Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czasowy bonus w queście

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! 

Czy istnieje jakiś sposób, aby nadać osobie w nagrodę za questa bonus czasowy np. na szybkość w taki sposób aby wyświetlał się on w lewym górnym rogu ekranu? Mam na myśli informacje o bonusie takim jak nazwa i jego pozostały czas. 

Wiem, że istnieje opcja dodawania tego bez tych ikon w takiej formie:

affect.add_collect(apply.MOV_SPEED, 40, 60*60*3)
affect.add_collect(apply.ATT_SPEED, 20, 60*60*3)

Ale czy jest wgl. szansa aby przez questa przy dodawaniu bonusu ukazywała się także w/w ikona? 

darkvadersygna.png
Opublikowano

Musiał byś dodać dodać odpowiedni kod do src i pythpna ale mona tez z użyciem questid i pythona ( uiaffectshower.py o ile dobrze pamietam)  .

Pomógł bym ci z tym kodem ale nie mam dostępu do pc :/  Jedyne co to możesz poszukać na devie lub epvp tematu z efektem marmurow albo ros  od vegasa (właśnie ta ikonka w rogu ) i pokombinować.

https://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/4221060-c-affect-blend-potion.html

Jesli nie chcesz się bawić w src to o wiele łatwiejsze jest użycie cmdchat w quescie i reszta w game.py i uiaffectshower.py :)

• Ups... zmienił(a) tytuł na Czasowy bonus w queście

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...