Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bonusy petów, wierzchowców, ppk, lizaka w opisie przedmiotu

PanStasio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nadałem w navicacie bonusy dla przedmiotów : wierzchowce (dzik, lew, tygrysy itd.), pety, lizak, ppk itd. lecz po wejściu do gry bonusy nie są wpisane w opisie przedmiotu.

Bonusy działają (zwiększa się HP, wartość ataku itd. więc po stronie navicat jest wszystko ok), nie wiem tylko jak je wyświetlić w grze w opisie. Znalazłem gdzieś poradnik z uitooltip.py, dodałem tę funkcje ale nadal coś nie działa i nic nie wyświetla. Niżej daje plik uitooltip.py wraz z dodatkiem do ITEM_TYPE_QUEST.

https://pastebin.com/qfCnT2FZ

Linia nr: 1175.

Opublikowano
30 minut temu, Saphire. napisał:

Spróbuj dodać pod

elif item.ITEM_TYPE_QUEST == itemType: 

to

self.__AppendAffectInformation() 

https://pastebin.com/KCTw55Q5

Fistaszio mistrzu, wyświetliły się ale podwójnie, zobacz zmienione uitooltip

https://pastebin.com/dNrZBwwJ

Zrobiłem dodatkowo test - Pieczęć peta Reniferka ma ustawione w navicacie bony : MAX PŻ, WARTOŚĆ, ŚREDNIE a pieczęć lodowego feniksa te same bonusy z tym że inne wartości. Efekt po restarcie maszyny - Reniferek pokazuje bony podwójnie a lodowy feniks nie pokazuje ich w ogóle pomimo, że działają.

Takie dodatkowe info - Reniferek, który pokazuje bonusy ma je wpisane w item_proto clientowym a lodowy feniks jedynie w item_proto serwerowym. Nie powinno odczytywać bonusów z item_proto serwerowego a nie clienta? Jeśli odczytuje z clienta, to każda nawet najmniejsza zmiana wartości np. z 3000 Pż na 2500 Pż wymaga zmiany również w item_proto clientowym i jest podwójna robota, żeby pokazywało właściwe bonusy ...

Opublikowano
2 minuty temu, PanStasio napisał:

Fistaszio mistrzu, wyświetliły się ale podwójnie, zobacz zmienione uitooltip

https://pastebin.com/dNrZBwwJ

Zrobiłem dodatkowo test - Pieczęć peta Reniferka ma ustawione w navicacie bony : MAX PŻ, WARTOŚĆ, ŚREDNIE a pieczęć lodowego feniksa te same bonusy z tym że inne wartości. Efekt po restarcie maszyny - Reniferek pokazuje bony podwójnie a lodowy feniks nie pokazuje ich w ogóle pomimo, że działają.

Takie dodatkowe info - Reniferek, który pokazuje bonusy ma je wpisane w item_proto clientowym a lodowy feniks jedynie w item_proto serwerowym. Nie powinno odczytywać bonusów z item_proto serwerowego a nie clienta? Jeśli odczytuje z clienta, to każda nawet najmniejsza zmiana wartości np. z 3000 Pż na 2500 Pż wymaga zmiany również w item_proto clientowym i jest podwójna robota, żeby pokazywało właściwe bonusy ...

Sprawdzałeś na tym uitooltip co dodałem w poście?

Opublikowano
10 minut temu, Saphire. napisał:

Sprawdzałeś na tym uitooltip co dodałem w poście?

Działa, pobrałem od nowa te twoje i dodałem to co napisałeś. Jeszcze mam takie pytanie czy nie da się jakoś zrobić, żeby czytało item_proto serwerowe? Jak już pisałem wyżej - reniferek ma dodane bonusy w item_proto clientowym i już wyświetlają się one poprawnie a lodowy feniks ma dodane bonusy w item_proto serwerowym i nie wyświetla, da się to jakoś opanować czy trzeba się pogodzić z item_proto clientowym?

Opublikowano
14 minut temu, PanStasio napisał:

Działa, pobrałem od nowa te twoje i dodałem to co napisałeś. Jeszcze mam takie pytanie czy nie da się jakoś zrobić, żeby czytało item_proto serwerowe? Jak już pisałem wyżej - reniferek ma dodane bonusy w item_proto clientowym i już wyświetlają się one poprawnie a lodowy feniks ma dodane bonusy w item_proto serwerowym i nie wyświetla, da się to jakoś opanować czy trzeba się pogodzić z item_proto clientowym?

Napisz do mnie na gg, bo jak mam korzystać z tego forum to mnie kurwica bierze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...