Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Do 2 tys zł komputer stacjonarny

r0mantyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaki posiadasz budżet na kupno?   -Maksymalnie 2000zł
Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?   -Jak najszybciej
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?  -1360x768
Do czego ma służyć komputer?    -Internet,filmy, gry typu: -cs:go (z wysoką wydajnością niekoniecznie jakością) i marze o wiedźminie 3/Uncharted...
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?   -Nie, chyba że jakieś słuchawki niedrogie a godne polecenia?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?   - Było by miło jakby był, ale nie musi
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?   -Procek jak będzie łatwy do kręcenia
Masz jakieś dodatkowe (PROŚBY) dotyczące sprzętu?   -Najlepiej zestaw gotowy podkręcony i skręcony ew. cena 2000/2100zł z robocizną
Czy części mogą być używane?   -Jeżeli będą wysokiej jakości to oczywiście, że tak.

http://allegro.pl/mega-komputer-do-gier-i7-8x3-46-1tb-8gb-gtx760-gwr-i6721386596.html  
Naczytałem się z 4 godziny o serwisie a2net.pl i to chyba nie za dobry pomysł... Wasze opinie?
http://www.morele.net/inventory/info/IDFnWS/
Zestaw z morele.net - bardzo fajny ale myślę, że dałoby się znależć jakieś wydajniejsze i prawdopodobnie używane produkty w podobnej lub niższej sferze cenowej.
Liczę na pomoc i oczekuje na Wasze propozycję! :)
Pozdrawiam. 

Opublikowano

Używane - Jak to wysokiej jakości? Co masz na myśli przez to?

Na kompy z Allegro nawet nie patrz (mówię o tych pseudo-nowych). Przykładowo w tym zestawie masz i7 pierwszej generacji (ostatnio wyszła 8 generacja procesorów Intel'a), płytę główną na najuboższym chipset'cie (do tego bez producenta), nie wiadomo jaki RAM, karta graficzna bez podanego producenta (do tego GTX 760 to już stara karta). To samo z dyskiem - brak producenta. A, no i obudowa - pewnie piekarnik z blachami typu karton i zasilacz, który chętnie upiecze Ci parę podzespołów.

Ten z morele - zestaw wygląda ok, ale teraz to już lepiej złożyć coś na Ryzen'ie. LGA1151 nie warto brać jak wyszły Coffee Lake'i.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Wsparłem się różnymi portalami i też zdecydowanie odradzali allegro-bomby, więc poszukałem  na olx-ie i znalazłem komputer marzeń w moim przedziale cenowym. Co prawda używka, ale myśle, że posłuży na kilka lat :) Temat do zamknięcia!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...