Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC MAX 5.2K

dddddddddajdjwH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Budżet - 5.2k

Kupuję w przyszłym tygodniu 

Dotychczasowa specyfikacja - brak

Służyć ma do grania rzecz jasna

Bez żadnych myszek i monitorów 

Bez systemu

Czy chce podkręcić procek - obojętnie 

Dodatkowych wymagań brak

Część tylko nowe

Opublikowano

Moim zdaniem warto sie wstrzymać i poczekać na nowe intele bo podobno według przecieków mają mieć premierę na świecie 5 października, więc pewnie w Polsce będą około 2 tyg później. Ale będzie warto ;) Zacytuj mnie jeżeli chcesz żebym ci złożył teraz pc a jeżeli pomogłem DAJ LIKE

xxKX6W8.gif

Opublikowano
32 minuty temu, JokerGamesTV napisał:

Moim zdaniem warto sie wstrzymać i poczekać na nowe intele bo podobno według przecieków mają mieć premierę na świecie 5 października, więc pewnie w Polsce będą około 2 tyg później. Ale będzie warto ;) Zacytuj mnie jeżeli chcesz żebym ci złożył teraz pc a jeżeli pomogłem DAJ LIKE

Jestem starsznie niecierpliwy w tym problem :D

Opublikowano
https://www.morele.net/inventory/info/JvULBA/

To jest moja propozycja z dyskiem ssd i ona wykroczyła 200 PLN poza budżet ale uwierz mi, że warto ponieważ dysk SSD zwiększy prędkość twojego komputera. Osobiście bym poczekał na nowe Intele, lecz tutaj masz niezawodny Intel i5-7600k z możliwością podkręcania. Kartę graficzną która będzie pracowała w ciszy przy wysokiej jakości i wydajności w grach.

POMOGŁEM DAJ LIKE

xxKX6W8.gif

Opublikowano

Ehhh GTX 1070 nie będzie nic warty jeżeli będzie działał z słabym procesorem. A to jest jedna z najlepszych kombinacji ;) Dodatkowo na tej karcie graficznej masz 5 lat gwarancji po rejestracji na ich stronie.

xxKX6W8.gif

Opublikowano
1 godzinę temu, JokerGamesTV napisał:

https://www.morele.net/inventory/info/JvULBA/

To jest moja propozycja z dyskiem ssd i ona wykroczyła 200 PLN poza budżet ale uwierz mi, że warto ponieważ dysk SSD zwiększy prędkość twojego komputera. Osobiście bym poczekał na nowe Intele, lecz tutaj masz niezawodny Intel i5-7600k z możliwością podkręcania. Kartę graficzną która będzie pracowała w ciszy przy wysokiej jakości i wydajności w grach.

POMOGŁEM DAJ LIKE

Szczerze mówiąc to słaby zestaw. B150 i procesor z K? Co autor zrobi z takim połączeniem? Do tego Fera 3, która nawet przy płycie Z170/270 średnio nadaje się do OC. RAM natomiast nie zostanie obsłużony z takim taktowaniem na tej płycie, przy czym jest on bardzo drogi.

Tutaj jest zestaw ode mnie:

https://www.morele.net/inventory/info/zVYjy2/

Zestaw oparty o AMD Ryzen 5 1600, który dzięki 6 rdzeniom/12 wątkom wystarczy długo do gier (na pewno dłużej niż ta i5). Umożliwia on OC na płycie dodanej w zestawie. Płyta główna - jedna z lepszych propozycji na B350. Uda się bez problemu podkręcić procesor. Pamięć to 1x8GB od Geil'a. Kość wysoko taktowana, więc dokładnie taka jakie Ryzen'y lubią. Grafika to GTX 1060 6GB od Palit'a, więc jedna z lepszych wersji. Oferuje bardzo dobrą kulturę pracy przy niezłych temperaturach. Zasilacz to Vero L2 500W. Bez problemu poradzi sobie z tym zestawem. Trzyma nieźle napięcia, posiada certyfikat 80 Plus Bronze, ma sporo złączy i do tego 3 lata gwarancji Door-To-Door. Chłodzenie to Fortis 3, który bez problemu da radę podkręcić tego procka. Jest przy tym bardzo ciche. SSD to konstrukcja na M.2 od ADATA.  Jest to SU800, czyli jeden z najlepszych dysków SSD o pojemności ~128GB. Tutaj tak jak pisałem w wersji na M.2. Dysk to ceniona Toshiba P300 o pojemności 1TB. Jego zaleta to głośność - bardzo niska jak na dysk HDD. Obudowa to Gladius M35. Posiada 2 regulatory obrotów, piwnicę na zasilacz i dyski, grubą blachę (0.7 mm), 4 złącza USB (2 2.0, 2 3.0).

1 godzinę temu, dddddddddajdjwH napisał:

A da radę cos zmienić tu i tam by gtx 1070 dał radę wejść na scenę xD

Lub usunąć tego windowsa może, najwyżej dokupie osobno 

Będzie ciężko, bo GTX 1070 kosztuje około 2000 złotych, więc prawie połowę twojego budżetu.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 16GB
https://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-blade-16-gb-001043360000-sdcz50-016g-b35-288752/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Opublikowano
1 godzinę temu, dddddddddajdjwH napisał:

Odświeżam

Ale z czym masz jeszcze problem? Przecież podaliśmy ci zestaw.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano
https://www.morele.net/inventory/info/BeWVAk/

Zmiany to:

- Procesor na taki z nieco wyższym taktowaniem.

- Karta graficzna zmieniona na GTX 1070 od Palit'a w wersji JetStream. Jest to najlepszy model GTX 1070 (razem z Gaming X od MSI). Charakteryzuje się bardzo dobrą kulturą pracy i niezłymi temperaturami nawet po OC. Sam ją mam i mogę ją polecić z ręką na sercu.

- Płyta główna została zamieniona na X370 Gaming Pro Carbon AC. Posiada ona między innymi USB Typu C na tyle, mocną sekcję zasilania czy niezłą zintegrowaną kartę dźwiękową.

- SSD podmieniony na większy (240GB). Posiada on kości MLC (lepsze niż TLC) czy 5 lat gwarancji. Wydajność jest zbliżona do SU800.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano
3 godziny temu, dddddddddajdjwH napisał:

Mam dwa pytania, po pierwsze gdzie jest zasilacz? xD a po drugie 8gb ram to nie za mało troszkę da dorzucić 16 albo 12 chociaż? :)

Np taki by mogl być?

http://www.morele.net/inventory/info/Rlk5ey/

Faktycznie, sorry. Tak wywalałem rzeczy z koszyka, że i zasilacz wywaliłem.

https://www.morele.net/inventory/info/5XABsY/

SSD taki jak był, ale zasilacz lepszy (z certyfikatem GOLD i 5 lat gwarancji po rejestracji produktu).

Ja bym wziął na razie 8GB albo zrezygnował na razie z SSD. Jeśli nie zaśmiecisz systemu to 8GB wystarczy. Fakt, przydałoby się więcej, ale tak jak mówię - jeśli nie dowalisz pierdyliard procesów w tle to będzie dobrze.

Nie warto brać tej karty od GB, bo jest to suszarka.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...