Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co kieruje takimi ludźmi i jak z tym walczyć?

artur9010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie mam nadzieje jak najbardziej pasuje do działu, chodzi o dość sporą część polskiej społeczności mc.

Wbija takie gówno na serwer, wysyła 40 wiadomości "kto doda??????", po czym dostaje 30 minutowego mute. Skończy, robi kolejny spam, kolejny mute. Aż w końcu za którymś razem stwierdza że "serwer jest do dópy" lub "karzdy wbija na muj serwer damianek696969.aternos.me karzdy ma admina". Oczywiście po takim spamie nagle odzywa się kilka osób wysyłając po 3-4 razy każda "nie spam", no jakby oni wcale tego nie robili.

Przechwytywanie.PNG

Nie wiem gdzie się podziała ta społeczność sprzed jakiś pięciu lat, gdzie nie było wysypu takich ludzi. Bo obecnie wychodzi na to że średnio pół serwera jest wyciszone za spam, ortografie, bycie kompletnym debilem nie umiejącym przeczytać dwóch tabliczek na spawnie które są idealnie przed nim gdy wejdzie na serwer.

I tutaj pytanie do was, jak z takim syfem walczyć? Załączając online mode odetnę się od większości tych ludzi, ale też od kilku przyjemnych graczy z którymi można normalnie popisać, robienie serwera pod bedrock edition (gdzie leciałby ban na konto xboxowe i po problemie) też nie ma sensu gdyż większośc obecnych silników jest dośc upośledzona (w praktycznie żadnym nie ma AI mobów ani obsługi commandblocków)

Opublikowano

Nic nie poradzisz, community jest zjeban***, wystarczy popatrzeć jak szybko kończy się edycja na hardcorach. Popatrz na zagraniczne serwery hypix**, minepl** itp. tylko pozazdrościć. A tutaj na screenie to typowe dziecko które gra w minecrafta, nic nie poradzisz w końcu ta gra jest od 3 lat.

Opublikowano

Albo to po prostu wina serwerów :)

Jeżeli chodzi o spam, dlaczego nie wprowadzą limitu jakiegoś - 1 wiadomość na 5 sekund.

Zawsze na jakimś serwerze znajdzie się taka osoba i nic z tym nie zrobisz.

banner.jpg

Opublikowano
18 godzin temu, _space_ napisał:

Albo to po prostu wina serwerów :)

Jeżeli chodzi o spam, dlaczego nie wprowadzą limitu jakiegoś - 1 wiadomość na 5 sekund.

Zawsze na jakimś serwerze znajdzie się taka osoba i nic z tym nie zrobisz.

Bo przeszkadza to osobom szybkopiszącym, np. mi.

Opublikowano
23 godziny temu, artur9010 napisał:

Bo przeszkadza to osobom szybkopiszącym, np. mi.

21 godzin temu, _space_ napisał:

Czyli sam robisz spam. Zdania powinno się pisać w jednej linijce a nie...

Denerwuje

mnie

to

ze

wszyscy

spamią

!!!!!!

:/

no w 5 sekund to można napisać całkiem długie zdanie.

"Nawet ja potrafię napisać tyle w ciągu 5 sekund." ~5 sekund, a nie piszę szybko :P więc ktoś spokojnie napisze coś 2x dłuższego.

Znacznie lepszym zabezpieczeniem jest bardziej "inteligentny" system co limituje podobne wiadomości w krótkim czasie, a twardy limit na np 1-3 sekundy, tylko trzeba juz ciut więcej pracy, tak by ktoś nie spamił na zmianę 2 czy 5 wiadomościami itd, ale też żeby nie było tak że po godzinie nie mógł znowu napisać do kogoś "cześć", bo to juz nie jest spam :D Ale od tego też się znajdą gotowce.

1438614356923701010629.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

- Hardcore

- Non-premium

Rany, ale odpowiedź na to wszystko jest łatwa... Nie dawać żadnych blokad tylko vote, chyba że większość społeczności to dzieci... wtedy jednak już wiesz, że serwer nie jest warty Twojego czasu. Jak już jakaś blokada to na takie same wiadomości... typek cały czas pisze to samo, prosta rzecz, a takiemu odechciewa się spamować. Z resztą to pojedyncze przypadki i dzieciarnia, nie wiem czemu aż tak bardzo żalisz się i narzekasz na takie zachowanie.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Dzieci i tyle w temacie. Swoją drogą co to za serwer bez antyspamu i moderatorów? xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...