-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz

Pytanie
Ipponio
Ipponio
Witam, mam od dłuższego czasu zagwozdkę i staram się rozwiązać. Tyczy się to takiego ów rozwiązania jak opisuje poniżej.
Założenie jest następujące strona jest na WP i zapotrzebowanie jest na taką opcję jak stworzenie typu postów lub kategorii czy też podstron (nie mam na to założenia żadnego, ważne żeby działało i było akceptowalne przez google) które powiedzmy mają nazwy site1, site2, site3 itd. i ich linki mają być na subdomenach a nie na katalogach czyli site1.mojastrona.pl , site2.mojastrona.pl. Każda z tych subdomen musi mieć po utworzeniu automatycznie przydzielany ten sam szablon.
Chciałem to w jakimś stopniu rozwiązać za pomocą Wordpress MS lecz niestety home.pl (niestety nie mogę zmienić na innego usługodawcę) nie pozwala na utworzenie uniwersalnego rekordu wildcard DNS.
Jeśli macie sugestie, pomysły lub jakieś ciekawe rozwiązania podsyłajcie bo deadline goni a sytuacja jest napięta, liczę na waszą pomoc.
EDIT: Multisite działa jednak, robiłem mały błąd w wp-config, ale co nie zmienia faktu że to nie jest jednak rozwiązanie które chciałem osiągnąć.
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.