Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tani, dobry router.

Vennji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałbym kupić jakiś nowy router, ale nie wiem czy jest mi to potrzebne i czy na pewno rozwiąże mój problem. Otóż: moja matka zaczęła oglądać jakieś gówniane seriale, na stronie, która zżera 80% prędkości Internetu, przez co jakoś z 3-4 razy dziennie na jakieś 20 minut Internet zwalnia mi do jakichś 0,5mb/s i ani tu grać, bo mam wtedy 3000 pingu, ani na ten czas przeglądać facebooka czy obejrzeć coś, bo strony ładują się jakąś minutę, o buforowaniu już nie wspomnę. Czy kupno oddzielnego routera do mojego komputera rozwiąże ten problem? Tzn. moja matka miałaby swój router pod Wi-Fi, a ja miałbym swój router pod kablem Ethernet. Może to zadziałać czy nie przyniesie to żadnego skutku, bo prędkość nie jest uzależniona od routera tylko dostawcy Internetu? Jeśli zadziała to proszę podajcie mi jakiś dobry router tak do maksymalnie 100 zł, a jeśli nie to po prostu napiszcie, że takie coś mi nie zadziała. Z góry dzięki za pomoc ;)

Opublikowano

Router nie zależy od prędkości internetu tzn. jeśli kupisz router to internet nie przyspieszy ci o 1Tb/s. Może być w drugą stronę tzn. Masz internet 100Mb/s, a router może maksymalnie obsłużyć 10Mb/s. Wtedy router blokuje maksymalną prędkość połączenia.

Ogólnie to zobacz, bo może masz w routerze opcję na kontrolowanie przepustowości.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Bezsens kupować dodatkowy router skoro będzie dokładnie to samo. Tylko zwiększenie przepustowości łącza rozwiąże problem albo kupno dodatkowego IP.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...