Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z klatkami na sekundę...

HeroGraj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem, otóż mam spadki fps'ów w grze Overwatch. Gram na niskich ustawieniach graficznych, rozdzielczości 1280x1024 (16:10 - paski na górze i na dole) i gdy nic się nie dzieje mam około 140 fps... Ale kiedy jest jakaś akcja z wieloma graczami, oraz np. z Zarią to fps'y potrafią spaść aż nawet do 40. Naprawdę nie wiem co z tym zrobić... Raczej mój komputer jest dobry nawet do wysokich-ultra (nie epic chociaż... jak się nic nie dzieje to na epickich mam 60fps)

Komputer:
Karta graf: GTX 1050 Ti
Ram: 8 GB DDR4 2133 MHz GoodRam PlayBack
Procesor: Intel Pentium G4600
System: Windows 10 Pro x64
HDD: WD10EZEX
Używam przejściówki HDMI na VGA (Monitor 1280x1024 "firmy" neovo ale nie wiem jaki)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Spróbuj odświeżyć sobie sterowniki, najlepiej pobierz ze strony Nvidia. Do tego pobierz sobie GeForce Experience i użyj na Overwatchu. Jeżeli to nie pomoże, to nie wiem co może być przyczyną... Raczej komputer masz bardzo dobry i powinno śmigać w stałych 140fps+. Poszukaj jeszcze w ustawieniach czy nie masz ustawionego limitu na 140fps'ów. Ostatnim krokiem, który powinieneś zastosować to odblokowanie CPU. Inaczej nie pomogę, chodź w moim lapku po zastosowaniu tych rzeczy komputer stał się o wiele wydajniejszy.

Pozdrawiam Liguen!

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z klatkami na sekundę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...