Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z jvm arguments.

niduuu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po ostatniej aktualizacji launchera minecraft premium w ustawieniach zaawansowanych zmienilo mi sie calkowicie jvm arguments.

Zawsze mialem tak:-Xmx1G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn128M tylko zamiast 1g na poczatku wpisywalem 6g a na koncu zamiast xmn128m wpisywalem xmn3G tak aby minecraft wykorzystywal wiecej ramu. Po aktualizacji zmienilo sie na:-Xmx1G -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+UseG1GC -XX:G1NewSizePercent=20 -XX:G1ReservePercent=20 -XX:MaxGCPauseMillis=50 -XX:G1HeapRegionSize=16M przez co mam scinki i brak plynnosci w grze. Kopiowalem stare jvm arguments i wklejalem w miejsce nowego ale to nic nie dawalo minecrafta tez instalowalem od nowa tez nic. Prosze o pomoc jesli ktos wie czy przyczyna jest aktualizacja i czy tak juz musi byc niech mi napisze.

Opublikowano

daj sobie więcej ramu i XX:G1NewSizePercent zmień na więcej, zerknij też na f3 jak wygląda pamięć, czy pokrywa się to z GC i spadkami zużycia ramu, jak tak to można sprawdzić o co chodzi. G1GC to znacznie lepsze GC dla minecrafta, powinno działać znacznie wydajniej, chyba że masz 1-2 rdzenie w komputerze, wtedy może być słabo.

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...