Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

Stoję przed kupnem zestawu, ogólnie złożyłem pod siebie dwa zestawy, są podobne, ale ciut się różnią. Zestaw z moreli posiada lepszą zintegrowaną kartę dźwiękową i lepszą płytę główną z lepszą sekcją zasilania. Obudowa zamawiana osobno, bo bym musiał długo czekać - BitFenix Neos, zasilacz posiadam Corsair RM350 i parę dysków... Przy okazji, posiada ktoś kodzik na darmową wysyłkę, pendrive lub coś? :ninja: Zestaw typowo pod pracę i proste gierki, całość będzie oparta na linuxie, wingroza tam nie zawita.

morele

https://www.morele.net/inventory/info/SdGiow/

xkom

cd68f4e2ae7a.png

Opublikowano

Na początek wypełnij wzór

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?
Czy części mogą być używane?

A tak jeszcze co do zasilacza to z pewnością masz inny model. U Corsaira w serii RM nie było modelu o tak małej mocy jak 350W. Najsłabszy RM ma 450W.

Pomocnik
Opublikowano
3 godziny temu, Velociraptorus napisał:

Na początek wypełnij wzór

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?
Czy części mogą być używane?

A tak jeszcze co do zasilacza to z pewnością masz inny model. U Corsaira w serii RM nie było modelu o tak małej mocy jak 350W. Najsłabszy RM ma 450W.

Ja zestaw złożyłem pod swoje wymagania, i nie chcę nic innego - ten jest dla mnie najlepszy. Racja, zasilacz to VS chyba, w każdym razie dość świeży model z 300W na 12v.

Jaki posiadasz budżet na kupno? Nie chcę wydać więcej niż około 1700
Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? Jak znajdę odpowiedni
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? 2x1920x1080, ale chcę zamienić na 4k, posiadam zasilacz 350W corsair
Do czego ma służyć komputer? Praca - programowanie, administracja zdalna, i lekkie gierki pod linuxem.
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? pasta termoprzewodząca, procesor chcę podkręcić.
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Zainstaluję Arch.
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Tak
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Musi bezproblemowo obsługiwać linuxa, właściwie wszystkie części będą OK, o ile mają więcej niż parę miesięcy, nowe podzespoły często nie działają pod linuxem.
Czy części mogą być używane? Tak

Jak w/w obudowa to koniecznie BitFenix Neos, musi się dobrze kompnować w tle, poza tym jest w miarę przystępna cenowo.

oraz czy ta płyta http://allegro.pl/outlet-plyta-glowna-msi-b350-pc-mate-ryzen-am4-i6966590456.html to ta sama co z zestawu z moreli? Różni się kolorem to fakt, ale czy czymś jeszcze? Dośc spora różnica w cenie, a ja jestem skąpy.

I czy warto kupić ram 3200 za tą samą cenę z alledrogo?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...