Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DanielMagical TVN Uwaga dziś o 19:50

xHexi2k17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, xHexi2k17 napisał:

Jak coś to możecie oglądać ;-)

Nie mam w tym mieszkaniu telewizora, jakbyś znalazł link gdzieś w internecie do tego "materiału" po prosiłbym. :1296_raised_hands_tone2:

Opublikowano

Nie ma po co tego oglądać. Widziałem, więc mogę streścić. 

Pokazali tak ogólnie co ten gościu nagrywa na yt. Potem pokazali jakiegoś faceta,  który ma restauracje w Toruniu. Daniel Magical zamawiał tam żarcie na streama, ale był jakiś z tym problem, więc dał linka widzom by coś z tym zrobili. Wystawili tej restauracji sporo negatywnych komentarzy przez co ma ona teraz mniej klientów. Reporter rozmawiał o tym z Danielem, który nie był świadomy skutków swojego streama. Zadzwonił do właściciela restauracji, przeprosił go i powiedział, że jakoś się to odkręci. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano
16 minut temu, 9Jarek9 napisał:

Nie ma po co tego oglądać. Widziałem, więc mogę streścić. 

Pokazali tak ogólnie co ten gościu nagrywa na yt. Potem pokazali jakiegoś faceta,  który ma restauracje w Toruniu. Daniel Magical zamawiał tam żarcie na streama, ale był jakiś z tym problem, więc dał linka widzom by coś z tym zrobili. Wystawili tej restauracji sporo negatywnych komentarzy przez co ma ona teraz mniej klientów. Reporter rozmawiał o tym z Danielem, który nie był świadomy skutków swojego streama. Zadzwonił do właściciela restauracji, przeprosił go i powiedział, że jakoś się to odkręci. 

w skrócie palant zaszkodził niepotrzebnie przedsiębiorcy, takie rzeczy wyjaśnia się prywatnie a nie publicznie nasyłając swoich dziwnych pokręconych widzów, a więc zaszkodził i spowodował zniszczenia finansowe a zatem https://www.uokik.gov.pl/ powinien tym się zainteresować i przeprowadzić masowe procesy, ponieważ urząd ochrony konkurencji się tym zajmuje z tego co można wyczytać na ich stronie. :96_ok_hand:

Opublikowano
9 minut temu, Astern napisał:

w skrócie palant zaszkodził niepotrzebnie przedsiębiorcy, takie rzeczy wyjaśnia się prywatnie a nie publicznie nasyłając swoich dziwnych pokręconych widzów, a więc zaszkodził i spowodował zniszczenia finansowe a zatem https://www.uokik.gov.pl/ powinien tym się zainteresować i przeprowadzić masowe procesy, ponieważ urząd ochrony konkurencji się tym zajmuje z tego co można wyczytać na ich stronie. :96_ok_hand:

Problem jest taki, że uokik nie udowodni nikomu, że wystawił negatywną opinię pod wpływem streama. O całą akcję można tylko osądzić Daniela Magicala (bo na niego są dowody). 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Imo po tej akcji z TVN Daniel może mieć więcej problemów, jakieś podatki wlecą etc. A ten płacz o jedynki na fp to śmieszny jest :p

Opublikowano
5 minut temu, Marchwj napisał:

Imo po tej akcji z TVN Daniel może mieć więcej problemów, jakieś podatki wlecą etc. A ten płacz o jedynki na fp to śmieszny jest :p

Jakie podatki? 

Z pewnością przybędzie mu trochę widzów, którzy dowiedzą się o nim z tego programu. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

nie potrafie zrozumieć "fenomenu" tego człowieka bo dla mnie po prostu jest tragiczny 

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano
1 godzinę temu, Nuts. napisał:

nie potrafie zrozumieć "fenomenu" tego człowieka bo dla mnie po prostu jest tragiczny 

Ludzie lubią obserwować życie innych, między innymi dlatego taką dużą popularność mają seriale-tasiemce - widzą tam problemy innych, widzą w jaki sposób je rozwiązują, często utożsamiają się z bohaterami, którzy są zwykłymi ludźmi, podobnymi do nich. Dlatego też Daniel Magical stał się popularny - do tego dużym ułatwieniem dla niego było to, że nie jest fikcyjną postacią, tylko rzeczywistą (nie tak jak jakaś postać z serialu). Dodatkowo ludzi kręci to, że mogą wpływać na to co wydarzy się na streamie - wysyłają donejty z wiadomością, piszą na chacie - mają ciągły kontakt z twórcą streama. Część widzów chce się dowartościować - widzą jakąś patologiczną rodzinę, porównują ją do swojej i stwierdzają, że u nich nie jest aż tak źle i jest im dzięki temu lepiej, przez co wkręcają się w to jeszcze bardziej, bo lepsze samopoczucie może utrzymać się przez dłuższy czas. Kolejnym powodem wzrostu popularności jest to, że sporo ludzi to ogląda - powiedzmy że jakaś klasa w szkole ma 10 uczniów, 8 z nich ogląda Magicala, pozostałe 2 osoby też chcą być takie jak reszta grupy, więc również zaczynają to oglądać.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Że też Ci się chce trzaskać takie posty. Ty to chyba bloga mógłbyś założyć. Gdybym nie wiedział jak "popularne" jest to forum to chyba bym normalnie powiedział, że wszędzie Cię pełno. Znałem w sumie odpowiedź na to pytanie, nie jestem taki głupi jakby wskazywały moje posty ^^. Jednak nigdy nie interesowały mnie seriale typu tasiemiec, także jak widzę czasami shoty czy tam oddshoty (nie wiem swoją drogą czym się to różni) to najzwyczajniej w świecie mam po prostu pytanie w głowie czemu on ma dużo pieniędzy, a ja nie. No i kupa. Ciekawi mnie kiedy jego popularność spadnie. 

1374609758-U346826.png
Opublikowano
2 minuty temu, Nuts. napisał:

Że też Ci się chce trzaskać takie posty. Ty to chyba bloga mógłbyś założyć. Gdybym nie wiedział jak "popularne" jest to forum to chyba bym normalnie powiedział, że wszędzie Cię pełno. Znałem w sumie odpowiedź na to pytanie, nie jestem taki głupi jakby wskazywały moje posty ^^.

Jednak nigdy nie interesowały mnie seriale typu tasiemiec, także jak widzę czasami shoty czy tam oddshoty (nie wiem swoją drogą czym się to różni) to najzwyczajniej w świecie mam po prostu pytanie w głowie czemu on ma dużo pieniędzy, a ja nie. No i kupa.

Ciekawi mnie kiedy jego popularność spadnie. 

Taki post mi dużo czasu nie zajmuje. Może kiedyś coś założę.

No i dobrze, że ciebie to nie interesuje, przynajmniej masz czas na ciekawsze rzeczy.

Kiedyś spadnie na pewno, ale wtedy pojawi się ktoś inny, pewnie podobnie patologiczny.

1398258449-U383457.png

Opublikowano
12 minut temu, 9Jarek9 napisał:

Taki post mi dużo czasu nie zajmuje. Może kiedyś coś założę.

No i dobrze, że ciebie to nie interesuje, przynajmniej masz czas na ciekawsze rzeczy.

Kiedyś spadnie na pewno, ale wtedy pojawi się ktoś inny, pewnie podobnie patologiczny.

Ty a nie chciałbyś mi obczaić kuponów na buka jak już tak piszesz ? : D

1374609758-U346826.png
Opublikowano
3 minuty temu, Nuts. napisał:

Ty a nie chciałbyś mi obczaić kuponów na buka jak już tak piszesz ? : D

Obczajenie kuponów? W jakim sensie?

1398258449-U383457.png

Opublikowano
2 minuty temu, 9Jarek9 napisał:

Obczajenie kuponów? W jakim sensie?

a nic, bez sensu gadam z rana. mówiłem o buku, ale nie mam pojęcia po co. olej. do usłyszenia potem : DDD

1374609758-U346826.png
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...