Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuję pomocy odnośnie serwera z modami

momoXX5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar założyć serwer minecraft z modami aby sobie pograć z przyjaciółmi. Problem w tym że nie mam pojęcia jaką ofertę wybrać.

W założeniach będzie grać na nim około max 5-6 osób lecz zazwyczaj około 2-3 osoby. Zależy mi na tym aby nie występowały żadne lagi czy inne problemy z serwerem.

Chcemy na silniku Forge zainstalować około 25-30 modyfikacji. Nasz budżet - planowaliśmy 20 zł lecz z obawy przed lagami jesteśmy w stanie wydać do 30 zł/ za miesiąc.

Serwer na wersji 1.7.10.

I teraz po opisaniu problemu mam kilka pytań odnośnie tego co napisałem.

1. Czy przy wyborze oferty bardziej skupić się na Pamięci RAM czy Procesorze?

Chodzi o to że nie wiemy czy taki serwer będzie bardziej obciążał procesor czy może lepiej o procesor zadbać.

2. Czy miałeś kiedyś/masz taki serwer na modach do gry wyłącznie ze znajomymi i może coś o nim napisać np: Ile graczy gra / Ile masz Pamięci RAM / Ile masz modów / Ile masz pamięci na dysku(wirtualnym) i napisał czy z takimi parametrami występują jakieś lagi / inne problemy.

3. Jaki hosting polecacie na postawienie takiego serwera? Aby tylko budżetu nie przekroczyć i aby serwer działał bez zarzutów.

!UWAGA! Proszę nie pisać bezmyślnych odpowiedzi typu:

- (NAZWA HOSTINGU)

- (NAZWA HOSTINGU) JEST NAJLEPSZY!!!11!!!1!

- Polecam (NAZWA HOSTINGU)

> Jeśli już podajesz hosting jaki polecasz warto napisać:

Czy miałeś już serwer na tym hostingu i jak go oceniasz? (stabilność / cena itp)

lub

Czym twoim zdaniem dany hosting się wyróżnia? (np. niskie ceny / stabilne serwery)

lub

Dlaczego twoim zdaniem dany hosting nadaje się pod serwer z modami?

PS

Osobiście zastanawiam się nad ofertami:

www.hostandplay.pl

www.titanaxe.com

www.enderchest.pl

• Envqu zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...