast "18:01", brakuje warunku dodającego '0' przed pobranym czasem dla minut < 10.

Opublikowano
1 minutę temu, TreeN napisał:

Na czacie pojawi się np. "18:1" zamiast "18:01", brakuje warunku dodającego '0' przed pobranym czasem dla minut < 10.

Zamiast %d:%d użyj %02d:%02d

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wywala

DailyBoss.cpp: In member function 'bool CDailyBoss::IsDay()':
DailyBoss.cpp:184: error: 'DailyBossSettings' is not a class or namespace
DailyBoss.cpp:184: error: 'DailyBossSettings' is not a class or namespace

Ktoś wie może jak to rozwiązać? 

• 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...