Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Set Zbroi & Broni BombWork

.Hydro.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z Pangeya lepiej od niego z klienta wyciągajcie sety. I tak może co najwyżej popłakać bo w świecie prywatnych serwerów metina nie istnieje coś takiego jak prawa autorskie. A są tam fajne szarfy, sety etc. Ten jest stary jak świat. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano
Przed chwilą, Dusher napisał:

Z Pangeya lepiej od niego z klienta wyciągajcie sety. I tak może co najwyżej popłakać bo w świecie prywatnych serwerów metina nie istnieje coś takiego jak prawa autorskie. 

tam ciekawe są tylko szarfy, ale wyszly te nowe z pla które są lepsze od jego więc jebać xD.

• Ups... zmienił(a) tytuł na Set Zbroi & Broni BombWork
Opublikowano
5 godzin temu, Dusher napisał:

bo w świecie prywatnych serwerów metina nie istnieje coś takiego jak prawa autorskie

nie pierdol, bo ja dwie sprawy już miałem xD 

Opublikowano
9 godzin temu, harnaś napisał:

nie pierdol, bo ja dwie sprawy już miałem xD 

Powodzenia :D Też miałem sprawę - w kiblu :D Ciebie pewnie GF ścigał anie Bomb :D 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano
5 godzin temu, Dusher napisał:

Ciebie pewnie GF ścigał anie Bomb

ani jedno ani drugie, ale też za naruszenie praw autorskich w strefie metina

Opublikowano
23 minuty temu, harnaś napisał:

ani jedno ani drugie, ale też za naruszenie praw autorskich w strefie metina

Jak cię pozwał "jakiś prywatny twórca" to mógł cię po jajkach posmyrać co najwyżej :D Bo żaden "właściciel" prywatnego serwera człowieku nie ma prawa pozwać cię o łamanie praw autorskich samemu je łamiąc :) Jest gdzieś wyrok sądu, jak go wyszukam w necie to tu wstawię i na jego podstawie wszyscy poza GF i włascicielami GLOBALA mogą sobie jedynie płakać i nic więcej. 

Twórca prywatnego serwera, twórca setów, twórca sklepów, systemów nie wiem przykładowo ulepszania czy gildyjnych na privach nie ma prawa rościć sobie pozwów o "wykorzystanie" jego własności gdyż tworząc to wszystko sam złamał prawa autorskie kradnąc i wykorzystując nie swoją własność bez zgody właściciela-cieli. CO za tym idzie - set, system sklepów nie jest własnością tego kto to zrobił a GF gdyż zgody na użycie plików i iich modyfikacje jak wiadomo nie ma i nie bedzie. 

Bardzo podobni sprawa ma się z layoutami na strony, czy "skinami" na fora - podobnie bo średnio 85-90% ów layoutów / for są robione z tego co można znaleźć w sieci i robione jest to bez zgody "twórców" cząstek materiałów do ów "projektów" użytych. I bardzo mało jest tam "własnego wkładu". A jak ktoś jest uparty to w kazdym layoucie / na kazdej stronie czy forum metina doszuka się czegoś co w sieci można znaleźć. 

Niedawno miałem ( jakieś pół roku temu ) sprawę w sądzie - pozwał mnie pajac że wykorzystałem na stronie "jego własność" - okazało się że jego "własność" była robiona z tego co znalazł w sieci nie pytając właścicieli o zgodę ( tu coś znalazł , przerobił etc - wiadomo o co mi chodzi )  i sam się pozwem wkopał bo wyszło na jaw że to on łamał prawa autorskie podpisując się pod "zmodyfikowaną przez siebie" zawartością która nie była jego bo od pierwotnych właścicieli ( kilka png i jakiś renderów ) nie dostał zgody ani nie powiadomił ich o tym ze tego użył. A ja wykorzystałem to co "znalazłem" tak samo jak on. Więc ja się uśmiałem , typo się popłakał bo będzie musiał coś tam bulić. Gdyby udowodnił że cała "praca" jest jego i każdy element wykonał sam - wtedy było by zupełnie inaczej. 

Abstrahując - jeśli ciebie pozwali np za użycie czegoś z innej gry ( coś co wyciągałeś przykładowo z Diablo i wcisnąłeś do klienta ) to inaczej wiadomo sprawa wygląda :)

Swoją drogą i tak się dziwię dlaczego jeszcze nikt nie pozwał Bomba za dorabianie się na kradzionej własności xD

7812818616.png

Opublikowano
23 minuty temu, Dusher napisał:

Jak cię pozwał "jakiś prywatny twórca" to mógł cię po jajkach posmyrać co najwyżej

widać jak bardzo mało wiesz na ten temat ;d wy wszyscy myślicie, że wszystko co związane z serwerami jest 100% nielegalne i można sobie kraść wszystko co popadnie, ale tak nie jest ^^ 

Opublikowano
1 minutę temu, harnaś napisał:

widać jak bardzo mało wiesz na ten temat ;d wy wszyscy myślicie, że wszystko co związane z serwerami jest 100% nielegalne i można sobie kraść wszystko co popadnie, ale tak nie jest ^^ 

Przykro mi ale akurat wiem :) W kwestii prywatnych serwerów nic co z nimi związane - nie podlega pod "prawa autorskie"  bo jest własnością GF i tylko GF może o ów prawa sobie w sądach rościć :D Kazda modyfikacja klienta metina jest nielegalna :D I żaden Bomb, holltras czy inny pies od serwerów nie może mnie pozwać ze "zabrałem coś jego"  czy wykorzystałem 
"JEGO PLIKI które nie są jego" :D Może próbować - ale tylko się usmieje z niego :D Jeśli ma licencję / ptawa od GF - wtedy może sobie po sądach chodzić :D 

A wynika to z wielu wyroków sądowych w tym ze sprawy którą sam w sądzie miałem :) Więc powodzenia jak się dajecie ruchać takiem "twórcą serwerów prywatnych bez licencji GF ( abstrakcja - priw i licencja GF... :P ) :D 

7812818616.png

Opublikowano
34 minuty temu, harnaś napisał:

;)) Dokładnie ;) Myślicie, że jak pliki są nielegalne to już inne rzeczy stworzone przez prywatne osoby można kraść?

lubie-to-png.png

Opublikowano
6 minut temu, Canecorso napisał:

;)) Dokładnie ;) Myślicie, że jak pliki są nielegalne to już inne rzeczy stworzone przez prywatne osoby można kraść?

JAnie myślę - ja to doskonale wiem :) Wiec płakać możesz na forum a po sądach.. możesz się przejść z wycieczką żeby pozwiedzać :) Nic nie jest twoje chyba że masz licencję od GF i pozwolenie na modyfikacje i tworzenie na bazie :) Więc pierdolcie pierdolcie sobie dalej a ja i tak swoje wiem - i możecie mnie cmoknąć :D Tylko się uśmieję znowu :D

7812818616.png

Opublikowano

No pewnie, nie mamy prawa do niczego co związane z metinem bo to metin. Model to model, jak robisz sobie broń jakąś od zera to co ma ona wspólnego z metinem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...