Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak stworzyć swój serwer Metin2?

Patytan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, na wstępie chciałbym zapytać, czy da się zrobić swój serwer prywatny metin2 ? Małymi kroczkami od podstaw na spokojnie .

Nie mam doświadczenia oraz pojęcia póki co na ten temat stawiania serwera prywatnego, aczkolwiek wiele pomysłów i doświadczenie kilkuletnie z gry oraz z różnych serwerów prywatnych. Nie jestem "Januszem" i nie myslę by zarobić tylko iwyłącznie i po to głównie stawiać serwer... Chciałbym postawić po prostu o tak mieć sadysfkację że coś fajnego zrobiło się samemu, ale tutaj pojawia się pytanie do was... Czy trzeba być jakimś programistą , informatykiem by taki serwer postawić ? Czy wystarczy doczytać poradników tutów i próbowac na spokojnie samemu krok po kroku.

Kolejne pytanie jest takie... Czy można na hamachi bawić się robieniem serwera .. w sensie że chce jakiegos npc dodać jakąs nową mape i tak dalej i czy mogę to zrobić na hamachi czy musze wykupic maszyne na dedyka ?

Opublikowano

Hej, tam mozna miec na hamachi, nie trzeba być zadnym znawcą na yt masz pełno tutow jak postawic takiego serwa

5597614610945701113729.jpeg

hit-games.eu Portal o grach mmo i nie tylko

Opublikowano

Możesz postawić serwer i na dedyku i na vps i na hamachi, każda z tych opcji ma tyle samo plusów i minusów. Żeby stworzyć swój serwer, nie trzeba mieć nawet żadnych specjalnych umiejętności, wystarczą Ci poradniki jak większości tutaj.

74f31dbf1675f.jpg

• Ups... zmienił(a) tytuł na Jak stworzyć swój serwer Metin2?
Opublikowano

Rozumiem, polecacie jakiś poradnik na początek ? Bo nawet nie wiem od czego się zabrać. Nie jestem ciemnotą ale chce wiedzieć po prostu od czego zacząć, sponora nie musze szukac ponieważ dopływ własny finansowy mam więc problem większości mi odchodzi poniewaz zauwazyłem że wiele ludzi nie ma 500-1000zl  na postawienie dedyka aczkolwiek gotówka to akurat najmniejszy problem teraz... największym jest od czego zacząć :D tak że mordeczki byłbym wdzieczny za wszelkie podesłane tuty i wasze osobiste podpowiedzi co i jak od czego zacząć co zacząć czytać i przeglądać.

Opublikowano
15 minut temu, Patytan napisał:

Rozumiem, polecacie jakiś poradnik na początek ? Bo nawet nie wiem od czego się zabrać. Nie jestem ciemnotą ale chce wiedzieć po prostu od czego zacząć, sponora nie musze szukac ponieważ dopływ własny finansowy mam więc problem większości mi odchodzi poniewaz zauwazyłem że wiele ludzi nie ma 500-1000zl  na postawienie dedyka aczkolwiek gotówka to akurat najmniejszy problem teraz... największym jest od czego zacząć :D tak że mordeczki byłbym wdzieczny za wszelkie podesłane tuty i wasze osobiste podpowiedzi co i jak od czego zacząć co zacząć czytać i przeglądać.

Poradnika nie dam, ale dam Ci poradę.

Jeśli czegoś nie wiesz, szukaj tego w google. Temat tworzenia prywatnych serwerów Metin2 jest wałkowany od kilku ładnych lat. W internecie znajdziesz odpowiedź na praktycznie każde pytanie dotyczące tworzenia serwerów, jednak niekiedy będziesz musiał udać się za zagraniczne devy, co swoją drogą Ci polecam. Prosta sprawa, jeśli nie wiesz jak postawić serwer hamachi, szukasz w google "Jak postawić serwer metin2 na hamachi?", jeśli nie wiesz jak dodać nowe zbroje, szukasz w google "Jak dodać nowe zbroje Metin2?". Nie wiem czy tworzenie tutaj listy poradników dla Ciebie ma sens, ponieważ nadmiar wiedzy, zwłaszcza na początku, kiedy będziesz ją przyswajał nie jest Ci aż tak potrzebny.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Ok , rozumiem , to może tak jedynie o co poproszę o jaka radę to mianowicie tak..

1. Którego metina pobrać do własnego stawiania serwera ?

2. Czy praca na serwerze hamachi w sensie dodawanie map ,zbroi, npc i tak dalej tak samo wyglada jak na dedyku ? I czy można przenieść potem swoją prace z tego hamachi na serwer dedykowany juz jak wystarczajaco go sobie ulepsze w odpowiednim swoim czasie . Czy wszystko bede musiał od nowa robic . 

Opublikowano
5 godzin temu, Ups... napisał:

Poradnika nie dam, ale dam Ci poradę.

Jeśli czegoś nie wiesz, szukaj tego w google. Temat tworzenia prywatnych serwerów Metin2 jest wałkowany od kilku ładnych lat. W internecie znajdziesz odpowiedź na praktycznie każde pytanie dotyczące tworzenia serwerów, jednak niekiedy będziesz musiał udać się za zagraniczne devy, co swoją drogą Ci polecam. Prosta sprawa, jeśli nie wiesz jak postawić serwer hamachi, szukasz w google "Jak postawić serwer metin2 na hamachi?", jeśli nie wiesz jak dodać nowe zbroje, szukasz w google "Jak dodać nowe zbroje Metin2?". Nie wiem czy tworzenie tutaj listy poradników dla Ciebie ma sens, ponieważ nadmiar wiedzy, zwłaszcza na początku, kiedy będziesz ją przyswajał nie jest Ci aż tak potrzebny.

No nie powiedziałbym, od miesiąca szukam plików pod stronę metin2 a sam syf z backdoorami jest albo ze złą opinią. Już nawet mam zamiar kupić od kogoś ale to jak będę przy kasie

Opublikowano
6 godzin temu, Patytan napisał:

Ok , rozumiem , to może tak jedynie o co poproszę o jaka radę to mianowicie tak..

1. Którego metina pobrać do własnego stawiania serwera ?

2. Czy praca na serwerze hamachi w sensie dodawanie map ,zbroi, npc i tak dalej tak samo wyglada jak na dedyku ? I czy można przenieść potem swoją prace z tego hamachi na serwer dedykowany juz jak wystarczajaco go sobie ulepsze w odpowiednim swoim czasie . Czy wszystko bede musiał od nowa robic . 

1. Którego chcesz, każdy jest w jakimś stopniu zabugowany.

2. Praca przy stricte grze wygląda tak samo, z tą różnicą, że serwer dedykowany musisz skonfigurować sam, w przypadku hamachi możesz pobrać gotową maszynę. Pracę możesz przenieść bez problemu.

2 godziny temu, muchomor321 napisał:

No nie powiedziałbym, od miesiąca szukam plików pod stronę metin2 a sam syf z backdoorami jest albo ze złą opinią. Już nawet mam zamiar kupić od kogoś ale to jak będę przy kasie

Odnoszę się tutaj do poradników, nie gotowców. Swoją drogą, źle szukasz...

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

A można stawiać serwer na tym Terenzo ? Ogólnie jakie pliki metina byś mi polecił ;d bo z tego co czytam to wszyscy ładują tego terenzo i na tych plikach robią.

Opublikowano
39 minut temu, Patytan napisał:

A można stawiać serwer na tym Terenzo ? Ogólnie jakie pliki metina byś mi polecił ;d bo z tego co czytam to wszyscy ładują tego terenzo i na tych plikach robią.

Ponieważ pliki Terenza są tutaj uznawane, za czyste (jak global, z któregoś tam roku). Co nie zmienia faktu, że mają sporo bugów i to dość poważnych. Pierwsze co zrobiłbym biorąc jego pliki to zmienił game i przeleciał item/mob_proto - znajdziesz tam dużo niespodzianek. xD

Żadnych Ci nie polecę bo wychodzę z założenia, że wszystko co jest udostępnianie za darmo ma w sobie jakieś błędy/niedociągnięcia. Z drugiej strony im bardziej zabugowane pliki pobierzesz, tym bardziej wyjdzie Ci na plus ich ewentualna naprawa - przynajmniej się czegoś nauczysz.

74f31dbf1675f.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...