Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer stacjonarny do 4000

S0ul3r05

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaki posiadasz budżet na kupno? Posiadam 4000zl, ale chcialbym wydac tak okolo 3500 na sam komputer, poniewaz reszte wydam prawdopodobnie na klawiature mysz itp.
Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? 2 pazdziernika mam wyplate i wtedy bede kupowac
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? 1980x1080 (NEC MultiSYnc 20WGX2) moze wymienie ale to w przyslosci, 
poprzedni komputer jest dosc stary obecnie uzywam laptopa nie najwyzszych lotow.
Do czego ma służyć komputer? Glownie gry, troche Android Studio (ale to najwyzej w przyszlosci dokupie RAM-u) 
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Tak, dobra myszka, na klawiturze mi nie zalezy, no i oczywiscie 
zlozenie komputera jako usluga.
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Nie, zbyt mocno zmienia cene sprzetu, pewnie polece na Linuxie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nie planuje, ale moze sie zdarzyc.
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Potrzeba bedzie karta sieciowa (WiFi) i naped na plyty.
Czy części mogą być używane? Raczej nie, ale jesli bedzie spora roznica ceny, a jakosc podobna, to czemu nie. Planowalem kupowac na morele wszystko.
Opublikowano
3 godziny temu, S0ul3r05 napisał:

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? 2 pazdziernika mam wyplate i wtedy bede kupowac

5 października premiera Coffe Lake, także wstrzymaj się z tematem minimum do tej daty.

Opublikowano
18 godzin temu, Velociraptorus napisał:

5 października premiera Coffe Lake, także wstrzymaj się z tematem minimum do tej daty.

Myslalem ze juz wyszedl 2 dni temu :O

Opublikowano

No tak pisałem wcześniej by zapowiedziec plany na dzis, a też nie chce dłużej czekać na zakup, ponieważ zależy mi mocno na wymianie jak najszybciej swojego starego klocka. 

Opublikowano

Procesory wyszły, ale są one bardzo ciężko dostępne. Do tego płyty główne są stosunkowo drogie.

Patrząc na testy to w grach, i7-8700K ma podobną wydajność co i7-7700K. Nowe procki zyskują sporo w zastosowaniach profesjonalnych (ze względu na dodatkowe rdzenie). i5-8600K natomiast sporo zyskuje w grach dzięki dodatkowym rdzeniom. Potwierdza się to co mówiłem tzn. że 4 rdzenie/4 wątki nie wystarczają już do gier. 

Tutaj mam dla Ciebie zestaw oparty o Ryzen 5:

http://www.morele.net/inventory/info/IaIkB4/

Jak już pisałem - zestaw oparty o Ryzen 5, dokładniej model 1500X. Posiada on 4 rdzenie/8 wątków przy 16MB Cache L3 (o 8MB więcej niż model 1400). Jest on bardzo dobrym zastosowaniem do gier jak i zastosowań profesjonalnych.

Procesor zostanie obsadzony na płycie głównej PRIME B350-PLUS. Jest to jedna z najlepszych płyt głównych na chipset'cie B350. Posiada sporą ilość złączy i do tego pozwoli na OC procesora.

RAM to 1 kość 8GB od GoodRam. Posiada ona taktowanie 2800MHz, więc wysokie (tak jak Ryzen'y lubią).

Dysk to najlepszy HDD na rynku - Toshiba P300 o pojemności 1TB.

Karta graficzna to układ od NVIDIA, dokładniej GTX 1060 6GB w wersji WindForce OC od Gigabyte'a. Poradzi sobie z każdą grą na najwyższych detalach.

Obudowa to nowa konstrukcja od SilentiumPC - Regnum RG4. Posiada ona 2 złącza USB 3.0, czytnik kart SD oraz (co najważniejsze) kontroler obrotów, więc będziesz mógł je sterować samodzielnie. Do tego ma ona tzw. piwnicę na zasilacz i dyski, co zwiększa przepływ powietrza oraz estetykę w obudowie.

Zasilacz to konstrukcja od Corsair CX450 o mocy 450W. Posiada on certyfikat 80 Plus Bronze, modularne okablowanie oraz 5 lat gwarancji. Wystarczy bez problemu do tego zestawu.

Do tego wszystkiego tak jak chciałeś - podstawowa karta WiFi i nagrywarka DVD.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 16GB
https://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-blade-16-gb-001043360000-sdcz50-016g-b35-288752/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

• miszkurkam zmienił(a) tytuł na Komputer stacjonarny do 4000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...