Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem. Poszedłem do technikum teleinformatycznego lecz po dwóch tygodniach chodzenia czuję że telekomunikacja to nie dla mnie, niestety lekcji o komputerach/informatyce tyle ile kot napłakał przez to mało mi się to podoba. W dodatku teleinformatyk nie ma już żadnej kwalifikacji związanej z informatykiem ponieważ się pozmieniało w tym roku. Moje pytanie polega na tym czy się nie przenieś do innej szkoły trochę o niższym progiem nauki ale na kierunek Technik informatyk wtedy bym robił w pełni to co lubię i interesuję się. Jeszcze dodam, że mam zamiar iść na studia informatyczne po napisaniu (i zdaniu ) matury. Piszę tutaj aby ktoś mi doradził co mam zrobić, żebym potem nie żałować. 

Opublikowano
10 minut temu, 9Jarek9 napisał:

Skoro ci się w obecnej szkole nie podoba to po co się męczyć? Zmieniaj. 

Boję się ze będę potem żałował, że zmieniłem szkołę/kierunek albo że nie zmieniłem.

Opublikowano
28 minut temu, slawekvx napisał:

Boję się ze będę potem żałował, że zmieniłem szkołę/kierunek albo że nie zmieniłem.

Przecież obecna szkoła ci nie odpowiada, więc niby czego masz żałować? 

1398258449-U383457.png

Opublikowano
9 minut temu, 9Jarek9 napisał:

Przecież obecna szkoła ci nie odpowiada, więc niby czego masz żałować? 

Może orientujesz się jak to jest pracą po technikum informatycznym? Jakie mniej więcej zarobki są, i tak dalej?

Opublikowano
2 minuty temu, slawekvx napisał:

Może orientujesz się jak to jest pracą po technikum informatycznym? Jakie mniej więcej zarobki są, i tak dalej?

Na pewno skończenie technikum informatycznego ułatwia znalezienie pracy w tej branży. 

Wszystko zależy od tego co dokładnie chcesz robić, samo słowo informatyka niewiele mówi, bo dzieli się na wiele różnych zawodów. A zarobki oczywiście mocno zależą od tego jaki to zawód informatyczny - do tego dochodzi lokalizacja (wiadomo, że w dużych miastach zarabia się więcej niż w małych), no i umiejętności (więcej umiesz, więcej zarabiasz). 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Teleinformatyk, a informatyk to jakby nie było dwa różne zawody. 
Skoro interesuje Cię bardziej strona komputerowa to zdecydowanie Tech Informatyk. :)

Opublikowano
Dnia 16.09.2017 o 13:52, blacha212 napisał:

Jak nie potrafisz odróżnić telekomunikacji od teleinformatyki to może lepiej zmień szkołę. 

Że niby na teleinformatyku nie ma telekomunikacji? Kierunek to głównie elektronika, informatyka i telekomunikacja. 

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...