Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS 200-40

maxisek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, powróciłem do CS'a po kilku miesięcznej przerwie i na dzień dobry pojawił się problem, mianowicie mam spadki FPS, wchodzę w turniej 200-220 FPS i jeb do 40 na 5 sekund i spowrotem na 200 - i tak praktycznie co 15-20 sekund, jest to uciążliwe bo w najważniejszych momentach są spadki -.-, dzieję się tak nawet jak cały czas celownik jest w ziemie, czy flash jest czy coś innego dzieje się tak samo.

Parametry sprzętu :

Laptop Lenovo Y700 -17isk

• Procesor: Intel Core i7-6700HQ (4 rdzenie, od 2.60 GHz do 3.50 GHz, 6 MB cache)
  • Pamięć: 8 GB (SO-DIMM DDR4, 2133MHz)
  • Grafika: NVIDIA GeForce GTX 960M, + Intel HD Graphics 530
  • Dysk twardy 240 GB SSD
  • Windows 10 Enterprise
  • Internet światłowodowy 400mb/s

Co do podstaw :

Opcje uruchamiania ustawione : -novid -high -nod3d9ex  -threads 8 -nojoy

Temperatura porządku.

DVR xbox wyłączone.

Zmieniono dźwięk z słuchawki stereo HRTF na słuchawki stereo.

Spójność plików zrobiona.

Wszystkie sterowniki zainstalowane i zaktualizowane włącznie z GeFroce Experience oraz w wymienionym programie ustawiono wydajność Counter Strike na max.

Podczas grania nic nie jest uruchomione, oprócz cs'a.

Zauważyłem również że na serwerze 1 vs 1, gdzie gra około 20 ludzi, fps trzymają poziom 300-350 i spadków nie ma, oraz ping trzyma się na około 3-6 natomiast w trybie turniejowy ping 30, fps 200 i spadki co pare sekund.

Dodaje zdjęcie ustawień video.

IMG_20171023_222538.jpg

Opublikowano

Dzięki za zainteresowanie tematem, mat_queue_mode -1 - tak mam ustawione w konsoli, na ile polecasz zmienic?

Co do dysku to hmm dysk ssd co w nim nie tak?

Opublikowano

Spróbuj użyć mat_queue_mode 2, niektórym ta opcja pomogła, a niektórym nic nie dała, lecz warto sprawdzić.

Co do dysku, wiele może pójść z nim źle. Z dyskami SSD nie martwiłbym się uszkodzonymi sektorami, gdyż oprogramowanie sprzętowe na dysku powinno się nimi zająć.

Przeskanowałeś komputer antywirusem? Jakie programy istnieją w tle? 

Opublikowano

Ok komendę sprawdzę i dam znać czy coś to dało, co do programów w tle to działa jedynie Steam i reszta od sterowników - audio itp.

Komputer przeskanowany i jest czysto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...