Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuję systemu Windows na nowo zakupiony komputer

Pan Neoś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jako, że lada chwila będę kupował nowy komputer, zwracam się z prośbą o poradę. Szukam najtańszego i najmniej inwazyjnego sposobu na ogarnięcie Windowsa. Nie chciałbym za dużo wydawać, ponieważ mam jeszcze do zakupienia monitor, a zakup i tego i tego będzie się wiązał z obciążeniami do budżetu, szczególnie, gdy prawdopodobnie można by było w przypadku systemu może jakoś zaoszczędzić? Jest jakaś szansa, żeby w miarę po niskich kosztach mieć przynajmniej Win 8.1? Aktualizacja z 7 nadal działa? Jak ma się sprawa?

zSCFQrN.png

Opublikowano

Masz 3 opcje:

- Zostaw go nieaktywowanego. Blokuje Ci to tylko możliwość personalizacji systemu (zmiana kolorów i.t.d.) oraz będziesz miał napis w prawym dolnym rogu, gdzie jest prośba o aktywację systemu.

- Kup klucz na Allegro za parę złotych. Sam jakiś czas temu kupiłem taki system by zobaczyć jak długo będzie on działać. Szukałem takiej oferty bym miał dowód zakupu. Zapłaciłem za taki około 4 złotych i jak na razie działa.

- Spirać go. Ściągnij i użyj aktywatora. Jest pełno poradników a propos tego na necie.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano
3 godziny temu, dawka121dd napisał:

https://www.microsoft.com/en-us/accessibility/windows10upgrade

nie wiem po co kupywac jak Microsoft rozdaje jeszcze za free windows 10 pro

Po 1. - Jest to upgrade, tzn. z Windows 7/8.1 możesz to wykonać.

Po 2. - Jak nie ma się legalnie kupionego Windows'a to klucz nigdy nie stanie się legalny.

Po 3. - Jest to zrobione dla osób, które korzystają z "wspomagaczy" (ludzie niepełnosprawni i.t.d.). Jest to dostępne już od dawna, ale od jakiegoś czasu MS miał zacząć weryfikację tych zgłoszeń, a nie wszyscy brali "na horom curke".

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Głupi i pewnie głupszy już być nie możesz przy takiej wypowiedzi.

Każdy system ma w sobie klucz PUBLICZNY na potrzeby instalacji ( gdzieś  na stronach Microsoftu zestawy kluczy dla wersji systemów są nawet podane )  i nie jest on kluczem do aktywacji tylko do INSTALACJI.

Po to jest możliwość sprawdzenia kluczy po instalacji by się dowiedzieć czy aktywuje go w Windows 10.

W sumie zawsze  najlepiej mieć zainstalowany najpierw aktywny system i zaktualizować do w10, w większości wersji kluczy przypisane są one do sprzętów ( głownie laptopy ) mogą mieć problemy z aktywacjami na innym niż zakupiony sprzęt danego producenta przy ręcznym wpisywaniu klucza na w10, przy oryginalnych systemach do których jest klucz nie ma raczej problemu z jego wpisaniem.

Jak już to najlepiej zainstalować najpierw najniższą dostępną wersję systemu w7 albo tą do której jest klucz ( klucz z HOME do HOME , klucz z HOME PREMIUM do HOME PREMIUM co nie znaczy że nie zadziała na  HOME ) . Najlepsza sytuacja jest z kluczami z wersji pro albo ultimate dla w7 bez problemu aktywują i przetłaczają się na  wersję PRO Windowsa 10.  W razie gdy przyjmie klucz przy aktualizacji i nie chce aktywować należy zainstalować w10 ( zwykle ) i po wpisaniu kluczy z w7 pro czy ultimate ma się aktywny w10 pro.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
Dnia 15.10.2017 o 19:22, Mustang napisał:

Według Kodeksu Karnego Art. 278  § 1- § 5 (ust. 1997)  - jakbym Ci pożyczył, użyczył, wynajął, sprzedał, zgrał, czy w inny sposób powielił oprogramowanie Microsoft Windows , odpowiedzialność karna siadła by na mnie i mógłbym mieć konflikty z prawem, ale na wszystko jest rozwiązanie ;).
Lecz jeśli poniosłem koszta z tytułu nabycia w/w oprogramowania, prawnie jestem właścicielem danego przedmiotu (co nie zwalnia mnie z czynności niezgodnych, wymienionych w opublikowanym poście).

Wg. ,,STANDARDOWYCH POSTANOWIEŃ LICENCYJNYCH DOTYCZĄCYCH APLIKACJI"         (SCAN).

Nie łamiąc praw i obowiązków dotyczących użytkownika w Umowie o świadczeniu usług firmy Microsoft

po uzyskaniu porady prawnej przez biegłego prawnika specjalizującego się w prawie cywilnym i prawie nowych technologii.

[...] Zgodnie z art. 75 ust. 2 pkt 1 prawa autorskiego kopię zapasową programu komputerowego możemy wykonać wyłącznie wtedy, gdy jest to niezbędne do korzystania z programu.

-Wiec wszystkie warunki świadczonych mi usług są nienaruszone, korzystając z innego oprogramowania na komputerze i nie użytkując go.
Mogę zgodzić się na nieodpłatną darowiznę z mojej strony na rzecz potrzebującego użytkownika.
Tym samym. Zobowiązuję się do całkowitego usunięcia całego oprogramowania z momentem, transferu produktu dla użytkownika @Pan Neoś ,
Zgodnie z art. 75 ust. 2 pkt 1 -niezbędną procedurą do korzystania z programu Microsoft Windows 10 Home było uefektywnienie poprzez
udostępnienie do prywatnej chmury https://www.upcloud.com , do której tylko prawny właściciel systemu jest upoważniony, gdyż nośnik danych został uszkodzony, a następnie zutylizowany, by nie mógł rozprzestrzeniać się na niekorzyść producenta.

Jak będziesz chciał tego Windows'a to napisz, podeśle Ci linka.
Teraz, już podkładkę jak coś masz ;). Więc bez stresu.:27_sunglasses::27_sunglasses:

A co do tych aktualizacji to łap link'a bo za 2 dni wychodzi: Jesienna aktualizacja Windows 10 Creators Update na stronie producenta.

https://news.microsoft.com/pl-pl/2017/09/04/jesienna-aktualizacja-windows-10-creators-update-dostepna-od-17-pazdziernika/

:27_sunglasses::27_sunglasses::27_sunglasses:

Kolego, ja bym prosil haha :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
55 minut temu, Traktorzysta napisał:

Seriously?o.O  KMSPico

Wiesz, po pierwsze nie każdy chce używać tego typu software'u... Po drugie oficjalnie tutaj zabronione jest nakłanianie/wysyłanie linków do pirackich oprogramowań/cracków, itd.

W każdym razie sprawę sobie załatwiłem jakoś tam. :)

zSCFQrN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...