Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Integracja Allegro z WordPressem poprzez PHP

addyx69

Pytanie

Opublikowano

Cześć, tworzę sklep z dwustronną synchronizacją z Allegro na WordPress'ie. 

Jest to moja pierwsza styczność z tą platformą, dlatego kieruję do tych bardziej doświadczonych kilka pytań:
-Czy warto jest używać wtyczki PHP dla WordPressa, aby na "stronach" (dodaj stronę) wyświetlać wyniki mojego kodu? Jeżeli nie, jaka jest alternatywa?
-Moja synchronizacja z Allegro polega na pobraniu z API wszystich aktualnych, wystawionych aukcji na moim koncie i wrzucenie ich do zmiennych przy jednoczesnej możliwości kupna ALLEGRO i na STRONIE.
                         *Co to dla mnie oznacza -> jest to ~1000 aukcji wystawionych na allegro, więc pojawia się pytanie "jak to załatwić". Nie może być czegoś takiego, jak dublowanie - bo przecież jeżeli pobiorę chociażby do bazy danych                                   wszystkie aukcje, to jeżeli ktoś coś kupi na allegro.pl, ten przedmiot nadal będzie wisiał w bazie i będzie "aukcją widmo". Pojawia się kolejna alternatywa, że przy każdej sesji SoapClient będzie pobierał aukcje do                                         zmiennej, jednak to będzie strasznie męczyło serwer WWW.

Czekam na odpowiedzi, mam nadzieję że w miarę jasno wytłumaczyłem mój problem. Dzięki :sex:

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...