Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do 2K

patel1995

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuje laptopa w cenie około 2k. +/- Nie śpiesze się nawet nie wiem czy nie poczekać na świateczne promocje.  Piszcie propozycje, może przekonam się na zwiększenie budżetu. 

Laptop raczej wezme ze względu na wygode transport i mniejszą Ilość kabli. Gram generalnie w Lola i metka ale w jakieś nowe produkcje też chętnie zagram lub jakieś samochodówwwwki :)

Laptop ma być przeznaczony najbardziej do gier i codziennego iternetowania. Zastanawiałem się też nad tą jednostą stacjonarna :P wiem że nie z allegro itd ale ? co  w niej nie tak? 
http://allegro.pl/komputer-do-gier-quad-a8-4x3-8ghz-8gb-1tb-r7-hdmi-i6702339751.html?fromVariant=6702295755

Opublikowano
40 minut temu, patel1995 napisał:

Witam poszukuje laptopa w cenie około 2k. +/- Nie śpiesze się nawet nie wiem czy nie poczekać na świateczne promocje.  Piszcie propozycje, może przekonam się na zwiększenie budżetu. 

Laptop raczej wezme ze względu na wygode transport i mniejszą Ilość kabli. Gram generalnie w Lola i metka ale w jakieś nowe produkcje też chętnie zagram lub jakieś samochodówwwwki :)

Laptop ma być przeznaczony najbardziej do gier i codziennego iternetowania. Zastanawiałem się też nad tą jednostą stacjonarna :P wiem że nie z allegro itd ale ? co  w niej nie tak? 
http://allegro.pl/komputer-do-gier-quad-a8-4x3-8ghz-8gb-1tb-r7-hdmi-i6702339751.html?fromVariant=6702295755

No dobrze, ale zależy ci na mobilności czy większej wydajności?

Co jest nie tak? Procesor to APU, który jest po prostu słaby. Do tego wolna pamięć RAM (a do APU trzeba brać jak najszybszą) bez podanego producenta, nie wiadomo jaki HDD, obudowa firmy karton o cechach piekarnika. A, no i zasilacz bomba.

W ogóle to przyjdź tydzień przed zakupem.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Dobra odpada ta jednoska. Zostaje 100% przy laptopie 

No wydajność. każdego laptopa w końcu da się przetransportować. Jeżeli zaproponujesz mi konkretną propozycje jestem gotowy wziąć go w każdej chwili tylko nie znam się dokładnie na laptopach i odbiegłem już od tych tematów. Dlatego szukam profesjonalnej propozycji... 

Opublikowano

Potrzebujemy więcej informacji

1) Kwota przeznaczona na zakup:

2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość):

3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)

4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.):

5) Osobiste preferencje:

6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Z Systemem. lepiej braz z win7 czy 10 ?

1. Około 2500zł.

2. Matryca 15+ takie są chyba już komfortowe. 

3. Przeznaczenie: głównie gry i drobne prace w Word i internet.

4. Raczej brak wymagań specjalnych. 

5. Nie jestem zwolennikiem della [tak po prostu]

6. Z systemem. jestem przyzwyczajony do win7. z win10 nie korzystałem. moze warto się przesiąść ?

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie - kiedy kupujesz?

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

A kiedy mam kupić ? Mam czekać na jakąś promocje czy co masz na myśli. 
Określę się tak, w tym miesiącu. 
Zakupu chce dokonać w euro rtv. Raty zero % i przejrzyste formalności.

Opublikowano

Chodzi mi o to czy kupisz laptopa od razu po podaniu dobrej propozycji czy teraz chcesz się dowiedzieć a kupić za np. 3 miesiące. 

W drugim przypadku od razu mówię, że nie ma co się teraz pytać, bo mogą się zmienić propozycje. Wejdą nowe procesory, pojawią się inne modele i te co teraz Ci polecimy mogą być po prostu nieopłacalne już.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

zależy czy na święta ceny idą w gore czy lepiej czekać na te "świąteczne promocje"? 
Chciałbym kupić w tym miesiacu. Myślę że dobry sprzęt w ciągu miesiąca nie zejdzie na psy...

Opublikowano

@patel1995 sprawa jest taka, że teraz wychodzą nowe procesory intela i może się trochę po zmieniać.

Czy bierzesz pod uwagę używane laptopy? Za naprawdę dobre pieniądze możesz mieć coś mocniejszego niż stacjonarka za 2 tysiące.

Lenovo Y500, Y510p, Y580, Y700 (najtańsza wersja za niewiele ponad 2 tysiące możesz dostać).

Sam dorwałem Lenovo Y500 z i5-3210M, 12GB ramu, 2xGT650 (2x2GB GDDR5), FullHD i gram w GTA V w fullHD na średnio-wysokich.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Wchodzą tylko nowe ze sklepu ze względu że biorę na raty. stacjonarny srednio mnie interesuje z powodu na zerową mobilność:P
Wyszukałem takie coś. Czy jest warte zakupu?
Czy ta opcja jest dobrym wyborem? Zaspokoi wszystkie zapotrzebowania na dłuższy czas ? https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/hp-omen-15-ax212nw-15-6-intel-core-i5-7300hq-8gb-ram-1tb-dysk-gtx1050-grafika-win10.bhtml#opis

Opublikowano

Budżet podałeś trochę inny druga sprawa wiem że raty 0 % lecz w super marketach ceny lub laptop są średnie. Omen jest w miarę ok tylko to starszy model wyszła już nowa wersja z lepszym chłodzeniem HP OMEN i5-7300HQ/8GB/1TB/Win10 GTX1050

Opublikowano

Nie widziałem rat 0% lecz większość modeli mają na allegro tam były kiedyś raty 0%.

• miszkurkam zmienił(a) tytuł na Laptop do 2K

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...