Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LolSkinShop ~ Oszuści?

Mesharsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jakieś półtora tygodnia temu zakupiłem sobie konto na stronie lolskinshop.com za 199 euro, poprzez kartę kredytową, Mam potwierdzenie płatności przez ich stronę oraz przez jeszcze drugą stronę, wszystko jest napisane że płatność się powiodła, #ID transakcji i tak dalej. Pasów nie otrzymałem

Jednak jest brak odpowiedzi od strony Supportu, pisałem przez LiveCzat ~ 0 odpowiedzi, również wysłałem 2 maile do nich, nic nie odpowiedzieli.

Wybrałem tą stronę ponieważ została reklamowana przez większą ilość streamerów i youtuberów, również patrzyłem na opinię, wszyscy powiedzieli że wszystko działa jak należy, także do was pytanie.

Co mogę w tej sytuacji zrobić?, Iść do banku, na policję czy co? 

Ktoś korzystał z tej stronki? Proszę o opinie. 

Opublikowano

Gdybyś poświęcił troszkę czasu na ekspienie, to byś miał swoje konto i grałbyś normalnie, ale jesteś tak samo głupi jak właściciele tej strony i zrobiłeś co zrobiłeś, oszuści słuszni.

Opublikowano
7 godzin temu, icker napisał:

No tak, koledzy tutaj chuja wiedza. Bank zwroci ci transakcje na karcie, ale beda mieli tez swoje male sledztwo. ;-)

Zwróci mu pieniądze z jakiego tytułu przepraszam? Zwróciłby mu gdyby to było z winy banku (straciłby pieniądze z ich błędu), a nie z własnej głupoty ;)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano
Dnia 9.11.2017 o 03:26, Mesharsky napisał:

No to chyba nic z tym nie zrobię, dziekuje za odpowiedzi. 

Jeżeli znasz nick w lolu tego konta, to możesz w ramach zemsty spróbować napisać do Riotu, że konto jest w sprzedaży, być może sprawdzą i ew. zbanują ;p

Opublikowano
6 godzin temu, Creative napisał:

Zwróci mu pieniądze z jakiego tytułu przepraszam? Zwróciłby mu gdyby to było z winy banku (straciłby pieniądze z ich błędu), a nie z własnej głupoty ;)

https://www.mbank.pl/pomoc/info/karty/usluga-chargeback.html

kazdy bank ma obowiazek to egzekwowac, ale nie kazdy sie tym pochwali, a jakim cudem 13 latkom bez jakiejkolwiek wiedzy o tym co pisza daja moderatorow dzialow to widac jak sie mpcforum stacza

Opublikowano

Oczywiście, że możesz coś zrobić, jak płaciłeś kartą to  możesz skorzystać z chargeback, skontaktuj się jak najszybciej z bankiem i odzyskasz pieniądze :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 7.11.2017 o 13:16, Creative napisał:

http://www.smurfsreviews.com/lolskinshop-review-legit/

Bank nie obchodzi na co Ty wydajesz pieniądze, nic Ci z tym nie zrobią. Policja to samo, to nie jest przestępstwo którym się zajmą (co innego jakieś allegro, olx, etc.). Tam nawet nie ma jak się z nimi skontaktować. 

Panie co Pan opowiadasz? Włosy siwe mi rosną gdy widze taki brak jakiejkowiek wiedzy o swoich prawach. Dla policji ta suma jest juz przestępstwem - oszustwo jest oszustwem nie ważne na jakim podłożu. Jak sie Pan nie znasz to nie ma co komentować. Pozwole sobie zacytowac, bo nie chce mi sie pisac od nowa. Powinien więc złożyć zawiadomienie o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa, w którym domagać się będzie m.in. naprawienia wyrządzonej mu szkody, dokładnie opisze całe zdarzenie i przedstawi dowody na poparcie swoich twierdzeń. Dowodami mogą być zrzuty ze strony internetowej, dowody uiszczenia przelewów i korespondencja ze sprzedawcą.
Szanse na odzyskanie pieniedzy z zagranicznej strony są raczej niskie - ale zawsze warto próbowac, szczegolnie jak jest taka mozliwość.

Bank bez powodu nie cofnie transakcji, na jakiej podstawie? Musialbys posiadac papiery z policji lub prokuratury. I pieniadze zostaną zamrożone a nie cofniete, az do wyjasnienia sprawy.

Że sprawa jest trudna do rozwiazania, nie znaczy, ze nie mozna probowac - proste. Masz prawa = działasz

Kończ waść, wstydu oszczędź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...