Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z kontem PS4

Congo11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem polega na tym , że gdy próboje wlaczyc gre nawet +3 to wyskakuje blad " Funkcja kontroli rodzicielskiej nie pozwala na korzystanie z tej aplikacji" mimo , ze mam ustawiony poziom 11. Na drugim koncie wszystko jest normalnie.

Opublikowano

Dzieje się tak od samego początku? Czy może dopiero teraz po wgraniu nowego FW, które wyszło w ostatnich dniach?

Czy konto jest założone na osobę pełnoletnią czy nieletnią? W ogóle, które konto jest ustawione jako główne, te które nie posiada ograniczeń czy te w którym wyskakują ograniczenia?

Nie grzebano nic w ustawieniach rodziny? Ktoś mógł nałożyć z głównego konta ograniczenia na pozostałe konto/konta.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Wszystko zaczeło sie po wgraniu aktualizacji 5.0 . Konto jest zalozone na osobe pełnoletnią , glowne konto jest to bez ograniczen. w ustawieniach nic nie bylo ruszane. Gry mozna wlączac gdy jednoczesnie zalogowane jest konto bez ograniczen i to z ograniczeniami.

Opublikowano

Trochę po czasie, ale...

Z FW 5.0 są problemy, jedni nawet nie mogą uruchomić konsoli, sam miałem problem z instalacją... konsola sama z siebie podczas instalacji wywaliła jakiś błąd i zaczęła się odbudowa bazy danych. Całe szczęście wszystko działa ok. Nawet sprawdzałem na pozostałych dwóch kontach czy nie występuje u mnie też ten błąd. Trochę czytałem i niestety nigdzie nie zauważyłem aby ktoś miał identyczny problem po aktualizacji jak Ty.

Osobiście bym zrobił sobie backup danych z drugiego konta na pendrive i je usunął, a następnie założył od nowa. Być może problem zniknie, a być może nie. Jeśli faktycznie w ustawieniach nie masz nałożonych żadnych ograniczeń na drugie konto, a samo konto jest założone na osobę pełnoletnią, to ja niestety ale więcej nie jestem w stanie ogarnąć co jest przyczyną. Może spróbuj napisać na oficjalnym blogu/forum PlayStation są tam też osoby z polskiego supportu. Możesz też pisać bezpośrednio do supportu Sony.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...