Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taka maszyna uciągnie serwer mc, ts i stronę www.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na samym początku, chciałbym się zapytać

1. Czy na VPS można postawić serwer mc, ts3 i stronę www ?

VPS

KVM OpenStack
SLA 99,99 %
4 vCore(s)
2,4 GHz
24 GB RAM
100 GB
High Availability (Ceph)

Oferta: VPS Cloud RAM3

https://www.ovh.pl/vps/vps-cloud-ram.xml

2. Ilu mniej więcej graczy uciągnie serwer mc wraz z stroną www i ts? Wiem, że to wszystko zależy od konfiguracji pluginów, ich ilości itp. Chodzi mi tu o taką średnią ilość graczy.

3. Czy będzie możliwość podpięcia pod serwer domeny mc.xyz.pl, pod ts ts3.xyz.pl i pod stronę xyz.pl? Jeśli tak to wystarczy, że zakupie jedną domenę xyz.pl i jakoś to ustawie? 

Opublikowano

1. Napewno można postawić, 2-3 gb łącznie na TS3 + strona WWW (ts3 do maks. 100 slotów). Zostaje 9 gb na serwer Minecraft, co daje w teorii około 90-100 slotów (~100mb na gracza).

2. No tak jak napisałem wyżej, ~90-100 graczy (100mb na gracza). I tak jak napisałeś, to zależy od optymalizacji.

3. Tak, kupujesz domene xyz.pl, a potem tworzysz subdomeny z danym adresem do przekierowywania. Na forum było już kilka takich poradników.

Opublikowano

Z tym serwerem Minecraft będzie ciężko przy tak małej ilości rdzeni

+ Liczę że to dysk SSD (Jestem leniwy, nie będę szukał)

Gość dominik148
Opublikowano

Przy 12 GB ram spokojnie utrzymasz ~500 graczy, lecz masz słaby procesor.

Celował bym tu w ~150 graczy przy dobrej optymizacji.

Opublikowano

Jak koledzy wyżej pisali, zdecydowanie szukaj czegoś z lepszym prockiem, inaczej będziesz tylko żałował, a żadne z trzech nie będzie działało jak powinno.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Gość dominik148
Opublikowano
Dnia 7.11.2017 o 20:28, kaczqwee napisał:

Zostaw 110mb na 1 gracza ;)

Z twojego 110 mb wychodzi ze na 500 graczy = 55GB RAM.

Twoje liczenie jest jakieś chu*owe bo osobiście miałem 550 graczy przy 8 gb RAM (STAŁE 20 TPS).

Najważniejszy jest procesor potem pamieć ram (I oczywiście optymalizacja) ;) 

Opublikowano

Procesor troszkę słaby, ale myślę, że dałoby rady utrzymać serwer minecraft z 60 graczy bez lagów, z optymalizacją spigota + jakiś serwer ts + jakaś strona.

tworzenie serwerów - PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...