Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop na studia informatyczne ~ 4000.

Kilower

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1) Kwota przeznaczona na zakup: ~4000zl - W tym zakresie chcialbym sie jakos zmiescic, lecz jezeli bedzie cos naprawde wartego uwagi, jestem w stanie dolozyc, lub jezeli nie-doceniam wlasnych wymagan, jezeli chodzi o cene.
2) Rozmiar matrycy : ~15.6 ? To nie gra zbytnio roli, interesuja mnie bardziej aspekty techniczne laptop'a, niz rozmiar ekranu. 
3) Główne zastosowanie: Studia, jestem na studiach informatycznych, dokladnie robie Licencjat z dziedziny nauki komputerowej w cyberprzestępczości i bezpieczeństwa cybernetycznego, gdyz komputer bedzie mial odpalone zapewne kilka Virtualnych Maszyn jednoczesnie, przydaloby sie cos z lepszej polki.
4) Wymagania specjalne: Chcialbym aby komputer posiadal SDD, nawet jezeli cos mniejszego typu ~80gb. Potrzebuje takze aby laptop mial wejscie RJ-45. ( Nie chce sie bawic w wtyczki z USB, na RJ45 itd.)
5) Osobiste preferencje: Nie jest mi potrzebny HDD o wielkosci 1tb lub tak naprawde nic wiekszego od 240gb, takze fundusze z HDD mozna przeznaczyc na cos istotniejszego. Nie interesuje mnie uzywany sprzet. Chcialbym aby laptop mial ~8gb ram'u, lecz jezeli nie da rady, w takim razie 4 powinno starczyc.
6) System operacyjny: Nie gra roli, najwyzej zgram nowy.

PS. Przegladalem z grubsza temat z laptopami, jezeli chodzi o Wrzesien. Wiekszosc laptopow z 'lepszej polki' jakie tam widzialem, to jakies MSI, gejmingowe sprzety. Nie jest mi nic takiego potrzebne, posiadam dosc dobry komputer w domu, chcialbym poprostu cos lepszego, co poradzi sobie odpalic kilka VM'ow naraz, bez jakiegos ciezkiego uzytku. Dlatego wolalem sie was doradzic, bezposrednio. :)

Edited_1.png

Opublikowano

Witam,

O to się rozchodzi że potrzebujesz minimum i5HQ a taki sprzęty to najwcześniej są gamingowe :). Coś mniej gamingowego:|
MSI PL62 i5-7300HQ/8GB/1TB MX150 IPS
MSI PL62 i7-7700HQ/8GB/1TB MX150
MSI PL62 i7-7700HQ/8GB/1TB+240SSD MX150

Jest to ten sam modle w różnych konfiguracjach, procesor 4 rdzeniowy w przypadku i7hq też 8 wątkowy, matryca FULL HD IPS dobre jakości, przyjemny design stonowany nie gamingowy, miejsce na dysk SSD m.2, całkiem lekki, aluminiowe wnętrze laptopa, grafika na poziomie GTX950m trochę nawet wyżej.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano
2 godziny temu, Gajwer napisał:

Witam,

O to się rozchodzi że potrzebujesz minimum i5HQ a taki sprzęty to najwcześniej są gamingowe :). Coś mniej gamingowego:|
MSI PL62 i5-7300HQ/8GB/1TB MX150 IPS
MSI PL62 i7-7700HQ/8GB/1TB MX150

Jest to ten sam modle w różnych konfiguracjach, procesor 4 rdzeniowy w przypadku i7hq też 8 wątkowy, matryca FULL HD IPS dobre jakości, przyjemny design stonowany nie gamingowy, miejsce na dysk SSD m.2, całkiem lekki, aluminiowe wnętrze laptopa, grafika na poziomie GTX950m trochę nawet wyżej.

Dziekuje slicznie, zakupilem juz: 

Temat do zamkniecia.

Edited_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...