-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
addyx69
addyx69
Cześć, tworzę sklep z dwustronną synchronizacją z Allegro na WordPress'ie.
Jest to moja pierwsza styczność z tą platformą, dlatego kieruję do tych bardziej doświadczonych kilka pytań:
-Czy warto jest używać wtyczki PHP dla WordPressa, aby na "stronach" (dodaj stronę) wyświetlać wyniki mojego kodu? Jeżeli nie, jaka jest alternatywa?
-Moja synchronizacja z Allegro polega na pobraniu z API wszystich aktualnych, wystawionych aukcji na moim koncie i wrzucenie ich do zmiennych przy jednoczesnej możliwości kupna ALLEGRO i na STRONIE.
*Co to dla mnie oznacza -> jest to ~1000 aukcji wystawionych na allegro, więc pojawia się pytanie "jak to załatwić". Nie może być czegoś takiego, jak dublowanie - bo przecież jeżeli pobiorę chociażby do bazy danych wszystkie aukcje, to jeżeli ktoś coś kupi na allegro.pl, ten przedmiot nadal będzie wisiał w bazie i będzie "aukcją widmo". Pojawia się kolejna alternatywa, że przy każdej sesji SoapClient będzie pobierał aukcje do zmiennej, jednak to będzie strasznie męczyło serwer WWW.
Czekam na odpowiedzi, mam nadzieję że w miarę jasno wytłumaczyłem mój problem. Dzięki
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.