Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] MultiGaming.pl - Hosting TS3

`Kuba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, osobnik napisał:

Trzeba byc ostatnim debilem żeby dejmienka wpuścić na serwer a jeżeli hosting daje takiej osobie jakie kolwiek uprawnienia to znaczy że to nie jest hosting, bo jak można wyjasnić że osoba która przez lata była odpowiedzialna za ataki ddos teraz jest zajebistym suportem tej firmy? czy wyrażał ktos zgodę na to aby dejmienek grzebał komuś w uprawnieniach?

czy tu ktoś myśli jak coś pisze czy nikt nie zna ludzi o których pisze?

Bo to na chwile obecną jakieś pojebane jest.

Pozdrawiam dejmienka za jego ddosy  (środkowym palcem)

Ale ludzie mogą się zmienić, każdy ktoś ma swoją przeszłość.

Opublikowano
10 godzin temu, osobnik napisał:

Trzeba byc ostatnim debilem żeby dejmienka wpuścić na serwer a jeżeli hosting daje takiej osobie jakie kolwiek uprawnienia to znaczy że to nie jest hosting, bo jak można wyjasnić że osoba która przez lata była odpowiedzialna za ataki ddos teraz jest zajebistym suportem tej firmy? czy wyrażał ktos zgodę na to aby dejmienek grzebał komuś w uprawnieniach?

Dobra, czuję się wezwana do tablicy. Ostatnio kompletnie się tutaj nie wypowiadam, bo nie warto. Skoro i tak lepiej wiecie, że tworzymy fake konta, chociaż nikt, nigdy nie wpadł u nas na tak głupi pomysł, że specjalnie jedziemy po innych firmach po to, żeby pokazać jak jesteśmy fajni, to rozmowy są pointless i dlatego w żadnej z nich się ostatnio nie udzielam. Jedynie obserwuję. Ale tym razem się wypowiem, bo skoro wyzywasz innych, że nie myślą co piszą i nie znają ludzi, o których piszą, to sam się zastanów co i o kim piszesz, bo jak widać sam masz zielone pojęcie o tym, jak Multigaming funkcjonuje a zachowujesz się jak alfa i omega i jeszcze pouczasz innych. Trochę dystansu i pokory życzę.

Sp00Fy to nie Dejmien. To raz. 
Dwa skąd możesz wiedzieć kto i jaki zakres uprawnień ma w naszej firmie? Nie wiem skąd masz takie informacje, jakie przedstawiasz, ale skoro wiesz lepiej i jeszcze innym to wytykasz i wmawiasz to okej, Twoja sprawa.
Po trzecie, każdy pracownik Multigamingu pracuje w oparciu o umowę oraz NDA. Tak więc jeżeli ktoś jest zatrudniony i dedykowany jest temu, ażeby pomagać klientom to chyba nie ważne jaki ma nick, ważne, ażeby miał odpowiednie kompetencje i wykonywał swoje obowiązki służbowe. Jeżeli okaże się, że się z nich nie wywiązuje, bądź wykonuje je nieprawidłowo, przełożony odpowiednio zareaguje.
Po czwarte, najważniejsze, jeżeli klient jest zadowolony i pisze pozytywną opinię na temat hostingu, który odpowiednio zareagował i w ten sposób daje znać innym, którzy mogą rozważać to, czy zakupić usługę u nas, czy nie, to co za różnica dla Ciebie kto na ten serwer wszedł i kto pomagał? Co Ciebie obchodzi czy to byłam ja, czy to był rzekomy Dejmien, Sp00Fy, czy ktokolwiek inny? Najważniejsze chyba jest to, że problem został zażegnany a klient jest zadowolony, prawda?
I po piąte, raz jeszcze powtórzę, że administratorem, który zajął się problemem był Sp00Fy i na pewno nie jest to osoba wskazana przez Ciebie.

Pozdrawiam serdecznie raz jeszcze życząc pokory i trochę spokoju w życiu osobistym, żeby nie musieć wszędzie szukać dramy i oskarażać wszystkich o wszystko oraz tworzyć problemów tam, gdzie ich nie ma,
Paulina
~ Multigaming.pl

Opublikowano

Polecam MultiGaming, nie obchodzi mnie szczerze kto tam pracuje, czy Dejmen czy ktoś inny. Odkąd zacząłem przygodę z tym hostingiem przywitała mnie miła Pani z supportu, administrator który za mnie naprawił mój błąd bardzo szybko i sprawnie. Miło, szybko i na temat, za długi czas oczekiwania na pomoc otrzymałem przeprosiny, jeszcze na ani jednym hostingu nikt mnie nie przepraszał że musiałem czekać na odpowiedź w Niedziele...

Odkąd stoje nie narzekam na stabilność, support powiadamia mnie o każdym problemie który narazie zdarzył się tylko po stronie Hosteam.

Szkoda że na mpcforum stał się taki syf, @osobniklatasz po każdym temacie i albo polecasz net-speak albo hejtujesz opinie o innych hostingach.. Nie twierdzę że net-speak to syf , mam też do niego sentyment bo stałem tam ładnych pare lat i nie mogę narzekać, ale szanujmy się i firmy konkurencyjne. Wykaż swoją opinie i nie rób zamieszania.

Zaliczone Posty : 50 / 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 350 / 400 /450 / 500 / 550 / 600 / 650 / 700 / 750 / 800 / 850 / 900 / 950 / 1000

Opublikowano
12 godzin temu, osobnik napisał:

Witam,

również zostałem wywołany do tablicy, także pozwolę sobie przekazać opinię na temat Twojej wypowiedzi.

1 primo: ze wszystkich Twoich wcześniejszych wypowiedzi jasno wynika iż: nie masz pojęcia jak działa i funkcjonuje a. multigaming b. hosteam c. teamspeak d. rynek hostingowy e. jakiekolwiek techniczne zależności do wcześniejszych, co skutkuje tym że nie masz bladego pojęcia na jakikolwiek temat na jaki się wypowiadasz. Przykry jest ten fakt że mimo to dalej to robisz i na dodatek próbujesz poprzez promowanie konkurencji (być może wynikające ze zlecenia) w ten sposób oczernić markę multigaming.pl - cóż, mimo oczywistych konsekwencji ( ignorantia iuris nocet ), widać przynajmniej jaki poziom sam reprezentujesz tego typu wypowiedziami, a co z tego wynika również ... ( tutaj zostawiam miejsce na wniosek dla tych inteligentniejszych czytelników ).

2 secundo: ciężko się wypowiadać na temat konkurencji, lecz jak już Paulina wspomniała - multigaming.pl trzyma się standardów prawnych, takich jak szczegółowe umowy NDA, przemyślane procedury, plan bezpieczeństwa i prawa dostępu. Dodatkowo background check każdej osoby która pracuje w multigaming pozwala zatrudniać tylko osoby którym z czystym sumieniem jesteśmy w stanie powierzyć dane obowiązki (wedle stanowiska oczywiście).

3 trieto: zanim zaczniesz się wypowiadać na mój temat, radzę Ci pierw dowiedzieć się kim jestem, gdzie mnie można "znaleźć" w szeroko pojętym internecie i czym właściwie się zajmuję. Następnie radzę nabrać wody w usta lub przemyśleć 100 razy zanim wypowiesz się na mój temat, nawet w takim miejscu które reprezentuje tak niski poziom jak owe forum. Fakt jest taki że nie ma sensu wypowiadać się na jakikolwiek temat z ludźmi którzy udają że cokolwiek wiedzą a tak na prawdę nie mają bladego pojęcia na tematy na które się wypowiadają - dlatego nie będę się zniżać do tego poziomu i nie udzielam się tutaj.

Summa summarum, dyskusje i wynikające z nich fałszywe wnioski wysnute zarówno przez Ciebie jak i innych użytkowników tego miejsca radzę pierw zweryfikować i skonfrontować z faktami jak i rzeczywistością. Multigaming jest transparentnym hostingiem opierającym się o jasne zasady i nie uciekamy od jakiejkolwiek odpowiedzi na jakiekolwiek pytania - wystarczy je zadać w odpowiednim miejscu ( może porozmawiamy z "hakierami" na temat infrastruktury, polskich operatorów, oczywistego reselingu HT albo Apache'a 2.4.10 lub domniemanego "adresu włoskiego", hmm? :D ). Nie liczyłbym również na to że będziemy w jakikolwiek sposób udzielać się w zbiorowym akcie obrzydliwego wylewania odchodów i tarzanie się w nich z wścieklizny jak ma to miejsce w tematach obok.

Raz jeszcze serdecznie zapraszam wszystkich użytkowników do realnego przetestowania naszych usług, ich bezpieczeństwa oraz wiedzy i poziomu osób z których złożona jest ekipa multigaming.

Tobie zaś Panie @osobnik życzę dużo pokory, wytrwałości w oduczenia się chamstwa, buractwa i ogromu wolnego czasu na efektywną naukę, zarówno podstawowych zasad społecznych, kulturalnych jak i wiedzy technicznej.

Z poważaniem,
Spoofy
~Administracja Multigaming.pl

"I always run as root!" 

~ Bryan "B-man" Lunduke

Opublikowano

Nie twórzcie kolejnego syfu i nie zmuszajcie mnie do ponownego zamknięcia tematu.

Jeśli dyskutujecie, a od tego jest dział - to zachowajcie kulturę, oskarżając proszę pokazywać autentyczne dowody. 

Opublikowano
17 minut temu, Maja.. napisał:

Nie twórzcie kolejnego syfu i nie zmuszajcie mnie do ponownego zamknięcia tematu.

Jeśli dyskutujecie, a od tego jest dział - to zachowajcie kulturę, oskarżając proszę pokazywać autentyczne dowody. 

Oczywiście regulamin obowiązuje zarówno użytkowników jak i moderatorów, także pragnę tylko przypomnieć zapisy:

Cytat

§5 Zasady wpisów

3. Administrator zaleca sprawdzenie, przed założeniem nowego tematu, czy ten sam lub taki sam temat już istnieje. Dublujące się tematy będą usuwane przez Administratora lub Moderatora Forum.

4. Administrator zaleca dostosowanie treści wpisu do istniejących kategorii tematycznych.

8. Administrator zaleca stosowanie „Netykiety” przy tworzeniu wpisów.

§9 Postanowienia końcowe

3. W sprawach nieuregulowanych Regulaminem mają zastosowanie: Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964r. Kodeks cywilny (Dz.U.1964 nr 16 poz.93 z późn.zm.), ustawy szczególne oraz odpowiednie ratyfikowane umowy międzynarodowe.

Pragnę jedynie przypomnieć że decyzja o zamknięciu tematu dot. hostingu będzie łamać nie tylko regulamin w przypadku pojawienia się kolejnego tematu. Dodatkowo radzę zadbać o poziom wypowiedzi użytkowników owego forum i reagować w innych tematach równie szybko jak w tym przypadku. Ostatni zapis jak i cały regulamin bezsprzecznie (i niezależnie od jego zapisów) podlega pod ( całe ) prawo obowiązujące na terenie RP jak i EU, także gorąco zachęcam do zapoznania się z nim, nie tylko w przypadku praw autorskich, gdyż za wszelakie wypowiedzi i czynności odpowiada każdy - właściciel, administrator, moderator, użytkownik. Dodatkowo sp.zoo != spółka komandytowa, a przecież każdy z nas chce mieć święty spokój zamiast dawać pracę kancelariom prawniczym ;)

Food for thought jak to mówią ;)

Tymczasem raz jeszcze powtórzę - nie mamy zamiaru brać udziału w obrzucaniu się fekaliami lub wdawać się w potyczki słowne odbiegające poziomem od jakichkolwiek norm jak ma to miejsce w innych tematach - pozostajemy jednak do dyspozycji w przypadku merytorycznej dyskusji.

Z poważaniem,

Spoofy

"I always run as root!" 

~ Bryan "B-man" Lunduke

Opublikowano

Co do samego Hostingu, nic do niego nie mam, nie interesuje mnie kto tam pracuje, może sobie ddosować, nawet wa*ić konia.. Liczy się tylko to aby wykonywali swoją pracę dobrze a porządnie. Moim zdaniem, panuje miła atmosfera i szybki kontakt z administratorami owego Hostingu, coś się stanie z serwerem - oni od razu działają w tej sprawie...

MultiGaming.pl jest wart polecenia.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Hosting polecam, Miałem wszystkie oferty oprócz vps, Nie miałem żadnych problemów z stabilnością, support odpisuje szybko. I to wsunie tyle.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie polecam. To co tam się dzieje to jest jakaś kpina. Prosiłam kilkukrotnie o przywrócenie rangi Server Admina na TS3 bo za każdym razem miała błędy. Nie miałam co róż wystarczających mocy modyfikacji pozwoleń, przez co takie rangi jak 'Anty Poke' nie mogły istnieć na serwerze bo ciągle wyskakiwał ten błąd. Było pisane z 5 razy do nich na maila o tym i jedyne co dostawałam w odpowiedzi to 'przywrócone zostały uprawnienia SA', który nic nie dawały. Ciągle nie miałam możliwości zmiany jakiejś permisji, a oni tłumaczyli że ja ciągle ją psuje, gdzie nawet jej nie ruszałam po wgraniu mi jej ponownie. Osoby niekompetentne na stanowisku, żenada. Szerokim łukiem od dziś omijam ten hosting i szukam innego. KASA W BŁOTO!

Opublikowano
27 minut temu, Sztossik napisał:

Nie polecam. To co tam się dzieje to jest jakaś kpina. Prosiłam kilkukrotnie o przywrócenie rangi Server Admina na TS3 bo za każdym razem miała błędy. Nie miałam co róż wystarczających mocy modyfikacji pozwoleń, przez co takie rangi jak 'Anty Poke' nie mogły istnieć na serwerze bo ciągle wyskakiwał ten błąd. Było pisane z 5 razy do nich na maila o tym i jedyne co dostawałam w odpowiedzi to 'przywrócone zostały uprawnienia SA', który nic nie dawały. Ciągle nie miałam możliwości zmiany jakiejś permisji, a oni tłumaczyli że ja ciągle ją psuje, gdzie nawet jej nie ruszałam po wgraniu mi jej ponownie. Osoby niekompetentne na stanowisku, żenada. Szerokim łukiem od dziś omijam ten hosting i szukam innego. KASA W BŁOTO!

Może jakieś dowody? To ty musisz zapewne coś źle ustawiać, jeżeli przywrócili domyślne ustawienia grupy, to zrobili to ;) @Paulaaaa 

Jakoś przez dwa lata, nie miałem z nimi problemu. Choć od Nowego Roku już stoję na własnej maszynie, to można polecić :) Najlepsza cena na rynku, względem wydajności i stabilności.

Opublikowano
41 minut temu, Sztossik napisał:

Hmmm... nawet nie wiem od czego zacząć. Tak bardzo w skrócie: system permisji (uprawnień) samego TeamSpeaka w żaden sposób nie zależy od tego, na jakim hostingu stoisz. Widziałam Twoje zgłoszenia i nasz technik cierpliwie tłumaczył Ci w czym jest problem i jak go naprawić. Problem był w tym, w jaki sposób przypisane zostały uprawnienia dla poszczególnych rang. Bodajże dwukrotnie przywróciliśmy Ci domyślne ustawienia grup, więc nie ma żadnej możliwości, żeby to nie działało. Ranga, którą przywracamy, przywracana jest z szablonu, więc wraca z domyślnymi uprawnieniami, takimi jak przy tworzeniu serwera. Nie ważne więc czy u nas, u naszej bezpośredniej konkurencji, czy gdziekolwiek byś nie założyła swojego serwera, ten system będzie działał tak samo. Proponuję przekazać stworzenie uprawnień osobie, która będzie wstanie poprawnie się tym zająć.

W razie co dysponujemy także dwa razy dziennie wykonywanymi backupami, więc spokojnie możemy przywrócić Twój serwer do stanu z danego dnia. 

12 minut temu, Yaesthy napisał:

Może jakieś dowody? To ty musisz zapewne coś źle ustawiać, jeżeli przywrócili domyślne ustawienia grupy, to zrobili to ;) @Paulaaaa 

Jakoś przez dwa lata, nie miałem z nimi problemu. Choć od Nowego Roku już stoję na własnej maszynie, to można polecić :) Najlepsza cena na rynku, względem wydajności i stabilności.

Dokładnie tak. Po naszej stronie nie ma takiego problemu, jako że jest to po prostu niemożliwe. My nie mamy żadnego wpływu na uprawnienia i błąd może być tylko po stronie:
a) konfiguracji rang - błąd osoby zarządzającej uprawnieniami,
b) po stronie aplikacji TeamSpeak - w tym wypadku jest to niemożliwe, ponieważ żaden inny klient nie ma takiego samego problemu i TeamSpeak też o żadnym takim problemie nie informował. 

Pozdrawiam serdecznie,

Paulina
~ Multigaming.pl

Opublikowano
Dnia 10.01.2019 o 19:18, Paulaaaa napisał:

Hmmm... nawet nie wiem od czego zacząć. Tak bardzo w skrócie: system permisji (uprawnień) samego TeamSpeaka w żaden sposób nie zależy od tego, na jakim hostingu stoisz. Widziałam Twoje zgłoszenia i nasz technik cierpliwie tłumaczył Ci w czym jest problem i jak go naprawić. Problem był w tym, w jaki sposób przypisane zostały uprawnienia dla poszczególnych rang. Bodajże dwukrotnie przywróciliśmy Ci domyślne ustawienia grup, więc nie ma żadnej możliwości, żeby to nie działało. Ranga, którą przywracamy, przywracana jest z szablonu, więc wraca z domyślnymi uprawnieniami, takimi jak przy tworzeniu serwera. Nie ważne więc czy u nas, u naszej bezpośredniej konkurencji, czy gdziekolwiek byś nie założyła swojego serwera, ten system będzie działał tak samo. Proponuję przekazać stworzenie uprawnień osobie, która będzie wstanie poprawnie się tym zająć.

W razie co dysponujemy także dwa razy dziennie wykonywanymi backupami, więc spokojnie możemy przywrócić Twój serwer do stanu z danego dnia. 

Dokładnie tak. Po naszej stronie nie ma takiego problemu, jako że jest to po prostu niemożliwe. My nie mamy żadnego wpływu na uprawnienia i błąd może być tylko po stronie:
a) konfiguracji rang - błąd osoby zarządzającej uprawnieniami,
b) po stronie aplikacji TeamSpeak - w tym wypadku jest to niemożliwe, ponieważ żaden inny klient nie ma takiego samego problemu i TeamSpeak też o żadnym takim problemie nie informował. 

Pozdrawiam serdecznie,

Paulina
~ Multigaming.pl

Przywracaliście z szablonu i mimo tego ranga nie działała jak trzeba. ;) Przecież widziałam że nie miałam niektórych mocy, mimo tego ze rangi nie edytowałam pod żadnym względem!

Opublikowano
Dnia 13.01.2019 o 18:11, Sztossik napisał:

Przywracaliście z szablonu i mimo tego ranga nie działała jak trzeba. ;) Przecież widziałam że nie miałam niektórych mocy, mimo tego ze rangi nie edytowałam pod żadnym względem!

Cześć,

prawdę mówiąc nie wiem jak mam odpowiedzieć na Twoje zarzuty. Przede wszystkim bardzo nam przykro, że piszesz takie opinie bez chęci kontaktu z Twojej strony z naszym supportem.

Jeżeli już wybrałaś taką formę kontaktu, bardzo proszę Cię o to, ażebyś raz jeszcze przedstawiła - wraz ze zrzutami ekranu - co konkretnie jest nie tak i co nie działa, gdyż cały czas mamy wrażenie, że chodzi o ustawienia, konfigurację i obsługę samej aplikacji, a nie hostingu.

Pozdrawiam,
Spoofy

"I always run as root!" 

~ Bryan "B-man" Lunduke

Opublikowano
19 godzin temu, Sp00Fy255 napisał:

Cześć,

prawdę mówiąc nie wiem jak mam odpowiedzieć na Twoje zarzuty. Przede wszystkim bardzo nam przykro, że piszesz takie opinie bez chęci kontaktu z Twojej strony z naszym supportem.

Jeżeli już wybrałaś taką formę kontaktu, bardzo proszę Cię o to, ażebyś raz jeszcze przedstawiła - wraz ze zrzutami ekranu - co konkretnie jest nie tak i co nie działa, gdyż cały czas mamy wrażenie, że chodzi o ustawienia, konfigurację i obsługę samej aplikacji, a nie hostingu.

Pozdrawiam,
Spoofy

Tak, chodzi o konfigurację rangi, bo przecież ją edytowałam za każdym razem jak ją przywracaliście - kpina. Przez prawie tydzień prosiłam o naprawę i nic nie otrzymałam oprócz odpowiedzi 'PRZYWRÓCONA ZOSTAŁA RANGA Z SZABLONU, POZDRAWIAM', a gdy pisałam że nie działa to zawsze odpisywaliście 'MUSIAŁA COŚ PANI EDYTOWAĆ, TO PANI WINA'. Żałosne. Nie przedstawię żadnych zrzutów już bo serwer wygasł i nie jest aktywny. Nie mam zamiaru znowu go opłacać i rzucać kasę w błoto. Wolę zainwestować w lepszy hosting, a nie jakąś dziadówe, która ledwo co zipie, a support nie potrafi wykonać jednej rzeczy. Nie polecam, i zastanówcie się czy taki hosting by wam odpowiadał, Bywajta!

Opublikowano
5 godzin temu, Sztossik napisał:

Tak, chodzi o konfigurację rangi, bo przecież ją edytowałam za każdym razem jak ją przywracaliście - kpina. Przez prawie tydzień prosiłam o naprawę i nic nie otrzymałam oprócz odpowiedzi 'PRZYWRÓCONA ZOSTAŁA RANGA Z SZABLONU, POZDRAWIAM', a gdy pisałam że nie działa to zawsze odpisywaliście 'MUSIAŁA COŚ PANI EDYTOWAĆ, TO PANI WINA'. Żałosne. Nie przedstawię żadnych zrzutów już bo serwer wygasł i nie jest aktywny. Nie mam zamiaru znowu go opłacać i rzucać kasę w błoto. Wolę zainwestować w lepszy hosting, a nie jakąś dziadówe, która ledwo co zipie, a support nie potrafi wykonać jednej rzeczy. Nie polecam, i zastanówcie się czy taki hosting by wam odpowiadał, Bywajta!

W takim układzie, raz jeszcze powtórzę - problem leży nie po stronie HOSTINGU a błędu w konfiguracji usługi i w kompletnym braku zrozumienia w jaki sposób działa system permisji po stronie TeamSpeak'a. Support wielokrotnie próbował Tobie pomóc ( oczywiście cała historia zgłoszeń jak i zmian dokonanych w permisjach, wraz z logami, które jednoznacznie to potwierdzają, możliwa do wglądu ), lecz niestety brak znajomości i CHĘCI zrozumienia clue problemu najwyraźniej przerósł możliwości pomocy.

Uściślając: Support prawidłowo reagował, przywracając domyślne ustawienia i wytłumaczył, że problem leży po stronie ustawień permisji - niestety brak chęci zrozumienia z Twojej strony, skutkuje dalej kompletnie bezpodstawnymi oskarżeniami w naszym kierunku. Dodatkowo, w momencie, w którym technicy weszli na Twój serwer, chcąc raz jeszcze, głosowo wytłumaczyć jak działa aplikacja z której korzystasz i której hosting wykupiłaś u nas - usłyszeli, że "niestety nie masz ochoty z nami rozmawiać" - cóż, najwyraźniej nawet nie dałaś nam szansy pomocy.

Zawsze, każdemu naszemu klientowi staramy się pomóc, oferując usługi na możliwie najwyższym poziomie, lecz jak widać w Twoim przypadku, z góry było to skazane na porażkę. Na przyszłość, polecam ochłonąć, racjonalnie przemyśleć całą sprawę i przede wszystkim dać sobie pomóc, osiągając zamierzony efekt oraz używać bardziej adekwatnego i stonowanego słownictwa.

Bardzo nam przykro, że tak niesprawiedliwie potraktowałaś nas publicznie, lecz mimo wszystko w imieniu MultiGaming.pl, życzę dużo spokoju i powodzenia.

Z poważaniem,
Spoofy

"I always run as root!" 

~ Bryan "B-man" Lunduke

Opublikowano
21 godzin temu, Sp00Fy255 napisał:

W takim układzie, raz jeszcze powtórzę - problem leży nie po stronie HOSTINGU a błędu w konfiguracji usługi i w kompletnym braku zrozumienia w jaki sposób działa system permisji po stronie TeamSpeak'a. Support wielokrotnie próbował Tobie pomóc ( oczywiście cała historia zgłoszeń jak i zmian dokonanych w permisjach, wraz z logami, które jednoznacznie to potwierdzają, możliwa do wglądu ), lecz niestety brak znajomości i CHĘCI zrozumienia clue problemu najwyraźniej przerósł możliwości pomocy.

Uściślając: Support prawidłowo reagował, przywracając domyślne ustawienia i wytłumaczył, że problem leży po stronie ustawień permisji - niestety brak chęci zrozumienia z Twojej strony, skutkuje dalej kompletnie bezpodstawnymi oskarżeniami w naszym kierunku. Dodatkowo, w momencie, w którym technicy weszli na Twój serwer, chcąc raz jeszcze, głosowo wytłumaczyć jak działa aplikacja z której korzystasz i której hosting wykupiłaś u nas - usłyszeli, że "niestety nie masz ochoty z nami rozmawiać" - cóż, najwyraźniej nawet nie dałaś nam szansy pomocy.

Zawsze, każdemu naszemu klientowi staramy się pomóc, oferując usługi na możliwie najwyższym poziomie, lecz jak widać w Twoim przypadku, z góry było to skazane na porażkę. Na przyszłość, polecam ochłonąć, racjonalnie przemyśleć całą sprawę i przede wszystkim dać sobie pomóc, osiągając zamierzony efekt oraz używać bardziej adekwatnego i stonowanego słownictwa.

Bardzo nam przykro, że tak niesprawiedliwie potraktowałaś nas publicznie, lecz mimo wszystko w imieniu MultiGaming.pl, życzę dużo spokoju i powodzenia.

Z poważaniem,
Spoofy

Wy nie podeszliście do mnie z szacunkiem więc ja do was też nie. Nie otrzymałam pomocy, o którą kilkukrotnie prosiłam więc postanowiłam z was zrezygnować. Poprawcie support to może polecę. ;))  Problem z ustawieniami permisji, które nie były ruszane po wgraniu waszej rangi z szablonu.. Hm ciekawe. :o

Opublikowano

Taki błąd wskazuje na problem w uprawnieniach lub błąd w aplikacji.

Przeleciałem forum TS3 i nic takiego się nie działo w kierunku uprawnień.

//EDIT//

O jaką rangę chodzi? spróbuję to sprawdzić na czystym serwerze

Opublikowano
59 minut temu, Sztossik napisał:

Wy nie podeszliście do mnie z szacunkiem więc ja do was też nie. Nie otrzymałam pomocy, o którą kilkukrotnie prosiłam więc postanowiłam z was zrezygnować. Poprawcie support to może polecę. ;))  Problem z ustawieniami permisji, które nie były ruszane po wgraniu waszej rangi z szablonu.. Hm ciekawe. :o

Niestety, dalej brniesz i próbujesz obronić swoją, mocno niepoważną reakcję i kłamstwo na nasz temat, z powodu czego bardzo nam przykro.

Powiedz mi jeszcze proszę w jaki sposób nie podeszliśmy do Ciebie z szacunkiem? Wypowiedzi supportu są krótkie, rzeczowe i kulturalne - na pewno w żaden sposób nie są "chamskie" czy wykazują brak szacunku lub - tak jak napisałaś - nie są pisane z wielkiej litery "CAPS LOCKIEM". Szkoda, że nie możemy opublikować wszelakich treści, z których jednoznacznie wynika, iż mijasz się z prawdą. Technik chciał wytłumaczyć w jaki sposób funkcjonuje aplikacja i system permisji - nie otrzymałaś więc pomocy bo sama z niej zrezygnowałaś - gdzie w takim razie support zawinił?

"Problem z ustawieniami permisji, które nie były ruszane po wgraniu waszej rangi z szablonu.." - czemu tak trudno zrozumieć, że prawdopodobnie źle je ustawiasz?

Jeżeli nie chcesz podać konkretów takich jak np. konkretnej czynności, konkretnej permisji jaką próbujesz zmienić, w jaki sposób i dalej publicznie próbujesz, w niestety dość dziecinny sposób, zwyczajnie kłamać to już niestety wykracza poza ramy normalnej dyskusji i zaczyna wypełniać znamiona przestępstwa, zatem raz jeszcze bardzo proszę o to, żebyś stonowała i przemyślała dalsze wypowiedzi.

Jeżeli znajdziesz w sobie odrobinę SZCZEREJ dobrej woli, bardzo chętnie raz jeszcze spróbujemy Ci wytłumaczyć jak działa aplikacja i podpowiemy jak ustawić permisje na serwerze, oferując również symboliczną zniżkę na nasze usługi w przyszłości ;)

Z poważaniem,
Spoofy

"I always run as root!" 

~ Bryan "B-man" Lunduke

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie polecam multigaming. Jedna wielka porazka. Panel nie dziala prawie wcale przez co sa ciagle bledy. Duzo rzeczy nie dziala. Administracja nie potrafi nic zrobic tak naprawde. Zwalaja wine na uzytkownikow. Nie mozna tu mowic o stabilnosci. Jak byly problemy to nic z tym nie robili. Musialem zmienic hosting :)

Opublikowano
14 godzin temu, well_skilled napisał:

Nie polecam multigaming. Jedna wielka porazka. Panel nie dziala prawie wcale przez co sa ciagle bledy. Duzo rzeczy nie dziala. Administracja nie potrafi nic zrobic tak naprawde. Zwalaja wine na uzytkownikow. Nie mozna tu mowic o stabilnosci. Jak byly problemy to nic z tym nie robili. Musialem zmienic hosting :)

Ciężko mi traktować Cię na serio i odpowiadać na Twoje zarzuty, kiedy na innym forum zarzucałeś nam chociażby "bezprawne przetrzymywanie pliku licencyjnego", co dobrze wiesz, że nie miało miejsca.

W listopadzie, kiedy dotknął Cię problem, nasz panel rzeczywiście miał kilka razy problemy, aczkolwiek w większej części związane są one z tym, że jest on zwyczajnym klientem query i to właśnie po stronie połączenia query leżał problem. Został on już naprawiony. Czasami zdarzają jakieś pojedyncze błędy, jednak kiedy klient nam je zgłasza, staramy się jak najszybciej je rozwiązać. Powodowane są one tym, że infrastruktura do obsługi panelu jak i strony internetowej, została przeniesiona na nowe środowisko - o wiele lepiej zabezpieczone i dostosowane, przede wszystkim, do ochrony i serwowania już nowej strony i panelu klienta, nad wprowadzeniem którego, trwają intensywne prace. W chwili obecnej, mogę zapewnić, że panel jest sprawny i spokojnie można z niego korzystać.

"Administracja nie potrafi nic zrobic tak naprawde. Zwalaja wine na uzytkownikow." - zasada działania jest bardzo prosta. BOK, czyli pomoc techniczna, bo to do niej zapewne się odnosisz, ma odpowiedni, aczkolwiek ograniczony dostęp. Jest wstanie pomóc w większości przypadków, które pojawiają się w naszych zgłoszeniach, ale chociażby ze względów bezpieczeństwa całej infrastruktury oraz naszych klientów, do niektórych rzeczy brak im dostępu. Tak więc w ramach swoich kompetencji i wyznaczonych zadań, dział techniczny odpowiednio rozwiązuje zgłoszenia. Pozostałe zgłoszenia, które nie są w zakresie ich obowiązków, przekazywane są do odpowiednich osób.

Jedyne co mogę powiedzieć, to przykro mi, że nie byłeś zadowolony z naszych usług i mam nadzieję, że dostaniemy od Ciebie jeszcze szansę. 

Pozdrawiam,
Paulina
~ Multigaming.pl

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie polecam, wykupiłem ts'a i bota muzycznego przez pierwszy miesiąc nawet hulało, były lekkie problemy z MusicBotem ale ogarnęli szybko sytuacje, teraz od 2 tygodni musicbot nie działa, na supporcie cisza, fb również, co do wykupienia samego TS'a jeszcze warto lecz bota nigdy w życiu , więcej nie działa jak działa 😄

76561198375594763.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...