Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer EasyHC / Survival

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po długiej przerwie gry chciałbym założyć serwer, ale nie taki serwera jak są teraz tylko porządny.

Na początek chcę uderzyć w 50 slotów. Chciałbym aby na serwerze utrzymywała się duża i najlepiej stała ilość graczy.

Z początku myślałem nad serwerem EasyHC ale wydaje mi się że na 50 slotów nie opłaca się robić łatwego serwera ponieważ znudzi się szybko, więc mój wybór padł na survival.

Survival + gildie oczywiście i uderzyłbym bardziej w stronę hardcore, żeby gra nie była monotonna i żeby nie pokazała wszystkich kart na początku.

Mam nadzieję, że mnie rozumiecie. Nie chce żeby cały serwer latał w 4/3 i miał 10 setów w eq ;D

A co wy myślicie o tym ? Lepiej easyHC czy może ten survival z naciskiem na hardcore. Czekam na wasze opinie, pozdrawiam .

Opublikowano

Możesz też stworzyć serwer z gotowej paczki, dobrze zareklamować i wyjdzie na to samo. Obecnie serwery są na tak niskim poziomie, że chyba niżej upaść się nie da. A i - nie brnij w oryginalność bo dzieci nie będą chciały grać na czymś nowym. Stwórz coś sprawdzonego tylko zrób to lepiej. Dodaj jakieś fajne paczki/pandory/losowe klucze i sprzedawaj za 2 zł. Oni to lubią 

Opublikowano
9 godzin temu, KksGames napisał:

Możesz też stworzyć serwer z gotowej paczki, dobrze zareklamować i wyjdzie na to samo. Obecnie serwery są na tak niskim poziomie, że chyba niżej upaść się nie da. A i - nie brnij w oryginalność bo dzieci nie będą chciały grać na czymś nowym. Stwórz coś sprawdzonego tylko zrób to lepiej. Dodaj jakieś fajne paczki/pandory/losowe klucze i sprzedawaj za 2 zł. Oni to lubią 

1. xD

Możesz też stworzyć serwer z gotowej paczki,

2. Jeżeli paczka jest dobra to czemu nie, sam mam takie zdanie, niektórzy twierdzą że jeżeli pluginy nie są "autorskie" to są gówn**, ale przecież te darmowe pluginy też ktoś napisał...

dobrze zareklamować

3. Dobrze zareklamować to? Youtuberzy? Forum? Skąd autor tematu ma to wiedzieć.

Obecnie serwery są na tak niskim poziomie, że chyba niżej upaść się nie da

4. Zależy do jakich serwerów porównujesz. W polsce są też fajne serwery jak np. MineFox, CraftCore (był) itp. lecz community je psuje... Wystarczy popatrzeć na Amerykańskie serwery, jak tam wygląda community, tylko pozazdrościć...

A i - nie brnij w oryginalność bo dzieci nie będą chciały grać na czymś nowym.

5. XDD. Jeżeli autor tematu chce mieć dzieci na serwerze to jak najbardziej, ale ja wolałbym mieć 5 graczy "ogarniętych" takich po np. 14 roku życia niż 15 "dzieci" które mają 11 lat. No chyba że zależy autorowi na pieniądzach ale na gownian** easyhc niezbyt ich zarobi, bo jest dużo lepszych easyhc jak np. dragonsurvival lub prostorm.

Stwórz coś sprawdzonego tylko zrób to lepiej

6. Żałosne, właśnie dlatego tego gówn* jest coraz więcej, bo wbije taki typ i powie żeby zrobić easyhc a autor go posłucha xD. Zrób to lepiej? Co może dać lepszego niż na np. dragonsurvival? Praktycznie na każdym ezhc jest to samo, od jakiś gówien pandorek po rzucane tnt.

Dodaj jakieś fajne paczki/pandory/losowe klucze i sprzedawaj za 2 zł.

Świetny sposób na zarabiane XDD. A tak serio od słowa "fajne" to mi się rzygać chcę... A co do sprzedawania to nie liczyłbym że "dzieci" będą tyle tego kupowały bo mama im zabroni :)

Oni to lubią 

Ocena końcowa tekstu. Jeżeli autor chce lecieć pod "hajs" i zarabiać 6 zł miesięcznie na "dzieciach" to jak najbardziej lecz niech nie liczy na więcej niż 5/10 os dziennie. A jeżeli chce więcej graczy "starszych" to niech zrobi jakieś rpg czy coś tego typu... Z czasem zarobkowo będzie zarabiał więcej... 

Opublikowano

Właśnie nie chce takiego serwera gdzie będzie można wszystko kupić ;)

Zostanę chyba przy klasycznym survivalu, nie zależy mi na tym aby na tym zarobić tylko go utrzymać.

Nie chce aby na serwerze grały " dzieci" chcę starszych ogarniętych graczy ;)

Postaram się  tak zrobić ;) Pozdrawiam

Co do reklamy to mam zamiar stworzyć jakiś huczny trailer i wypuścić go w internet tydzień przed otwarciem ;)

Opublikowano

@McSiwekUserAktualnie tworzę serwer Survival+Ekonomia. Kończymy konfigurować pluginy. Jeżeli jesteś zainteresowany współpracą to pisz pw lub na kontakt z sygny/ew. skype Blackovskyy BlacVk. Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...