Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zacinanie się filmów online i problem z internetem

Ziela

Pytanie

Opublikowano

Cześć. Od jakiegoś czasu chcę sobie obejrzeć tego słynnego Ricka i Morty'iego na cda, ponieważ tam jest najlepsza jakość, na której mi zależy, czyli 1080p. Na youtubie oglądam filmiki o takiej jakości bez problemu. Jednakże na cda lub na innych tego typu stronach odcinek się zacina co jakiś czas. Nie wiem czego to jest wina, ponieważ posiadam (chyba) dobry internet i dobry komputer.

Procesor: Intel Core i5-4590, 3.3GHz, 6MB, BOX

Karta graficzna: Gigabyte GeForce GTX 970 OC, 4GB GDDR5 (256 Bit), 2xDVI, HDMI, 3xDP, BOX

Płyta główna: Gigabyte GA-B85M-D3H-A, B85, DualDDR3-1600, SATA3, HDMI, DVI, D-Sub, mATX

Pamięć RAM: G.Skill Ares DDR3 8GB (4GBx2), 2400MHz, CL11 Dual

Co do internetu to ogólnie sprawa wygląda następująco. Posiadam internet z UPC, 250mb pobierania i 20mb wysyłania. Kabel mam poprowadzony prosto do komputera i nie wiem właśnie dlaczego, ale testy prędkości pokazują mi wartości, które kompletnie nie powinny istnieć. Są to np. 50mb, 10mb, 150mb, 100mb, 60mb, 200mb. Nie wiem właśnie od czego to zależy gdyż wg. mnie to przez kabel wartość powinna być cały czas podobna i to taka w najwyższych wartościach czyli w okolicach 250mb. Ostatnio zadzwoniłem do obsługi i powiedzieli, że to niby jakichś kabli czy coś w tym stylu. Akurat wtedy miałem z jakies 15 mb. Trochę pogadałem z facetem i po kilku minutach zakończyłem rozmowę. Po kilkunastu minutach internet znów powrócił do normalnych wartości, czyli takich w okolicach 250mb, więc odwołałem technika myśląć, że wszystko jest okej. Dzisiaj znowu sprawdzam i jest kicha. Myślicie, że to wina kabli, czy może routera, czy kogoś innego? 

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...