Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobra kierownica do PC (przedział 100-500 zł)

Endriex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że mam starego tracera easy ridera który z biegiem czasu się wyeksploatował chce kupić coś bardziej konkretnego. Więc budżet może przekroczyć tą symboliczną stówkę jednak bez mocnej przesady. Nie potrzebuję towaru z najwyższej półki. 

Priorytetem dla mnie jest napewno analogowy odbiór sprzętu bo będzie często używany symulacyjnie, force feedback i większa kierownica (większa średnica niż w easy riderze) z większym kątem obrotu powyżej 180° z pedałami w zestawie, niekoniecznie musi być w tym pedał sprzęgła. Opcjonalnie do tego drążek zmiany biegów noi dobre mocowanie. Stary tracer był na przylepcach. Jak mocniej się szarpnęło to potrafiło wydrzeć kontroler z podłoża :P

Jeśli chodzi o resztę czyli przyciski, hamulce ręczne w zestawach czy wibracje to jest mi to już obojętne. Co tam będzie to może być.

Przedział jak w tytule to 100-500 zł. Jeżeli jest coś naprawdę fajnego a jest niewiele droższe to też nie ma z tym problemu.

Z góry dzięki za pomoc ;)

Opublikowano

W tej cenie najrozsądniej byłoby kupić Logitech Driving Force GT.Ewentualnie możesz poszukać Logitecha g25/27.

Jeśli chcesz kupić nową to najbardziej sensowne kierownice z kątem obrotu 900 stopni+ zaczynają się od ok. 850 złotych.Wtedy wg mnie jedną z tańszych jest thrustmaster t150 PRO (Wersja z gazem, hamulcem i sprzęgłem), 1080 stopni obrotu, świetna baza pod późniejszą rozbudowę. Ewentualnie możesz brać g29 i dokupić za 200 złotych shifter.

Opublikowano
Dnia 3.09.2017 o 20:25, haker6120 napisał:

W tej cenie najrozsądniej byłoby kupić Logitech Driving Force GT.Ewentualnie możesz poszukać Logitecha g25/27.

Jeśli chcesz kupić nową to najbardziej sensowne kierownice z kątem obrotu 900 stopni+ zaczynają się od ok. 850 złotych.Wtedy wg mnie jedną z tańszych jest thrustmaster t150 PRO (Wersja z gazem, hamulcem i sprzęgłem), 1080 stopni obrotu, świetna baza pod późniejszą rozbudowę. Ewentualnie możesz brać g29 i dokupić za 200 złotych shifter.

Nie do 900 stopni w zupełności wystarczy. Nie chcę też nią krecić w nieskończoność.

Ogólnie to widzę że w większości przypadków trafiasz w  Logitecha. Polecasz ta firmę do szukania kierownic komputerowych?

Opublikowano
2 godziny temu, Endriex napisał:

Nie do 900 stopni w zupełności wystarczy. Nie chcę też nią krecić w nieskończoność.

Ogólnie to widzę że w większości przypadków trafiasz w  Logitecha. Polecasz ta firmę do szukania kierownic komputerowych?

W tym przedziale cenowym nie ma nic lepszego. :> Jedyny minus to to że pozostają jedynie używane.

Opublikowano
Dnia 9.09.2017 o 21:54, haker6120 napisał:

W tym przedziale cenowym nie ma nic lepszego. :> Jedyny minus to to że pozostają jedynie używane.

No właśnie. Ciekawy jest ten driving force gt ale 2007r. 

W mojej starej kierze sterowniki do nowszych gier już nie podchodzą. Może być tu podobnie?

Opublikowano
23 godziny temu, Endriex napisał:

No właśnie. Ciekawy jest ten driving force gt ale 2007r. 

W mojej starej kierze sterowniki do nowszych gier już nie podchodzą. Może być tu podobnie?

Ostatnia aktualizacja oprogramowania wyszła w 2016 roku, więc nie jest jeszcze tak źle.Większość gier powinna śmigać bez problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...