Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting do serwera z modami?

momoXX5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym postawić serwer minecraft na modach aby zagrać z przyjaciółmi. Około 25-30 modyfikacji i od 3 do 5 graczy. Z obawy przed lagami postanowiłem wybrać ofertę hostingu "bez limitu".

Znalazłem dwie takie oferty (do 30 zł/msc):

http://maxcraft.pl

https://craftserve.pl/

I teraz przechodzimy do mojego pytania:

Mianowicie który z tych hostingów jest lepszy tzn. na którym powinienem założyć mój serwer aby nie mieć problemów typu lagi czy coś innego. Przypominam że ma to być serwer z modami więc wymagania są nieco większe niż pod pluginy. Ale znowuż fakt że to serwer tylko dla przyjaciół to będzie tam grało max 5 osób więc dużego obciążenia nie powinno być.

A może macie inne oferty "bez limitu" na innych stronach hostingowych do 30 zł?

--------------I JESZCZE JEDNO--------------

Czy taka oferta "bez limitu" może mi zagwarantować że mój serwer (taki jaki opisałem up^) na 100% będzie działał bez zarzutów? Żadnych lagów? Nie wywali mi serwera z powodu przeciążenia zasobów ram czy procesora? Czy taka oferta "bez limitu" to jest naprawdę oferta BEZ ŻADNYCH LIMITÓW?

(PROSZĘ O SZCZERĄ ODPOWIEDŹ)

• Envqu zmienił(a) tytuł na Jaki hosting do serwera z modami?
Opublikowano
4 minuty temu, _space_ napisał:

Myślę, że maxcraft (pukawka). Miałem tam serwer i wszystko ładnie śmigało.

A możesz opisać coś więcej? Chodzi mi głównie o to czy to były mody czy pluginy i ile osób grało max. I czy przy maksymalnej liczbie graczy jaka grała jednocześnie nadal nie było żadnych lagów?

Opublikowano

Crafthost, bez limitu ram ( 10 gb ), bez limitu slotów.

3 minuty temu, momoXX5 napisał:

Chodzi mi głównie o to czy to były mody czy pluginy

Jeżeli zainstalujesz silnik Forge to mody, Spigot/bukkit pluginy a jeżeli silnik pod mody i pluginy ( Nie pamiętam nazwy ) to obie możliwości.

4 minuty temu, momoXX5 napisał:

ile osób grało max

1 os= 100 mb ram jeżeli nie chcesz żeby ludzie mieli lagi i grali na 20 tps. Czyli np pluginy/mody to 3gb ram ( Przykładowa liczba ) to na serwerze spokojnie 60/70 os może pograć.

Opublikowano

Miałem serwer na modach pukawka gdzie było ok. 150 modów i średnio dziennie 20 graczy były lekkie lagi co jakiś czas ale nie zauważalne (To z powodu modyfikacji)

Jeste pomocny ( ͡° ͜ʖ ͡° )

ale nie zawsze ( ͡° ͜ʖ ͡° )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...