Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 2k

denaralix3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, denaralix3 napisał:

Procek nie słaby? 

W tym budżecie nic mocniejszego raczej nie dostaniesz.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano
45 minut temu, Verlis napisał:

Nie złożysz w takim budżecie komputera z i5-i7..
Sam procesor wyniesie Cię wtedy 800-1000zł.
A gdzie grafika, obudowa, ram, płyta główna, dysk.

Musiałbyś mieć z 2500zł.
Wydaje mi się, że to jest dosyć dobra propozycja.

https://www.morele.net/inventory/info/F8uaWk/

Procesor nie wejdzie na płytę głowną.

Po drugie skąd pomysł na haswella? Przecież to stara architektura, a za rogiem coffee lake.

Ogólnie można też by przyoszczędzić na kościach dając je w jednej kości (obniżyłoby to trochę wydajność w grach).

Opublikowano

Żeby komputer z i5 miał sens trzeba zapłacić za to jakieś 3 tysiące.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano
19 minut temu, denaralix3 napisał:

I mam pytanie, czy nada sie ten moj monitor do tego zestawu?

Monitor: 19 cali, maksymalna rozdzielczość 1366x768, PHILIPS LCD MWE1192T

O którym zestawie mówisz?

Jeśli monitor posiada wejście DVI-D, HDMI lud DisplayPort to tak.Jeśli D-sub będzie trzeba posiłkować się przejściówką [chyba że znajdziesz kartę (mówie tutaj o 1050ti od gigabyte) od innego producenta z wejściem d sub].

Opublikowano
5 godzin temu, haker6120 napisał:

Procesor nie wejdzie na płytę głowną.

Po drugie skąd pomysł na haswella? Przecież to stara architektura, a za rogiem coffee lake.

Ogólnie można też by przyoszczędzić na kościach dając je w jednej kości (obniżyłoby to trochę wydajność w grach).

Ohh, faktycznie, robiłem to na szybko i taki błąd :D
Co z tego, że za rogiem Coffee Lake jak budżet nie ten.
I tak jak napisałeś, można kupić jedną kość, ale cena różni się minimalnie, a wydajność w grach spadnie.

Opublikowano

Spadnie delikatnie ale w przyszłości będzie można dołożyć drugą kostkę.

Opublikowano

Podrzuć linka ze sprzętem do 2300zł. Może być taka obudowa : https://www.morele.net/obudowa-ibox-orcus-x19-orx19-1134938/

Witam, chciałbym kupić komputer w szczególności do gier komputerowych. Mam dysk twardy oraz monitor, który jest stary i będzie trzeba kupić przejściówkę, więc chciałbym w złożonym zestawie mieć dodaną przejściówkę.

• Zastosowanie komputera : głównie gry, przeglądarka, filmy
  • Maksymalna kwota : 3000zł z przesyłką
  • Kiedy zamierzam kupić komputer? : Jak najszybciej
  • Których części potrzebuję : Komputer (bez monitora i myszek, klawiatur).
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : Nigdy tego nie robiłem i bym się bał, czyli nie.
  • Rozdzielczość mojego monitora i model : 19 cali, maksymalna rozdzielczość 1366x768, PHILIPS LCD MWE1192T
  • Specjalne wymagania :
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : WD Blue 1TB <dysk twardy>

//JacoH Używaj takiej czcionki, żeby tekst był widoczny.

Opublikowano

Interesują ciebie części używane? Już wyjaśniam: możesz kupić np. kartę graficzną (na gwarancji i wgl), a zaoszczędzić nawet 1/3 kwoty nowej. Oczywiście takie części jak obudowa, zasilacz, dyski zawsze bierze się nowe (mało opłacalne i awaryjne).

Co do dysku, to zapewne jest na wejście sATA skoro ma 1TB, więc żadna przejściówka nie będzie potrzebna. A jeżeli ma 2.5 cala wielkości, to po prostu włożysz go do takiej kieszeni w obudowie i po problemie ;)

Czemu w ogóle proponuje ci używane części? Żebyś za te kilkaset złotych mógł kupić monitor FullHD + zostanie ci pewnie na jakąś porządną myszkę/klawiaturę.

Jeżeli natomiast chodzi o nowe części, to zaczekałbym jeszcze kilak tygodni, bo teraz będzie premiera nowej generacji procesorów intela.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Ale to musiałbym na olx po części kupować czy jak? Bo ja to planowałem na morele.net coś złożyć.
Chodziło mi o przejściówkę do monitora, bo dysk jest SATA oczywiście.
Zrobiłbyś mi zestawienie komputera nowego do 2,3k oraz używanego?

Opublikowano

W tym zestawie masz lepszą wersje gtx'a 1050ti i lepszy ram. https://www.morele.net/inventory/info/5ykv9Z/

Tutaj masz nowy zestaw za 2273zł. https://www.morele.net/inventory/info/5ykv9Z/

Opublikowano
6 godzin temu, denaralix3 napisał:

Dysk mam i procesora nie ma na morelach.

https://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_lipiec_2017?page=0,3

Czemu w tym zestawie jest procek drozszy prawie dwa razy od grafiki? Dobry to zestaw?

Hmm

Bo jest to taki budżet, że można albo dać i3 i lepszą kartę, albo i5 i słabszą kartę.

Ogólnie to poczekaj kilka dni do premiery Coffee Lake.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano
2 godziny temu, denaralix3 napisał:

Ale tego procesora nie ma ;/

I5 4460 to stary procesor na starszą platformę, więc nie opłaca się go kupować teraz nowego.

Lepiej chyba byłoby stworzyć zestaw na ryzenie 3, chociaż nie wiem czy zmieścisz się w budżecie.

Opublikowano
https://www.mpcforum.pl/topic/1627725-stacjonarny-komputer-do-2300/

Po cholerę tworzysz dwa tematy? W tym momencie rozdrobniłeś wątek strasznie. Połączę te dwa tematy, ale radzę ci na przyszłość zakładać tylko jeden temat jeśli masz jedno pytanie.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...