Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam Opinii] VPS pod Teamspeak w nazwa.pl

zmechu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Taką ofertę znalazłem: https://www.nazwa.pl/vps/

1x2.2GHz, 4GB RAM, KVM, 10GB/s. Złotówka miesięcznie przez rok. 2xCPU + 2x więcej RAM za 9,99. "Najwyższa jakość komunikacji głosowej", "bezpieczeństwo i stabilność" itp. Ping ~15ms, serwery w PL.

Ktoś miał do czynienia? Cenowo wygląda nieźle, wiadomo jak to się zachowa w "warunkach bojowych"?

Pozdrawiam!

ts.virtual-gaming.eu - nie polecam, 2/10 :-)

Opublikowano

Pod TS raczej tak średnio, pierwsze próby UDP flood skutkują rozłączeniem klienta. Ale jestem Ciekaw opinii fachowców w tej dziedzinie :-)

Opublikowano

Biore tam zawsze darmowe vps'y na okres próbny 14 dni, dawniej ceny mieli z kosmosu teraz trochę zniżyli ale jednak nadal bym nie kupił ponieważ sinusbot ma jakieś problemy z wejściem na serwer [Nie kurwa to nie wina sinusbota] Maszyna jakiś ruch blokuje

Pod ts'a ? hahaha, mam nadzieje że to żart. Przecież to nie ma nawet podstawowej ochrony anty-ddos to tak jakbyś na domowym łączu teamspeak stawiał. To ma gorszą ochronę niż mintshost, a mintshost naprawdę ma chujową 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

Polecam rozwinąć zakładkę "Pełna specyfikacja" i poczytać o limitach jakie nakładają.

Zresztą z nazwy nic nie brałem i nie mam zamiaru brać.

Opublikowano

Mi sinusbot z tego VPSa wszedł bez problemów.

Co do samej specyfikacji - myślę, że limity są bardzo przyzwoite, jedyne co może być dyskusyjne to max 75k pakietów na sekundę. 100GB ruchu dziennego to jest nieźle. Poza tym - to złotówka miesięcznie, ładowanie Nokii 3310 pewnie kosztuje więcej :-)

Opublikowano

Pod TS3 nie bierz z żadnych takich hostingów bo prędzej czy później się na nim przejedziesz jak to było z pewną osobą ^^

Bierz u zaufanych i dobrych usługodawców typu Hosteam.pl, MultiGaming.pl bądź Net-Speak.pl ;)

VPS  z nazwy są jedynie idealne pod jakieś małe stronki czy też aplikacje które mało wymagają, oni to jedynie domeny i poczty mają dobre (OCZYWIŚCIE NIE CENOWO XD).

Opublikowano
2 godziny temu, xɘrtiz napisał:

Pod TS3 nie bierz z żadnych takich hostingów bo prędzej czy później się na nim przejedziesz jak to było z pewną osobą ^^

Bierz u zaufanych i dobrych usługodawców typu Hosteam.pl, MultiGaming.pl bądź Net-Speak.pl ;)

VPS  z nazwy są jedynie idealne pod jakieś małe stronki czy też aplikacje które mało wymagają, oni to jedynie domeny i poczty mają dobre (OCZYWIŚCIE NIE CENOWO XD).

Multigaming nie ma vps i nigdy nie miał, więc zostaje tylko hosteam lub net-speak.pl jeżeli chodzi o mocną ochronę.

Ostatnio jedynie co widać że tylko jeden serwis się rozwija - ten z myślnikiem w nazwie.

Opublikowano
6 godzin temu, osobnik napisał:

Multigaming nie ma vps i nigdy nie miał, więc zostaje tylko hosteam lub net-speak.pl jeżeli chodzi o mocną ochronę.

Ostatnio jedynie co widać że tylko jeden serwis się rozwija - ten z myślnikiem w nazwie.

Wiem że nie ma VPS ale jednak polecam bo chce on pod TS3 to czemuby nie polecać też VVPS, każdy z tych trzech hostingów góruje nad czymś, liderem jak wiadomo jest Hosteam bo wszystkie maszyny mają właśnie od nich.

Zgadzam się z opinią pana wyżej ^^

Opublikowano

Z nazwy pod TeamSpeak'a nie brałbym.

Jednak tak jak kolega wyżej napisał - VoiceVPS z MultiGaming.pl będzie dobrym i tanim rozwiązaniem.

Co do serwerów VPS - z ostatnich rozmów z supportem dowiedziałem się, że planują niebawem wdrożyć tą usługę. Ja niecierpliwie na to czekam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...