Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AuthMe - Brak gracza w bazie danych

LoserGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z AuthMe-5.3.2, mianowicie kazdy nowy gracz po wpisaniu komendy /register (jego haslo) (jego haslo), wyswietla mu sie ze takiego gracza nie ma w bazie danych, po przelogowaniu lub po wpisaniu komendy /login (jego haslo), problem ustepuje i moze sie spokojnie zalogowac, dodam rowniez to, ze po usunieciu plikow graczy z authme, problem rowniez ustepuje, ale mam tam zarejestrowane ponad 40 tysiecy osob, wiec mysle ze nie jest to tego warte. Zadnego bledu z authme nie ma w logach. Z góry dziękuję za pomoc.

• JimForce zmienił(a) tytuł na AuthMe - Brak gracza w bazie danych
Opublikowano
2 godziny temu, LoserGaming napisał:

mysle ze nie jest to tego warte

Spróbuj usunąć to wszystko. Na dodatek mógłbyś podać wersję serwera oraz pluginu.

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

No jasne, odrejestruje kazdego gracza! Super pomysl, na pewno ktos bedzie jeszcze u mnie gral!

Mam nadzieje ze znajdzie sie na tym forum ktos, kto potrafi to naprawic.

@Edit

Podalem wersje pluginu (AuthMe-5.3.2), co do wersji serwera to 1.7.x-1.8.x, silnik: spigot i nie, nie mam kompletnej mozliwosci zeby zreinstalowac silnik na paperspigot.

Opublikowano
1 minutę temu, LoserGaming napisał:

No jasne, odrejestruje kazdego gracza! Super pomysl, na pewno ktos bedzie jeszcze u mnie gral!

Mam nadzieje ze znajdzie sie na tym forum ktos, kto potrafi to naprawic.

1. Spróbuj zmienić wersję pluginu.
Po drugie mógłbyś uszanować moją pomoc, ponieważ nie byłoby żadnego problemu zarejestrować się po raz drugi.
Po trzecie prosiłem Cię abyś podał wersję silnika oraz pluginu.

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

Szanuję twoją pomoc, ale skoro wypisujesz takie idiotyczne rzeczy, no to sluchaj.

Nie byloby zadnego problemu z zarejestrowaniem sie drugi raz? Pomyslales co sie stanie w sytuacji gdy zwykly gracz zobaczy ze kazdy musi sie znow zarejestrowac? Oczywiscie wlamie sie na konto innej osobie, co za tym idzie, spadek graczy poprzez utracone itemy/rangi/uprawnienia a nawet cale konto.

Kolejna sprawa geniuszu, jak mam zaaktualizowac plugin, ktory jest juz zaaktualizowany.

"Po trzecie prosiłem Cię abyś podał wersję silnika oraz pluginu." - zrefreshuj sobie, kilka sekund po tym zedytowalem temat i napisalem ze serwer posiada silnik spigot 1.7-1.8

Opublikowano
3 godziny temu, JimForce napisał:

1. Spróbuj zmienić wersję pluginu.
Po drugie mógłbyś uszanować moją pomoc, ponieważ nie byłoby żadnego problemu zarejestrować się po raz drugi.
Po trzecie prosiłem Cię abyś podał wersję silnika oraz pluginu.

Co ma piernik do wiatraka?

@LoserGaming

Weż zobacz ogólnie, czy w logi nie pokazuja błędów i sprawdz czy ogólnie baza jest podłączona prawidłowo.

1.png

Opublikowano
Dnia 1.10.2017 o 10:49, LoserGaming napisał:

Pliki authme zapisuja sie w pliku, nie w mysql.

To o jakiej bazie danych ty gadasz? :30_no_mouth:

Próbowałeś chociaż przeinstalować plugin + może podałbyś w końcu wersję silnika oraz pluginu, abyśmy mogli sprawdzić czy są one ze sobą kompatybilne.

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

XDD podalem w trzecim poscie XDD w bazie danych, czyli pliku XDD krwa, probowalem przeinstalowac plugin setki razy I NIC XDD kto ci dal tego kidmoda XDD

Opublikowano
Dnia 2.10.2017 o 19:39, LoserGaming napisał:

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

XDD podalem w trzecim poscie XDD w bazie danych, czyli pliku XDD krwa, probowalem przeinstalowac plugin setki razy I NIC XDD kto ci dal tego kidmoda XDD

Aż do tego posta nie podałeś nadal wersji silnika oraz wersji pluginu.

To już nie twój raczej interes kto mi dał KidModeratora, bo to znaczenia nie ma...
Trochę szacunku do osób, które chcą Tobie pomóc.
Zauważyłem, że nie potrafisz rozróżnić bazy danych od pliku.

Także nadal czekam na wersję silnika oraz wersję pluginu.

• Biter. zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...