Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Global czy ots

metinowiec189

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. Gram na Aurera-global i od wczoraj mam dylemat, tak sie zastanawiam nad globalem czy ots hexera. Jak sytuacja aktualnie wyglada na globalu, warto? Gra ktos na hexera i jest w stanie powiedziec mi czy wiecej botow od ludzi jest online? Moze lepiej zostac na Aurerze? :D

Nie czaruj.

Opublikowano

Czemu nazywasz Aurere globalem? Ciężko zrozumieć, czy mówisz o globalu jako rl czy o serwerze aurera-global.com xD

Na obu otsach 90% ludzi to boty, z tym, że na Hexerze prawie wszyscy to Polacy ;d

Opublikowano

AAAAAj kopnalem sie w zdaniu xD Gram na aurerze, ale zastanawiam sie nad realem, badz hexera. Na hexerze nie ma tak, ze na mapach  non-pvp wiecej botow, niz na tych pvp? Da sie poexpic spokojnie czy jedynie bot-on i afk idziemy?Jak wyglada sprawa na realu? Warto? Jak sprawa wyglada PACCEM, grywalnoscia, ludzmi etc? :)

Nie czaruj.

Opublikowano

Chyba logiczne, że na Asylum (mapa bez pvp na Hexerze) latają same full afki, zresztą nie tylko tam xD

Na realu jest coraz lepiej imo, ciekawe zmiany, praktycznie CipSoft pozbył się boterów, teraz fuzja serwerów. 

Opublikowano

Zielony w tibie jestem, wiec wle sie upewnic :D Za dzieciaka cos pogrywalem, ale nie byl to lvl wyzszy niz 50 :P Zalozmy, ze zostane na Aurerze, potrzebowalvym kilka rad :) Osiagnalem 214RP i zatrzymalem sie na 'nie wiem co robic dalej', gdzie nie pojde multum ludzi, to jeszcze zniose. Moj problemik jest dosyc problematyczny dla mnie, otoz latam z mapy na mape, z jednego respa na drugi i nie wiem gdzie moge sie zatrzymac i spedzic czas expiac w jednym miejscu. Probowalem zao, ale meczyla mnie ilosc ludzi, wybijane ghastly dragi (ktore i tak rok bym bil bez pomocy 3 osob), banuta(hydry, medy...) i talahu. Stamtad ucieklem bo... slaby exp. Oramond to samo i nie moge sie zdecydowac gdzie najlepiej. Druga sprawa, jakich runek uzywac na palku i jak wrzucic hotkeye? Da sie ustawic pod klawiature numeryczna lub np 'k'? W jakich sytuacjach walic z kuszy(pvp, pve), a kiedy shield+as? Expie solo.

Nie czaruj.

Opublikowano

Na tej Tibii nie można ustawić hotów na inne przyciski niż F1 - F12, użyj jakiegoś oddzielnego programu do zbindowania. Każde expowisko będzie zabocone, musisz się z tym pogodzić jeżeli chcesz grać na tym OT ;)

Opublikowano

A masz polecic jakis dobry ots, gdzie nie bedzie botow i z dosyc duza iloscia osob? Co do rl, spodobaly mi sie te taski i dla nich chetnie bym zagral, normalny xp tez kusi bardziej. Czy taki thais nha Tortura nie swieci pustkami? Kiedys jak gralem na harmonii to przed depo multum ludzi stalo, dobry schemacik z tym byl :D 

Nie czaruj.

Opublikowano

Na aurerce jak masz takiego 214 shit chara to szukaj na World chacie czy brazole szukają ludzi na hunta i na takim lvlu możesz iść expic w party na horrory darashia to 250 wbijesz sobie w jakąś godzinke a potem na mass party roshamuul z brazolami.Real tibi nie polecam bo to już orshabal ots dla mnie.Gram już tylko na brazolskich otsach.

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano

Moim zdaniem jak chcesz grać bez bota to lepsza będzie rl bo tam nikt nie ma bota. Ale na Torturze możesz mieć ciężko bo w miastach od południa do nocy pkuja a exp w double weekend możesz dobić do x5.

Opublikowano

Moim zdaniem OTSy to dobra zabawa na 2-3 tyg jeśli gramy od samego startu. Wbijemy xxx lvl, pobawimy się w pk i to tyle. Po kilku tygodniach/miesiącach serwer zostaje zrestartowany i musimy grać od nowa. Poza tym im dłużej żyje ots tym mniej graczy, a więcej botów.

Rl tibia to dobre wyjście, ale niestety zakup pacca jest niemalże obowiązkowy, ale wydatki swoją drogą. Tibia stoi już 20 ładnych lat, także niech żyje nam 100 lat. Sam osobiście czekam na start nowego serwera non pvp / pvp, aby zacząć na równi i nie być kilka lat w plecy. Jednakże zaczynanie na starszych światach ma też swoje plusy. Ktoś zawsze sypnie groszem, radą, czy wyczyści nam questa. Odnośnie tematu to wybrałbym rl tibie. Tibiopedia i gracze na pewno Ci pomogą w przygodzie jaką jest tibia. :)

MOBO: MSI Z370 TOMAHAWK CPU:  Intel Core i5-8600K  GPU: GeForce GTX 1060 6GB Palit Dual RAM: DDR4 Patriot 16GB (2x8GB) 3400MHz CL16 Viper

PSU: Chieftec GPE-700S  SSD: Transcend TS256GSSD340 256GB CASE: Corsair SPEC-ALPHA Monitor: MSI 23,6 Optix G24C

Opublikowano

Nigdy nigdzie, w zadnej grze nie korzystalem z botow ani nic podobnego, dlatego preferuje pure game. Chce sobie po pracy pograc na luzaku, pobic kwadraty etc. Zwlaszcza, ze sezon zimowy sie zbliza a grac nie ma w co. RL mnie ciagnie do siebie, ale zaczynam sobie przypominac jak gralem kupe lat temu i skillowalo sie normalnie, na mobach, troche mnie to zniecheca z automatu. Jeszcze sprawa pacca, nie da sie jakos uzbierac na niego w grze? Nie widzi mi sie wydawanie PLN na gry,nie mam tego w zwyczaju i nie chce tego zmieniac :D

Nie czaruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...