Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Streamerzy / Yt

JJ4U™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem! Znacie kogoś od kogo można się trochę poduczyć mechaniki gry? (tj strzelania, rozmieszczenia miejscówek na miapie, eq itd).

Leha oglądam, mogą być i zagraniczni.

Projekt upadł.

Opublikowano

Ninja kiedyś dużo tłumaczył ale przeszedł na PUBGA więc na niego nie ma już co liczyć. Może OPSCT? On może i nie tłumaczy ale strzela dobrze. Stormen? W sumie Fortnite ogrywa ale może czasem coś postrzela. Najlepszym według mnie jest ErycTriceps, mega pozytywny, spokojny ;) 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Stormen zarąbiaście gra. Może nie tłumaczy co i jak, ale pooglądać go zawsze jest miły. Minus jest tylko taki, że dość często streamuje późno.

Co do strzelania to sam mogę powiedzieć. Nie ma tam jakieś mocno dobrej fizyki, kiedy chcesz po prostu komuś strzelić headshota z daleka, to nakierowujesz celownik na jego głowę i lekko dajesz go wyżej,strzelasz. Tyle.

Opublikowano
1 godzinę temu, aresorek napisał:

Stormen zarąbiaście gra. Może nie tłumaczy co i jak, ale pooglądać go zawsze jest miły. Minus jest tylko taki, że dość często streamuje późno.

Co do strzelania to sam mogę powiedzieć. Nie ma tam jakieś mocno dobrej fizyki, kiedy chcesz po prostu komuś strzelić headshota z daleka, to nakierowujesz celownik na jego głowę i lekko dajesz go wyżej,strzelasz. Tyle.

O tym wiem, w miarę już opanowałem odległości. Mój problem lezy w tym, że w sytuacji 1 vs 1 albo 2 vs 1 panikuje i nie wiem co zrobić, gdzie lecieć, czym rzucić w kogo strzelić i często latam celownikiem wokół przeciwnika a nie w niego. Nie ma we mnie takiego spokoju podczas gry i zamiast lecieć na przykład zdobyć łatwego fraga bo np ktoś nie ma ammo / eq to wolę uciec. Głównie to chciałbym podszlifować.

Projekt upadł.

Opublikowano
22 godziny temu, JJ4U™ napisał:

Mój problem lezy w tym, że w sytuacji 1 vs 1 albo 2 vs 1 panikuje i nie wiem co zrobić, gdzie lecieć, czym rzucić w kogo strzelić i często latam celownikiem wokół przeciwnika a nie w niego

Też miałem kiedyś ten problem, ale wyeliminowałem go w taki sposób:

Po rozpoczęciu gry, gdy spotykałem typa, który do mnie strzelał, po prostu biegałem slalomem itp. dopiero po chwili zaczynałem do niego strzelać, jeśli oczywiście wcześniej mnie nie zabił, robiłem tak tylko dwa mecze w ciągu dnia.

Chociaż i tak najwięcej opanowania da ci ćwiczenie swojego skilla, jak to zrobić? Po prostu graj, ale spawnuj się w miejscach, gdzie ląduje najwięcej ludzi. 10 razy z rzędu dostaniesz w dupę, ale za tym 11 razem zabijesz 4 i się wyłożysz. Każdy PROS ląduje w miejscach takich jak baza wojskowa, hangary w największym mieście, szeregowe sklepy przy drodze poza miastem itp. Dlaczego? Bo poza nimi wyląduje tam najwięcej typa, dzięki czemu nie dość, że szlifują swojego skilla to dodatkowo na samym początku mają często 6/7 fragów.

Prawie bym zapomniał, jedyne co ci jest do szczęścia potrzebne to AR, hełm i lecisz strzelać w innych typów, oczywiście jeśli jakiegoś innego nie ma w pobliżu to na spokojnie sobie lootuj, tylko pamiętaj, żeby nie robić tego połowę meczu, bo nie będziesz widział żadnych efektów.

Co do streamerów to stormen, eryctriceps, pineaqples. Odradzam tobie oglądanie gości typu LyndonFPS, bo gość skupia się na płakaniu, że gość go zabił, jaką trzeba być pizdą, bo ktoś okazał się być lepszy od niego, bla bla bla.

Opublikowano
22 godziny temu, JJ4U™ napisał:

O tym wiem, w miarę już opanowałem odległości. Mój problem lezy w tym, że w sytuacji 1 vs 1 albo 2 vs 1 panikuje i nie wiem co zrobić, gdzie lecieć, czym rzucić w kogo strzelić i często latam celownikiem wokół przeciwnika a nie w niego. Nie ma we mnie takiego spokoju podczas gry i zamiast lecieć na przykład zdobyć łatwego fraga bo np ktoś nie ma ammo / eq to wolę uciec. Głównie to chciałbym podszlifować.

Spoko, to jest zrozumiałe. Nie wiem ile masz już godzin w H1Z1, ale sam, jak zaczynałem tak miałem, tak naprawdę nikogo trafić nie mogłem. To jest minus tej gry. Co z tego, że masz np dopiero 1h w H1Z1, damy ci od razu Royality, jako przeciwników xD Spróbuje coś tam wytłumaczyć, jak dla laika, ale oczywiście oglądając np stream`erów będzie ci łatwiej.

Co do sytuacji 1v1, 1v2 to jest kwestia przyzwyczajenia. Im będziesz dłużej grał, tym lepiej opanujesz ten strach. Tak i tak nic nie przebije strachu, jak już jesteś jednym z 10 żyjących, a dopiero sytuacje 1 na 1, jako ostatni z żyjących.

Pewnie już to wiesz, ale po prostu jak jesteś na blisko (właśnie sytuacja 1v1/1v2 itp) to strzelaj z AK-47 albo Shotguna, ewentualnie z tego nowego PM, moim zdaniem jest trochę słaby, ale jeżeli nie ma nic innego to lepsze to niż nic. Kiedy masz taką walkę na blisko to tak i tak staraj się strzelać HS (Headshot), ewentualnie jeżeli wiesz, że nie dasz rady to w ciało. Kiedy strzelasz to się ruszaj, to nie jest jak w CSie, że jeżeli się ruszasz podczas strzelania to gówno zrobisz, a nie trafisz. Również kucaj. I właśnie, jeżeli masz się gdzieś strzelać to staraj się zawsze być za jakąś osłoną.

Rozbieraj te duże plecaki, kiedy będziesz miał drugi, dostaniesz za to 4 żółte płótna (nie pamiętam jak to na polski było xD), hełmy, kiedy masz zapas, bo za nie dostajesz szkło(kiedy je rozbierzesz, oczywiście), i zbieraj taśmę. Kiedy masz te wszystkie trzy rzeczy to możesz stworzyć sobie pancerz.

I jeszcze, kiedy strzelasz na dużą odległość to nigdy nie strzelaj ciągłym. Strzelać pestkami.

Jak mówiłem, takie podpowiedzi, jak dla laika. Nie wiem ile już grasz w H1Z1, więc może ci się coś przydać, albo może i nie, bywaj w zdrowiu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...