Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak założyć swój serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Jakoże streamuje i mam swój kanał na youtube planuje zakupić jakiś server ts3, póki co jestem zdecydowany na oferte vps ze strony multigaming. i chciałem Was zapytać jak to działa ? kupuje tam server ts3 na vps i co dalej ? to wszystko ? mam już tsa ? co jeszcze musze zrobić ?

Za każdą przydatną pomoc dam plusika !

Opublikowano

Jak nie wiesz co to jest "VPS" i nie znasz podstaw linuxa to nie bierz się za to. Skorzystaj z innych hostingów, które oferują Ci gotowe serwery, dobrze zabezpieczone z ilością slotów. 

Opublikowano

E tam widziwiasz, w 2016 zacząłem też nie wiedziałem co to vps. Ani nic i od zera się tak nauczyłem że teraz miota mną jak szatan 

Vps - Wirtualna maszyna która ma publiczny adres ip i chodzi 24/7 bez przerwy. Na google wpisujesz podstawy linuxa i masz all, no i bawisz się tym. Jak nie wychodzi szukasz dalej itd.

Gdy zaczynałem na vps to 2 nocki zrobiłem i chyba z 30 reinstallów aż zrobiłem bo cały czas był jakiś błąd. Ale po tych 30 reinstallach połowe już umiałem, krok po kroku z poradników napieprzałem a teraz jestem mini bogiem xD 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
9 minut temu, `.Łukasz. napisał:

Jak nie wiesz co to jest "VPS" i nie znasz podstaw linuxa to nie bierz się za to. Skorzystaj z innych hostingów, które oferują Ci gotowe serwery, dobrze zabezpieczone z ilością slotów. 

co to VPS to wiem, o linuxie sie nie znam. i to nie odpowiada na moje pytanie u góry. Mam 2 technikow od tego a pytam czy coś jeszcze bede musiał tam doinstalowywać aby to działało

Opublikowano

A i voice vps z multigaming to nie vps. To sam serwer z 32 slotami bez panelu zarządzania 

vps to 100 % dostęp do serwera, voice vps to podróbka vps w gorszym wydaniu robiąca w bambuko. Gdy zaczynałem myślałem że to zwykły vps jak wszędzie, kupiłem a tu taka lipa że sam ts3 jak slotówka :D 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
2 minuty temu, ThePein napisał:

co to VPS to wiem, o linuxie sie nie znam. i to nie odpowiada na moje pytanie u góry. Mam 2 technikow od tego a pytam czy coś jeszcze bede musiał tam doinstalowywać aby to działało

Skoro masz 2 techników to po co ten temat? 

Opublikowano
Przed chwilą, `.Łukasz. napisał:

Skoro masz 2 techników to po co ten temat? 

po to że chce sie dowiedzieć tego z ciekawości, poki co nie ma technikow a ja lubie sam sobie pogrzebać 

Opublikowano
1 godzinę temu, ThePein napisał:

po to że chce sie dowiedzieć tego z ciekawości, poki co nie ma technikow a ja lubie sam sobie pogrzebać 

To jak lubisz sobie "pogrzebać" to czemu robisz temat? Od tego są "Poradniki" a same poradniki z tytułu "Instalacja TeamSpeak VPS" Jest ich tyle, że wszędzie je znajdziesz. Nie, żeby coś no ale bezsensowny ten temat. 

Opublikowano

@ThePein od siebie mogę polecić zakup serwera VPS OpenVZ w hostingu hosteam.pl który charakteryzuje się bardzo dobrą ochroną anty-ddos. Po zakupieniu serwera na przypisany do konta e-mail przyjdzie wiadomość z danymi do ssh/sftp. Aby zainstalować serwer teamspeak3 będziesz musiał połączyć się do ssh i za pomocą odpowiednich poleceń dokonać instalacji serwera teamspeak3. I to wszystko. Gdybyś potrzebował pomocy pisz priv.

Opublikowano

Dodam od siebie że jak planujesz mieć więcej niż 32 sloty to postaraj się o licencję (NPL lub AAL) inaczej tylko 32 sloty.

Także polecam vps z hosteam.

Opublikowano
Dnia 3.09.2017 o 11:28, osobnik napisał:

Dodam od siebie że jak planujesz mieć więcej niż 32 sloty to postaraj się o licencję (NPL lub AAL) inaczej tylko 32 sloty.

Także polecam vps z hosteam.

Mam teraz inny problem a mianowicie nie moge nadać wszystkich rang a jestem adminem, ktoś wie dlaczego ? coś pewnie w opcjach ale nie wiem dokładnie gdzie :) 

8939085956f9.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...